Internet

Cara Bermain World of Warcraft Bersama Rakan

Setelah lebih dari 15 tahun, WoW masih merupakan salah satu MMORPG teratas di pasaran. Dengan permainan yang sangat tertumpu pada kemajuan watak dan pengetahuan yang kaya, banyak pemain menguji keberanian mereka di dunia Azeroth. Namun, bermain WoW sendiri boleh menjadi penderitaan yang membosankan dan kesepian. Kekuatan sebenarnya di WoW, atau MMO apa pun, adalah aspek sosial permainan yang meningkatkan keseronokan dengan mempunyai rakan sepanjang perjalanan.

Cara Bermain World of Warcraft Bersama Rakan

Dalam artikel ini, kami akan memberikan lebih banyak perincian mengenai bagaimana WoW dapat dimainkan dengan rakan-rakan dan faedah apa yang dibawakan oleh kumpulan.

Bagaimana Bermain World of Warcraft Dengan Rakan?

World of Warcraft boleh menjadi lebih berkaitan dengan bersosial, menghabiskan waktu dengan rakan, dan bertemu orang baru daripada bermain permainan yang sebenarnya. Secara amnya, terdapat tiga jenis permainan berkumpulan yang boleh anda ikuti:

  • Berkawan dengan pemain lain: Anda boleh menambahkan orang baru yang anda temui dalam perjalanan WoW anda ke senarai rakan anda. Melakukannya membolehkan anda mengesan kemajuan mereka dan membentuk kumpulan yang lebih besar dengan lebih mudah.
  • Mengumpulkan: Pemain dapat bergabung bersama untuk mengalahkan musuh yang lebih kuat atau menyelesaikan garis pencarian yang mencabar. Anda tidak semestinya mempunyai rakan WoW untuk menyertai kumpulan, kerana anda hanya boleh bergabung dengan pemain yang berdekatan.
  • Persekutuan: Persekutuan adalah peringkat akhir interaksi antara pemain. Setiap persatuan adalah sekumpulan pemain yang berterusan yang mempunyai tujuan atau minat yang sama. Sekiranya anda mula bermain WoW dengan beberapa rakan anda, anda boleh membentuk kumpulan dan mengembangkan kumpulan sosial dalam permainan anda.

Persekutuan berbeza-beza, dari kumpulan kecil hingga usaha seperti perniagaan yang merangkumi seluruh wilayah. Secara amnya, terdapat tiga jenis persatuan utama:

  • Persekutuan kasual menumpukan pada aspek permainan yang menyeronokkan dan lebih murah hati terhadap pemain baru yang belum membuka kandungan permainan akhir. Mereka mungkin mempunyai proses permohonan untuk memutuskan apakah seseorang akan sesuai.

  • Raid guild mempunyai pemain yang telah mencapai tahap maksimum (atau hampir maksimum) dan ingin fokus hanya pada menjarah kejadian penjara bawah tanah. Sifat kompetitif mereka bermaksud bahawa pemain kurang sesuai berdasarkan keperibadian dan lebih pada kemahiran, pengalaman, dan peralatan yang tersedia untuk mereka. Raid guild juga menggunakan sistem DKP untuk menyebarkan barang rampasan secara adil di seluruh pihak yang menyerang.

  • Persekutuan PvP hanya menumpukan perhatian pada pertandingan arena dan medan perang Player-vs-Player. Mereka dapat memiliki aspek sosial bagi mereka tetapi mirip dengan serikat serbuan kerana mereka terutama melihat kemampuan dan kemampuan watak untuk melihat bagaimana itu sesuai dengan rancangan dan strategi mereka.

Sekiranya anda bermain WoW dengan beberapa rakan, cara paling mudah adalah membuat semua orang bermula di wilayah dan puak yang sama (Alliance atau Horde). Dengan cara itu anda lebih dekat antara satu sama lain dan dapat membentuk kumpulan dengan lebih cepat. Sebaik sahaja anda melakukannya, anda boleh bergabung untuk menangani pencarian yang semakin mencabar dan akhirnya mewujudkan persatuan anda sendiri.

Cara Bercakap dengan Pemain di World of Warcraft

Anda boleh menggunakan sembang dalam permainan untuk bercakap dengan pemain lain yang berdekatan, atau anda boleh menghantar mesej kepada orang secara peribadi.

Mesej peribadi disebut "bisikan." Anda boleh berbisik kepada orang lain dengan menekan "Enter" untuk membuka sembang anda, ketik "/ bisikan" (atau "/ beritahu," "/ t," atau "/ w") dan nama pengguna mereka, kemudian masukkan mesej yang anda inginkan untuk hantar. Sekiranya anda sudah bercakap dengan mereka dalam sembang, anda boleh mengklik namanya dan permainan akan berbisik secara automatik kepada mereka. Sebagai alternatif, anda boleh menggunakan fungsi balas untuk membalas bisikan terakhir yang anda terima (“/ r” atau tekan kekunci R), yang tidak memerlukan nama pengguna. Bisikan kelihatan seperti merah jambu dalam sembang.

Sekiranya anda ingin bercakap dengan pemain di sekitar anda, anda boleh menggunakan perintah "katakan" atau "berteriak". Satu-satunya perbezaan antara mereka adalah sejauh mana mesej anda akan bergerak. Sebutan ("/ s") dapat dilihat oleh pemain yang berada dalam jarak 60 ela dari karakter anda, sementara teriakan ("/ y") dapat dilihat sejauh 400 ela. Ini juga satu-satunya cara untuk berkomunikasi dengan pemain puak lawan.

Kumpulan juga boleh menggunakan sembang kumpulan khusus untuk berkomunikasi antara satu sama lain. Mesej sembang pesta dimulakan dengan "/ p" sementara anggota serbuan dapat menggunakan "/ ra" untuk berbicara dengan anggota lain, misalnya.

Anda dapat menggunakan perintah "/ chat" untuk menarik daftar semua perintah chat yang tersedia dalam permainan.

Sebagai alternatif, anda boleh menggunakan senarai rakan anda untuk berkomunikasi dengan pemain di luar permainan. Sebaik sahaja anda membuka tab sosial, anda boleh mengklik pemain untuk membuka sembang dan menghantar mesej di luar WoW. Perkara ini sangat berguna jika anda mahu mesej melekat ketika anda menutup permainan.

Cara Meyakinkan Orang untuk Bermain World of Warcraft

Meyakinkan rakan anda untuk bermain WoW dengan anda boleh menjadi cabaran yang lebih sukar daripada yang anda fikirkan pada mulanya. Permainan ini sudah cukup lama pada masa ini, jadi pemain baru kurang memiliki insentif untuk bergabung, mengingat berapa banyak pemain yang telah menghabiskan ratusan jam (dan dolar) ke dalam permainan.

Salah satu kaedah terbaik untuk mendekati rakan untuk menyertai anda dalam pengembaraan anda di Azeroth adalah dengan menerangkan tentang permainan ini dan mengajak mereka untuk mencuba tutorial percuma. WoW membolehkan sesiapa sahaja bermain hingga tahap watak 20 tanpa had masa. Walaupun tutorial menerangkan asas-asasnya dengan cukup baik, tutorial ini tidak memberikan kedalaman kandungan permainan lewat dengan baik.

Untuk itu, pertimbangkan untuk menghantar pautan rakan anda ke aliran atau video WoW yang popular. Sekiranya mereka melihat betapa seronoknya permainan setelah mereka naik level sepenuhnya, mereka mungkin memiliki insentif yang lebih kuat untuk mencobanya.

Kami tidak mengesyorkan memaksa orang untuk bermain permainan dengan anda, yang hanya akan merosakkan hubungan anda. Sekiranya anda ingin mencari orang lain untuk bermain, pertimbangkan untuk mencari pemain dalam permainan untuk bergabung dengan kumpulan anda atau cari persatuan yang sesuai dengan matlamat dan permainan anda.

Soalan Lazim Tambahan

Bagaimana Anda Menambah Rakan-rakan di World of Warcraft?

Anda boleh menggunakan ciri sosial WoW untuk menambahkan rakan anda ke senarai rakan anda dan mendapat gambaran ringkas mengenai rakan dalam talian dan lokasi mereka:

• Tekan "O" semasa dalam permainan untuk membuka tab sosial WoW.

• Klik butang "Tambah Rakan" di kiri bawah senarai rakan.

• Anda boleh memasukkan nama watak semasa rakan anda atau tag Battle.net mereka (nama dengan # dan nombor di dalamnya). Sekiranya anda memasukkan nama watak dalam senarai rakan, anda hanya dapat mengesan watak tersebut dan sama ada mereka berada dalam talian atau tidak. Namun, jika anda menambahkan tag Battle.net, anda dapat melihat bila rakan anda sedang dalam talian dalam permainan lain atau memainkan watak WoW yang lain.

Bagaimana Anda Merekrut di World of Warcraft?

WoW juga mempunyai sistem rujukan khusus yang membantu pemain baru memasuki permainan dengan lebih cepat, sambil memberikan bonus kepada pemain yang memperkenalkan mereka kepada WoW. Anda boleh mendapat pelbagai ganjaran kosmetik, dan masa permainan percuma sehingga empat bulan untuk akaun anda jika rakan anda bermain selama 12 bulan.

Untuk setiap tiga bulan, mereka melanggan setelah 12 awal, anda akan mendapat bonus bulan bermain. Sekiranya anda mempunyai beberapa rekrut, masa bermain mereka akan terkumpul untuk memperoleh ganjaran yang lebih pantas.

Inilah cara merekrut rakan:

• Buka WoW.

• Log masuk ke permainan.

• Tekan "O" untuk memasuki menu sosial.

• Klik tab "Rekrut rakan".

• Klik "Pengambilan."

• Salin pautan pengambilan anda dan bagikan dengan rakan anda.

Anda boleh menggunakan pautan yang sama hingga empat kali, dan anda perlu membuat yang baru selepas itu (anda boleh membuat pautan baru setiap 30 hari).

Anda boleh merekrut rakan walaupun mereka sudah mempunyai akaun, dengan syarat akaun tersebut berumur kurang dari tujuh hari. Sekiranya mereka belum membayar permainan dalam 24 bulan terakhir, mereka juga dapat direkrut dalam tujuh hari pertama setelah kembali ke permainan.

Ikuti pautan ini untuk maklumat lebih lanjut dan senarai ganjaran.

Adakah World of Warcraft Dimainkan Dalam Talian?

Ya, WoW adalah permainan hanya dalam talian, dan anda memerlukan sambungan internet untuk log masuk ke akaun anda. Tidak ada versi atau pelayan luar talian.

Adakah Anda Perlu Rakan untuk Memainkan World of Warcraft?

Anda tidak perlu bermain dengan rakan. Setelah mencipta watak, anda dapat mengikuti pencarian dan kemajuan melalui permainan dengan sedikit bantuan. Pada akhir permainan, kemungkinan besar anda akan bertemu pemain lain yang tersedia untuk mengumpulkan lebih banyak cabaran. Anda juga boleh membuat rakan baru semasa bermain permainan!

Mengapa saya tidak dapat melihat rakan saya di World of Warcraft?

Di kawasan yang lebih berpenduduk, permainan memisahkan kumpulan pemain yang lebih besar menjadi contoh permainan yang berbeza untuk mengurangkan beban pelayan. Sekiranya rakan anda disusun menjadi contoh yang terpisah, anda tidak akan dapat melihatnya dalam permainan.

Anda masih dapat mengirim mesej antara satu sama lain menggunakan sistem pesanan bersepadu Battle.net. Sekiranya anda menyertai pesta yang sama, salah seorang daripada anda akan dibawa ke acara yang lain, dan anda akan dapat bermain bersama.

Sekiranya anda dan rakan anda berada dalam puak yang berbeza, anda tidak boleh menyertai pesta yang sama. Anda boleh meminta ahli puak yang bertentangan untuk memasuki pesta yang sama dengan rakan anda dan berharap dapat membawa mereka ke majlis anda.

Pelayan permainan kadang-kadang akan menggabungkan keadaan apabila populasi pemain menurun.

Adakah World of Warcraft Mesra?

Dengan pengembangan terbaru, Shadowlands, WoW telah merombak sistem meratakan untuk menjadikan pengalaman pemain baru lebih lancar dan kemajuan lebih menyenangkan. Dari perspektif permainan, WoW adalah salah satu permainan yang lebih mesra pemula di luar sana, tetapi itu tidak bermaksud bahawa ia akan berjalan-jalan di taman.

Sekiranya anda tertanya-tanya sama ada pangkalan pengguna itu mesra, selalu ada epal yang baik dan buruk, seperti dalam kumpulan mana pun. WoW membolehkan anda membisukan orang yang tidak anda gemari, dan kebanyakan guild mempunyai toleransi yang rendah terhadap pembuat masalah. Sekiranya anda ingin menikmati kandungan PvE, anda akan mendapat lebih banyak kejayaan untuk bergaul dengan lebih ramai orang.

Dapatkan Wow-ed Dengan World of Warcraft

Dengan pengembangan yang paling baru, WoW telah kembali populariti sekali lagi, dan pemain baru telah bergabung dalam perjuangan untuk kemenangan tanpa henti. Bermain WoW sendiri jarang sekali membosankan, tetapi bekerjasama dengan rakan dan kenalan baru boleh menggunakan masa lapang anda dengan lebih baik.

Berapa ramai rakan anda bermain WoW? Adakah anda merekrut rakan? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.