PC & Mudah Alih

Mengapa Pesanan Grubhub Saya Dibatalkan?

Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, Grubhub telah menjadi juggernaut dari dunia masakan. Ini adalah perkhidmatan yang menjadikan panggilan telefon penghantaran makanan sama sekali tidak diperlukan. Melalui laman web desktop atau aplikasi mudah alih khusus mereka, kini anda boleh menghantar makanan terus ke depan pintu rumah anda.

Mengapa Pesanan Grubhub Saya Dibatalkan?

Walau bagaimanapun, masalah kadang-kadang timbul. Pesanan dibatalkan oleh Grubhub dan anda dibiarkan dengan tangan kosong. Sudah tentu, mereka akan mengembalikan wang anda sepenuhnya. Tetapi masih perlu untuk mengetahui lebih banyak mengenai proses pembatalan pesanan. Teruskan membaca untuk mengetahui semua yang perlu anda ketahui.

Mengapa Pesanan Anda Dibatalkan

Terdapat banyak sebab mengapa pesanan anda mungkin dibatalkan. Kemungkinan besar, ia berpunca daripada peniaga yang sebenarnya. Anda lihat, Grubhub adalah perkhidmatan yang menyampaikan makanan dari peniaga kepada anda. Ia menerima pesanan anda, menyaringnya, mengirimkannya ke restoran, memprosesnya, mengambilnya, dan mengirimkannya kepada anda.

Grubhub tidak membuat makanan dan satu-satunya interaksi yang dilakukannya dengan kakitangan restoran adalah melalui pemandu penghantaran yang mengambil pesanan itu sendiri. Setiap kali anda membuat pesanan melalui Grubhub, ada tempoh pengesahan yang boleh memakan waktu hingga beberapa minit. Selepas proses ini, pesanan disahkan atau ditolak. Sekiranya yang pertama, anda akan melihat anggaran masa penghantaran dan anda akan mendapat resit.

Namun, dalam beberapa keadaan, pesanan yang diterima mungkin dibatalkan. Untuk memburukkan lagi keadaan, ini dapat terjadi setelah satu jam atau lebih, sepanjang masa anda menunggu pesanan anda dengan sabar.

Sekali lagi, terdapat banyak sebab di sebalik ini.

grubhub mengapa pesanan dibatalkan

Kedai Merchant Closed Up

Perkara menjadi keliru dan pengiraan yang salah dibuat. Kakitangan di restoran yang anda pesan mungkin berfikir bahawa mereka dapat menyelesaikan pesanan anda dan menghantarnya, tetapi gagal melakukannya. Dalam kes ini, mereka akan menghubungi Grubhub dan meminta mereka untuk memberitahu anda bahawa pesanan telah dibatalkan. Anda pasti akan menerima bayaran balik anda.

Pedagang Terlalu Sibuk

Ia berlaku. Restoran dibanjiri. Mereka merancang pesanan anda, tetapi ternyata terlalu menggigit mereka untuk dikunyah. Biasanya, mereka hanya akan menolak pesanan anda, tetapi mereka mungkin membuat pengiraan yang salah dari semasa ke semasa, dan terpaksa dibatalkan.

Kerosakan Peralatan

Semua interaksi pembayaran yang dilakukan di Grubhub dilakukan melalui kad (kecuali tip pemandu penghantaran yang tidak wajib). Ini bermaksud bahawa terdapat prosedur yang sepatutnya berfungsi. Satu kerosakan peralatan (yang mungkin berbeza dari masalah penghala ke perkara yang jauh lebih rumit), bagaimanapun, dan restoran mungkin tidak dapat menerima pembayaran anda. Ini sering menjadi sebab pesanan dibatalkan.

Bayaran Balik

Sekiranya anda seorang pelanggan, anda boleh tenang, kerana anda tidak akan terpedaya dengan wang anda. Sebagai peraturan, jika anda meminta bayaran balik, anda akan mendapatnya.

Secara semula jadi, ini adalah kelemahan yang besar untuk restoran. Kenapa? Kerana semua bayaran balik dikenakan ke restoran. Ini bermaksud bahawa pelanggan mungkin mengadu tentang item yang hilang (tanpa benar-benar hilang) dan mereka mungkin akan dikembalikan. Dengan kata lain, pelanggan mungkin mencuba dan menipu restoran, membuat tuntutan palsu mengenai pesanan mereka. Dan Grubhub telah memutuskan bahawa ia tidak akan menangani aduan pelanggan kecil seperti itu.

pesanan grubhub dibatalkan

Sudah tentu, restoran boleh melawan melalui saluran undang-undang rasmi, tetapi mereka mungkin akan memutuskan untuk tidak meneruskan perkara ini dalam keadaan seperti ini.

Sebagai pelanggan, terserah kepada anda sama ada anda akan mencuba dan memanfaatkan restoran. Perlu diingat bahawa itulah wang mereka yang sukar diperoleh dalam talian. Oh, dan jika anda "menipu" restoran dengan cara ini, mereka mungkin tidak akan menghantar ke alamat anda lagi.

Pembatalan dan Bayaran Balik

Kejadian pembatalan pesanan di Grubhub sangat jarang berlaku, terutamanya kerana restoran itulah yang harus membayar balik sepenuhnya, bukan Grubhub. Namun, anda harus memikirkan restoran ketika membuat aduan - jika itu kecil, anda akan mendapat bayaran balik - tetapi adakah itu benar-benar berbaloi?

Adakah restoran pernah membatalkan pesanan Grubhub anda? Adakah anda pernah meminta bayaran balik? Apa pendapat anda mengenai dasar pembayaran balik Grubhub? Silakan tekan bahagian komen untuk memberi tahu kami.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found