Alat

Cara Mengubah Alamat Penghantaran di GrubHub

Grubhub adalah salah satu perkhidmatan penghantaran makanan terkemuka di AS. Sekiranya anda membaca artikel ini, kemungkinan anda telah menggunakan perkhidmatan mereka lebih dari sekali sebelumnya. Namun, mungkin akan tiba masanya anda perlu menukar alamat penghantaran anda dengan Grubhub.

Cara Mengubah Alamat Penghantaran di GrubHub

Sama ada anda baru berpindah atau memasukkan alamat yang salah di bawah akaun Grubhub anda, anda bernasib baik. Menukar alamat anda adalah proses yang agak mudah. Anda boleh mengedit yang sudah ada atau menambah lokasi penghantaran baru. Dan dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara melakukan kedua-duanya.

Cara Mengubah Alamat Penghantaran di Grubhub

Untuk menukar alamat penghantaran anda di Grubhub, ikuti langkah-langkah di bawah:

Di Desktop

  1. Pergi ke grubhub.com dan log masuk ke akaun anda.

  2. Klik pada tab "Hai [nama anda]" di sudut kanan atas.

  3. Navigasikan ke pilihan "Akaun" dari menu drop-down.

  4. Di bawah menu "Akaun Anda" di sebelah kiri, klik pada tab "Alamat dan telefon".

  5. Jika sebelumnya Anda memasukkan alamat yang ingin diedit, cukup klik "Edit Alamat" untuk membuat perubahan.

  6. Sekiranya anda ingin mengubah alamat pengiriman anda menjadi yang baru, klik pada pilihan "Tambahkan alamat baru" di bahagian bawah senarai alamat anda.

Pada Peranti Mudah Alih

  1. Lancarkan aplikasi Grubhub pada peranti mudah alih anda dan log masuk ke akaun anda.

  2. Ketuk pilihan "Tetapan" dan kemudian lanjutkan ke "Alamat."

  3. Leret ke kiri untuk mengedit setiap alamat atau ketuk “+” untuk menambahkan alamat baru.

Anda kini telah menukar alamat Grubhub anda.

Petua: Perkara yang baik semasa menambahkan alamat di Grubhub adalah kemungkinan untuk menyusunnya. Anda boleh menyediakan alamat Rumah dan Tempat Kerja dan memilih mana yang anda mahu makanan dihantar. Tidak perlu menukar alamat setiap kali untuk penghantaran baru.

Soalan Lazim Tambahan

Bagaimana saya menukar pesanan saya di Grubhub?

Anda boleh membuat perubahan pada pesanan Grubhub anda melalui laman web Restaurant Grubhub. Walau bagaimanapun, anda perlu membuat semua penyesuaian dalam 24 jam pertama selepas membuat pesanan anda. Jika tidak, perubahan mungkin tidak selesai.

Ikuti langkah di bawah untuk mengubah pesanan anda di Grubhub:

1. Pergi ke restaurant.grubhub.com dan log masuk ke akaun anda.

2. Klik pada pilihan "Pesanan" di menu sebelah kiri.

3. Cari dan klik pesanan yang ingin anda buat perubahan.

4. Pilih salah satu dari dua pilihan: "Laraskan" atau "Cetak semula". Yang pertama akan membolehkan anda menambah atau membuang item dari pesanan anda. Yang kedua akan menghantar resit tambahan.

Akaun Grubhub

Sekiranya anda tidak mempunyai akaun di Grubhub untuk Restoran, anda boleh mendaftar di sini.

Bolehkah Saya Menghantar Di Luar Wilayah Saya di Grubhub?

Apabila anda mendaftar sebagai pemandu di Grubhub, anda akan dapat melihat had penghantaran anda. Ini adalah sekumpulan kawasan kejiranan di wilayah anda di mana restoran rakan kongsi Grubhub berada. Penting untuk berada dalam batas penghantaran wilayah tertentu setelah anda menetapkan status pemandu anda ke "Mengambil pesanan." Walau bagaimanapun, anda mungkin mendapat tawaran untuk makan di luar kawasan penghantaran biasa anda. Anda boleh menerimanya, dan setelah anda kembali ke kawasan biasa, anda layak mendapat tawaran lain.

Bolehkah Saya Tip Grubhub Selepas Penghantaran?

Biasanya, anda memilih pilihan pemberian tip semasa menghantar pesanan anda, dan pemberian tip biasanya dilakukan melalui aplikasi. Walau bagaimanapun, anda boleh memilih "tip dalam bentuk tunai" dalam aplikasi yang membolehkan anda memberi petua kepada pengirim anda setelah mereka membawa makanan. Berhati-hatilah bahawa ini bukan sesuatu yang disukai oleh banyak pemandu kerana mereka melaporkan sejumlah pelanggan menggunakan pilihan ini untuk mengelakkan tip.

Menukar Alamat Penghantaran Anda

Mudah-mudahan, setelah membaca artikel ini, anda dapat menukar alamat penghantaran pesanan Grubhub anda dengan mudah. Akhirnya, jangan lupa untuk menetapkan alamat baru anda sebagai alamat lalai dan hapus alamat yang tidak anda gunakan lagi. Ini akan membantu mengelakkan masalah penghantaran berpotensi.

Adakah anda pernah mengalami masalah semasa menukar alamat penghantaran di Grubhub? Kongsikan pengalaman anda di bahagian komen di bawah

.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found