Permainan

Cara Mengaktifkan Bits pada Twitch

Twitch tetap menjadi salah satu platform paling popular untuk mencuba dan mengewangkan permainan permainan anda. Ia menawarkan banyak ciri, baik untuk streamer dan penonton, dari segi kewangan streaming permainan.

Contoh salah satu ciri tersebut ialah bit, mata wang alternatif yang membolehkan penonton Twitch memberikan sumbangan kepada pencipta semasa aliran sebenar. Di bawah ini, kami akan memberitahu anda cara mengaktifkan bit di Twitch, bersama dengan semua butiran lain yang perlu anda ketahui untuk menggunakan ciri berguna ini.

Cara Mengaktifkan Subs dan Bit di Twitch

Sama ada anda penonton atau streamer, subs dan bit adalah ciri yang bagus untuk membiasakan diri. Perincian mengenai pilihan Twitch ini boleh berbeza bergantung pada sama ada anda membuat kandungan untuk Twitch atau tidak. Spesifiknya adalah seperti berikut:

Mengaktifkan Subs dan Bit untuk Streamer

Sekiranya anda ingin membuat kandungan untuk Twitch, penting untuk diingat bahawa anda tidak akan dapat menggunakan beberapa ciri yang berfokus pada pencipta. Sebelum kemampuan untuk melakukannya tidak dibuka, anda perlu menjadi rakan kongsi Twitch, atau sekutu.

Menjadi pasangan Twitch tidak mudah, dan bahkan memenuhi syarat, anda perlu mencapai tugas berikut:

 1. Strim selama sekurang-kurangnya 25 jam dalam jangka masa 30 hari.

 2. Strim sekurang-kurangnya 12 hari berbeza dalam tempoh 30 hari.

 3. Dapatkan purata 75 penonton di strim anda dalam 30 hari yang sama.

Sebaik sahaja anda mencapainya, anda akan memperoleh pencapaian Path to Partner, tetapi tidak menjadikan anda sebagai Rakan Kongsi; ini hanya memberi anda kemampuan untuk memohon program ini.

Untuk menjadi Twitch Affiliate, anda juga perlu melakukan beberapa tugas, tetapi ini lebih mudah dibandingkan dengan keperluan Twitch Partner. Ini adalah:

 1. Dapatkan sekurang-kurangnya 50 pengikut.

 2. Streaming selama sekurang-kurangnya lapan jam dalam jangka masa 30 hari.

 3. Strim sekurang-kurangnya tujuh hari dalam tempoh 30 hari.

 4. Dapatkan purata tiga penonton untuk aliran dalam 30 hari yang sama.

Setelah anda layak, anda akan mendapat pencapaian Path to Affiliate dan akan diberitahu selepas beberapa waktu melalui pemberitahuan dan melalui e-mel. Setelah anda menerima jemputan, anda akan dapat mengaktifkan subs dan bit. Setelah anda diterima sebagai Ahli Gabungan atau Rakan Kongsi, butang langganan akan muncul di saluran anda.

Sekarang ... seterusnya. Jadi, apa sebenarnya mereka? Nah, anggap mereka sebagai mata wang dalam talian eksklusif Twitch yang memberi orang kemampuan untuk memberi anda petua wang, semasa melakukan streaming. Pada dasarnya, penonton membayar Twitch untuk mendapatkan sebilangan bit, maka mereka dapat memberikan beberapa konten kepada pencipta kandungan sambil menonton aliran. Seperti langganan, anda perlu menjadi Ahli Gabungan atau Rakan Kongsi agar dapat menerima bit.

Sekiranya anda sudah menjadi Afiliasi Rakan Kongsi, anda boleh mengaktifkan sedikit sorakan dengan melakukan perkara berikut:

 1. Di saluran Twitch anda, klik pada ikon profil anda di sudut kanan atas skrin.

 2. Dari menu lungsur turun, klik pada Papan Pemuka Pencipta.

 3. Bergantung pada status anda, cari dan klik pada Tetapan Gabungan atau Rakan Kongsi.

 4. Dari menu, klik pada Bits & Cheering. Kemudian, togol Aktifkan Bersorak dengan Bits. Saluran anda kini dapat menerima sedikit dari penonton anda.

Menyerahkan dan Membeli Bit untuk Penonton

Jadi, apa sebenarnya langganan atau langganan? Pada dasarnya, penonton membayar yuran biasa untuk mendapatkan faedah untuk kandungan yang dihasilkan oleh pita. Sub berharga $ 4,99 sebulan, walaupun ada pilihan untuk langganan berbulan-bulan juga.

Ini terbahagi kepada yang berikut:

 • Langganan berulang - jenis yang paling biasa, jenis ini membebankan penonton $ 4,99 sebulan untuk faedah langganan. Twitch juga menawarkan penonton sub sub berulang tiga bulan dengan harga $ 14.97 dan sub sub berulang enam bulan dengan harga $ 29.94.
 • Pelanggan Satu Kali - beberapa saluran hanya meminta penonton membayar sekali untuk kemampuan mendapatkan faedah pelanggan.
 • Subsidi Hadiah - ini adalah persis seperti mereka. Ini adalah kapal selam yang boleh dihadiahkan dari satu penonton ke penonton yang lain.
 • Pelanggan Prime Gaming - ini adalah langganan satu bulan yang diberikan kepada pengguna Twitch Prime secara percuma. Mereka tidak mempunyai pilihan berulang, jadi mereka akan berhenti berlangganan secara automatik setelah sebulan kecuali pengguna berhenti berlangganan.

Jadi, apa faedahnya menjadi pelanggan? Itu sebenarnya bergantung pada saluran yang anda sertai. Faedah biasa adalah seperti berikut:

 • Tidak ada lagi iklan di saluran yang anda langgani.
 • Keupayaan untuk berbual apabila ‘mod khusus pelanggan’ dihidupkan oleh pita.
 • Emosi tersuai.
 • Lencana langganan Twitch.

Manfaat lain dapat dibuka dengan melanggan subtingkatan yang lebih tinggi, seperti emotikon dan lencana tambahan. Beberapa pita juga menawarkan faedah mereka sendiri untuk pelanggan, seperti ruang sembang pelanggan sahaja, tinjauan pendapat, atau hadiah.

Mengenai bit, seperti yang disebutkan di atas, mereka adalah mata uang Twitch yang dapat Anda gunakan untuk memberi petunjuk pada streamer kegemaran anda, ketika mereka melakukan streaming. Anda boleh membeli bit secara langsung dari Twitch, atau mendapatkannya secara percuma dengan melakukan beberapa tugas.

Mengenai bit berbayar, mereka datang dalam denominasi berikut:

 • 100 bit dengan harga $ 1.40.
 • 500 bit dengan harga $ 7.00.
 • 1,500 bit untuk $ 19,95 untuk diskaun 5%.
 • 5,000 bit untuk $ 64,40 untuk diskaun 8%.
 • 10,000 bit untuk $ 126.00 untuk diskaun 10%.
 • 25,000 bit untuk $ 308.00 untuk diskaun 12%.

Walaupun kadar pertukaran sebenar untuk sedikit hingga satu dolar adalah satu sen untuk satu bit, Twitch mengenakan sekitar 40% sebagai potongannya. Streamer yang menerima bit memperolehnya pada nilai yang diiklankan sehingga mereka tahu dengan tepat berapa banyak penghasilan mereka.

Jadi, bagaimana dengan bit percuma? Anda boleh mendapatkannya dengan melakukan perkara berikut:

Menonton iklan. Anda boleh memperoleh 5 bit setiap kali menonton iklan gabungan di Twitch. Untuk melakukannya, ikuti langkah berikut:

 • Pada saluran yang membolehkan bersorak dengan sedikit, klik pada ikon sorak. Ia berada di sebelah kanan bawah skrin di kotak sembang tepat di sebelah ikon emotes.
 • Klik pada Dapatkan Bits.
 • Sekiranya terdapat iklan yang tersedia di saluran, butang Tonton Iklan harus diaktifkan. Sekiranya berwarna kelabu, saat ini tidak ada iklan gabungan di saluran.
 • Tonton iklan sepanjang masa, dan klik sekurangnya sekali. Apabila selesai, anda akan ditunjukkan berapa banyak wang yang anda perolehi.

Melengkapkan tinjauan. Anda juga dapat menerima 5 bit setiap kali anda melakukan tinjauan untuk Twitch RPG atau kumpulan tenaga penyelidikan. Mereka adalah komuniti lebih dari 60 ribu pengguna di seluruh dunia, yang menjawab tinjauan pendek sebagai pertukaran bit. Untuk melakukan ini, ikuti langkah berikut:

 1. Daftar untuk akaun Twitch RPG dengan pergi ke halaman Join mereka.
 2. Setelah mendaftar, mereka akan memberitahu anda mengenai tinjauan yang ada, baik melalui surat atau halaman anggota Twitch RPG anda.

Kadang kala, terdapat juga tinjauan terhad yang ditawarkan kepada beberapa orang pertama yang dapat menyelesaikannya. Tinjauan ini bernilai kira-kira 500 bit setiap tinjauan, tetapi, seperti yang anda bayangkan, kajian ini dapat diselesaikan oleh orang lain dengan cepat.

Setelah mendapat bit, anda boleh memberikannya ke streamer kegemaran anda dengan mengklik pada butang sorakan yang disebutkan di atas dan kemudian memilih jumlah bit yang ingin anda berikan.

Soalan Lazim Tambahan

Berikut adalah beberapa soalan umum yang diajukan setiap kali perbincangan mengenai Twitch bit muncul.

Bagaimana Anda Menderma Bit di Twitch?

Seperti yang disebutkan di atas, setelah anda mempunyai beberapa bit di akaun anda, baik dengan membayarnya atau memperolehnya secara percuma, cari saluran yang mengaktifkannya. Klik pada ikon sorak di kanan bawah skrin pita dan kemudian pilih jumlah yang ingin anda berikan. Twitch telah memperoleh potongan semasa pembelian bit, jadi semua bit yang anda berikan pergi ke streamer kegemaran anda pada kadar satu sen per bit.

Bagaimana Anda Mendapat Bit Percuma di Twitch?

Perkara ini diliputi di bahagian penonton subs dan bit. Anda boleh mendapatkannya melalui iklan atau tinjauan, dengan mengikuti langkah-langkah yang diperincikan di bahagian tersebut.

Bolehkah Anda Memberi Diri Sendiri di Twitch?

Secara teknikal, tidak. Twitch telah melumpuhkan orang daripada memberikan bit ke saluran mereka sendiri. Ini adalah untuk mengelakkan pengaliran penternakan dari mereka sendiri. Walau bagaimanapun, ini tidak menghalang orang membuat dua akaun dan kemudian memberikan diri mereka sendiri, dan sebenarnya tidak ada peraturan konkrit dari Twitch yang melarang aktiviti ini.

Lebih baik selamat daripada maaf. Walaupun mungkin tidak ada peraturan yang menentangnya, memberikan sedikit hasil yang diperoleh dari tinjauan atau iklan pada umumnya. Sekiranya mod Twitch mengetahuinya, mereka memiliki kekuatan menyeluruh untuk melarang anda mengikut perjanjian lesen pengguna akhir mereka.

Memperoleh Pampasan

Twitch bit adalah cara lain bagi streamer untuk mendapatkan pampasan kerana memberikan penonton mereka dengan konten yang menghiburkan. Walaupun jalan untuk membolehkan mereka berada di saluran anda memerlukan usaha untuk mencapainya, mengetahui bahawa anda boleh dibayar untuk melakukan sesuatu yang anda sukai adalah bentuk motivasi yang hebat. Mengetahui bagaimana mengaktifkan bit di Twitch, bersama dengan maklumat mengenai pelanggan, adalah alat yang baik bagi mereka yang ingin masuk ke tempat streaming.