Media Sosial

Cara Membuat Penapis Snapchat Anda Sendiri

Snapchat telah melonjak populariti sejak beberapa tahun kebelakangan. Salah satu sebab untuk ini adalah mempopularkan penapis. Mereka dapat mengubah imej normal menjadi sesuatu yang sama sekali berbeza. Penapis "Biasa" dipratetap oleh Snapchat dan berubah secara berkala. Geofilter terikat dengan lokasi tertentu. Kedua-dua jenis penapis ini memungkinkan penyesuaian pengguna. Sekiranya anda ingin mengetahui cara membuat penapis Snapchat anda sendiri, artikel ini akan diperincikan.

Cara Membuat Penapis Snapchat Anda Sendiri

Jenis Penapis Snapchat

Penapis Snapchat boleh dibahagikan kepada dua jenis; Penapis "normal" dan Geofilter.

Penapis "Biasa" adalah yang telah ditetapkan oleh Snapchat dan berpusing secara berkala. Mereka biasanya ringan hati, mulai dari efek mengubah wajah, hingga latar belakang berwarna-warni, hingga kesan mengubah suara. Snapchat seterusnya membahagikan penapis "normal" ini kepada dua kategori: penapis dan lensa. Snapchat menganggap ciri seperti bingkai dan karya seni jenis pelekat sebagai penapis, dan ciri "realiti menambah" seperti menukar wajah menjadi lensa. Ini kebanyakannya digunakan untuk bersenang-senang, dan dapat disesuaikan oleh pengguna dalam aplikasi secara percuma.

Pilihan Penciptaan Penapis di Laman Penyemak Imbas

Geofilter adalah lebih bermanfaat dari kedua-duanya. Mereka terikat dengan lokasi geografi tertentu, dan lebih berguna; mereka boleh digunakan untuk mempromosikan perniagaan dan acara peribadi. Sekali lagi, Snapchat memecah geofilter menjadi dua jenis: penapis komuniti dan penapis peribadi. Penapis komuniti terikat dengan bandar, universiti, atau mercu tanda tempatan tertentu, dan percuma untuk dibuat dan digunakan oleh mana-mana pengguna. Penapis peribadi adalah yang berkaitan dengan acara, seperti ulang tahun, perkahwinan, atau perniagaan. Anda membayarnya tetapi kerana harga bermula pada $ 5.99, mereka tidak akan merosakkan bank. Geofilter peribadi juga dibatasi oleh jangka masa dan kawasan fizikal yang diliputi. Mereka boleh aktif dari 24 jam hingga 30 hari dan meliputi kawasan geografi antara 20,000 hingga 5,000,000 kaki persegi. Harga berkembang mengikut tetapan ini.

Penapis Snapchat untuk individu tidak boleh merangkumi penjenamaan apa pun, tidak ada logo perniagaan, nama atau apa sahaja yang akan digunakan oleh perniagaan. Tujuannya adalah untuk individu menggunakannya untuk mempromosikan acara atau perayaan peribadi.

Perniagaan mesti memasukkan nama perniagaan mereka dan kemudian dapat menggunakan bahan penjenamaan mereka sendiri sesuai yang mereka rasa sesuai. Sekatan hak cipta yang biasa berlaku. T & C Geofilter ada di sini jika anda ingin melihat.

Snapchat adalah platform yang sangat besar, dan dengan itu menerima ribuan permintaan untuk penapis tersuai setiap hari. Setiap Geofilter diperiksa dan diluluskan secara manual. Ini boleh berlangsung dari 24 jam hingga beberapa hari.

Buat Penapis Snapchat Anda "Biasa"

Sebelum kemas kini pada bulan Jun 2017, anda hanya dapat membuat penapis Snapchat jika anda mempunyai alat yang sesuai dan kemahiran yang tepat untuk pekerjaan itu. Snapchat telah menambahkan alat untuk membuatnya sendiri dari dalam aplikasi sehingga Anda tidak perlu lagi menggunakan situs desktop untuk menyesuaikan filter "biasa". Untuk menyesuaikan penapis / lensa anda sendiri dalam aplikasi, ikuti langkah berikut:

 1. Buka Snapchat dan masukkan skrin foto umum. Pilih ikon penapis (wajah tersenyum kecil) di sebelah kanan butang ambil gambar.

 2. Pada halaman penapis, pilih pilihan yang mengatakan "Buat" di kiri bawah

 3. Tinjau pilihan dari kanan ke kiri. Beberapa pilihan mempunyai kemampuan penyesuaian yang jauh lebih banyak daripada yang lain; sebagai contoh, pilihan wajah yang ditunjukkan di bawah membolehkan anda mengubah ciri wajah, solek, warna penapis, dll.

 4. Ambil foto atau video anda dan nikmati penapis anda!

Malangnya, pilihan percuma untuk penapis yang benar-benar disesuaikan pada aplikasi mudah alih agak terhad, dan anda tidak dapat menyimpan penapis yang disesuaikan untuk digunakan kemudian. Namun, jika anda menginginkan lebih banyak pilihan penyesuaian dan kemampuan menyimpan penapis atau lensa untuk digunakan di kemudian hari, baca ke bahagian seterusnya artikel ini tentang membuat penapis di Snapchat pada penyemak imbas.

Buat Snapchat Geofilter Sendiri

Pengenalan Geofilters On-demand oleh Snapchat memberi anda kebebasan untuk membuat penapis anda sendiri dan menetapkannya pada waktu, tarikh dan lokasi yang sesuai dengan anda. Anda boleh membuat penapis sebagai individu untuk meraikan perkahwinan, pembaptisan, ulang tahun atau apa sahaja. Anda juga boleh membuat penapis sebagai perniagaan untuk mempromosikan pembukaan, acara khas atau apa sahaja yang anda suka.

Terdapat pilihan untuk Geofilter On-Demand dalam menu tetapan Snapchat, tetapi setelah memilih aplikasi, Anda meminta Anda untuk membuka Snapchat.com di penyemak imbas anda, menjadikan pilihan dalam aplikasi pada dasarnya tidak berguna ... Namun demikian, langkah-langkah untuk membuat Snapchat Geofilter anda sendiri adalah seperti berikut:

 1. Buka Snapchat pada penyemak imbas anda dan pilih "Penapis dan Lensa"

 2. Tatal ke bawah halaman dan pilih "Penapis"

 3. Pada skrin seterusnya, ada pilihan di kanan atas untuk Log masuk ke akaun Snapchat anda. Sekiranya anda ingin menyelamatkan kerja anda, sangat digalakkan melakukannya.

 4. Seterusnya, pilih kategori untuk penapis anda dari senarai juntai bawah di sebelah kiri. Terdapat pelbagai dari mereka dari majlis perkahwinan hingga mandi bayi.

 5. Edit penapis dengan menggunakan alat di sebelah kanan skrin untuk menambahkan teks, menukar warna dan memindahkan sesuatu.

 6. Pilih Seterusnya.

 7. Pilih masa dan tarikh untuk penapis Snapchat disiarkan. Kemudian pilih skala masa untuk terus hidup. Tekan Next di bahagian bawah kanan apabila anda selesai.

 8. Seterusnya, buat kawasan geografi di mana penapis akan muncul. Minimum adalah 20,000 kaki persegi dan maksimum 5 juta. Lukiskan area di peta dengan tetikus sehingga ia meliputi kawasan yang anda perlukan, dan apabila anda puas, pilih "Checkout" di kanan bawah.

 9. Lengkapkan borang penyerahan yang merangkumi maklumat hubungan anda dan perjanjian pembayaran.

 10. Kirimkan penapis anda ke Snapchat dan tunggu kelulusan dari pasukan Snapchat!

Pada Langkah 8, apabila anda mengembangkan kawasan tersebut harganya akan meningkat dengan sewajarnya. Ia mesti dipaparkan di bahagian atas skrin dalam kotak putih. Kos sebenar bergantung pada berapa lama anda mahu penapis anda hidup dan seberapa besar kawasan yang anda mahukan. Anda boleh mengubahnya cukup banyak untuk mendapatkannya dengan betul.

Satu perkara yang perlu diingat semasa menetapkan kawasan geografi ialah GPS tidak tepat. Sebaiknya anda perluaskan kawasan liputan yang sedikit lebih besar daripada yang anda perlukan untuk memastikan kawasan itu akan diambil oleh GPS telefon. Anda harus mengimbangkannya dengan kos tambahan untuk mengembangkan kawasan tersebut.

Setelah dihantar, Snapchat akan memeriksa dan mengesahkan penapis anda secara manual sebelum diluluskan. Anda akan tahu berapa harganya sebelum anda menyerahkannya tetapi anda tidak perlu membayar sehingga ia diluluskan. Setelah diluluskan, anda perlu membayar sebelum penapis disiarkan. Setelah dibayar, ia akan disiarkan secara langsung pada masa yang anda tetapkan dalam Langkah 7.

Menapis Melalui Semuanya

Walaupun pada mulanya luar biasa, pilihan Snapchat untuk penyesuaian dan penciptaan penapis dapat menyenangkan dan bermanfaat. Dari penyesuaian sederhana hingga penapis yang ada, hingga reka bentuk khas 100% untuk promosi, kemungkinan hampir tidak ada habisnya.

Ada petua, trik atau pertanyaan yang berkaitan dengan menyesuaikan dan membuat penapis Snapchat? Beritahu kami di bahagian komen di bawah!