Hiburan

Cara Mengubah Bahasa di HBO Max

HBO Max telah menjadi semakin popular sebagai perkhidmatan streaming pilihan banyak orang. Ini adalah perkhidmatan yang agak baru yang menawarkan pelbagai kandungan asli, rancangan TV, dan filem.

Cara Mengubah Bahasa di HBO Max

HBO memang mempunyai pilihan bahasa, namun tidak selalu mungkin untuk mengubahnya. Walaupun HBO Max menayangkan rancangan TV antarabangsa dan filem, dalam kebanyakan kes, satu-satunya pilihan bahasa adalah bahasa di mana kandungannya dirakam. Contohnya, jika anda menonton rancangan TV Sepanyol, kandungan akan disiarkan dalam bahasa Sepanyol, dan anda mungkin tidak mempunyai pilihan untuk menukarnya ke bahasa lain.

Bagaimana anda tahu jika kandungan tertentu tersedia dalam bahasa lain? Pergi ke halaman perincian kandungan. Sekiranya ada bahasa lain yang tersedia, anda akan melihatnya di sana. Sekiranya tidak ada apa-apa di halaman perincian, ini bermakna satu-satunya bahasa yang tersedia adalah bahasa di mana kandungannya direkodkan.

Cara Mengubah Bahasa Sari kata dalam HBO Max

HBO Max membolehkan anda menukar sari kata, tetapi ini bukan peraturan untuk semua kandungan yang ada. Sekiranya anda ingin memeriksa apakah rancangan TV atau filem tertentu mempunyai pilihan sari kata, ikuti langkah di bawah:

 1. Mula menonton sesuatu di HBO Max.

 2. Ketik pada skrin.
 3. Ketik butang "CC" di bahagian bawah.

 4. Sekiranya ada bahasa lain yang tersedia, anda akan menjumpainya di sana.

Anda juga boleh mencuba ini:

 1. Mula menonton sesuatu di HBO Max.
 2. Ketik pada skrin.
 3. Ketik gelembung ucapan.
 4. Ketik "Sarikata".
 5. Sekiranya ada bahasa lain yang tersedia, anda akan menjumpainya di sana.

Untuk rancangan TV Inggeris, sari kata biasanya akan dimatikan secara lalai. Sekiranya anda menghidupkannya, kemungkinan besar anda tidak akan dapat memilih bahasa lain.

Untuk rancangan TV antarabangsa, anda biasanya akan mempunyai pilihan sari kata dalam bahasa kandungan atau bahasa Inggeris. Secara lalai, sari kata dalam Bahasa Inggeris.

Cara Bermain Tajuk dalam Bahasa Lain

Sekiranya anda ingin memainkan tajuk dalam bahasa lain dalam HBO Max, berita baiknya ialah anda boleh melakukannya dengan cara yang sama tanpa mengira sama ada anda menggunakan aplikasi mudah alih atau laman web tersebut.

 1. Mula menonton sesuatu di HBO Max.
 2. Ketik pada skrin.
 3. Ketik gelembung ucapan.
 4. Pilih sari kata yang disukai.
 5. Sari kata akan berubah secara automatik.

Bahasa sari kata biasanya merangkumi bahasa Inggeris, Sepanyol, Jepun, Portugis, dan lain-lain. Namun, tidak semuanya tersedia untuk setiap tajuk HBO Max. Pilihan sari kata banyak bergantung pada bahasa kandungan yang ingin anda tonton.

Cara Mengubah Bahasa Aplikasi HBO Max Anda

Anda boleh mengubah bahasa aplikasi HBO Max dengan menukar tetapan bahasa pada peranti atau penyemak imbas anda.

Android

 1. Pergi ke tetapan.

 2. Ketik "Sistem."
 3. Ketik "Bahasa dan input." Sekiranya anda tidak mempunyai pilihan ini dengan segera, ketuk "Pengurusan umum", kemudian "Bahasa dan input".

 4. Pilih bahasa yang anda sukai.

Bahasa lalai harus berubah secara automatik. Sekiranya anda tidak melihatnya dengan segera, mulakan semula telefon anda.

iPhone dan iPad

 1. Pergi ke tetapan.

 2. Ketik "Umum".

 3. Ketik "Bahasa dan wilayah."

 4. Ketik "Bahasa iPhone."

 5. Pilih bahasa yang anda sukai.
 6. Ketik "Selesai."
 7. Mesej timbul akan muncul meminta anda mengesahkan perubahan bahasa.

Skrin anda akan menjadi hitam selama beberapa saat sementara Apple mengemas kini tetapan bahasa.

Mac

 1. Ketik "Keutamaan Sistem."

 2. Ketik "Bahasa dan Wilayah."

 3. Ketuk tanda tambah (+) di menu di sebelah kiri.

 4. Pilih bahasa yang anda sukai.

 5. Mesej timbul akan muncul meminta anda mengesahkan perubahan bahasa.

 6. Mesej timbul akan muncul meminta anda menambahkan papan kekunci bahasa ke Mac anda.

Sekiranya anda ingin menukar bahasa di laman HBO Max di komputer anda, anda boleh mengubah tetapan bahasa pada penyemak imbas anda. Dengan cara itu, laman web akan diterjemahkan secara automatik ke bahasa pilihan.

Google Chrome

 1. Buka penyemak imbas.
 2. Ketik ikon tiga titik di sudut kanan atas.

 3. Ketik "Tetapan."

 4. Ketik "Lanjutan."

 5. Ketik "Bahasa."

 6. Ketik "Bahasa."

 7. Ketik "Tambahkan bahasa."

 8. Pilih bahasa yang anda sukai.

 9. Anda juga akan melihat beralih beralih di sebelah "Tawaran untuk menterjemahkan halaman yang bukan dalam bahasa yang anda baca." Pastikan suis togol dihidupkan. Sekarang setiap kali anda mengunjungi halaman yang bukan dalam bahasa yang dipilih, Google Chrome akan menawarkan untuk menerjemahkan.

Mozilla Firefox

 1. Buka penyemak imbas.
 2. Ketik ikon tiga baris di sudut kanan atas.

 3. Ketik "Tetapan."

 4. Di bawah "Bahasa dan penampilan", pilih bahasa yang anda sukai.

Soalan Lazim Tambahan

Adakah Setiap Tajuk di HBO Max Terdapat dalam Bahasa Lain?

Malangnya tidak. Hanya beberapa rancangan dan filem HBO Max yang tersedia dalam lebih daripada satu bahasa. Sekiranya tajuk tersedia dalam bahasa lain, anda akan melihat nama bahasa di halaman butiran tajuk. Apabila anda mengetuk bahasa, bahasa itu akan berubah secara automatik dalam rancangan TV atau filem yang anda tonton.

Sekiranya anda tidak melihat bahasa apa pun di halaman perincian judul, itu bermaksud bahasa itu hanya tersedia dalam bahasa di mana ia dirakam. Ini biasanya berlaku untuk kandungan yang direkodkan dalam bahasa Inggeris.

Sekiranya anda mencari kandungan antarabangsa atau Latino di bar carian, kemungkinan besar anda akan mempunyai lebih banyak pilihan ketika beralih bahasa. Walau bagaimanapun, perhatikan bahawa sari kata lalai adalah dalam bahasa Inggeris, tanpa mengira bahasa rancangan TV atau filem.

Walaupun terdapat masalah aksesibilitas dengan HBO Max dan pilihan bahasa tidak begitu beragam, perlu diingat bahawa perkhidmatan ini dikeluarkan pada tahun2020. Mereka masih mengembangkan dan memperbaikinya. Oleh kerana platform HBO lain sangat berjaya dan popular, tidak diragukan lagi perkara yang sama akan berlaku pada HBO Max juga.

Adakah HBO Max Terdapat Di Mana-Mana?

HBO Max adalah perkhidmatan yang agak baru. Ia pertama kali diperkenalkan di pasaran AS yang dominan. Ia tersedia di Amerika Latin dan Caribbean pada bulan Jun 2021. Dalam masa terdekat, ia akan tersedia di beberapa negara di Eropah dan Asia, tetapi pada masa penulisan, tidak.

Oleh kerana perkhidmatan HBO lain tersedia di seluruh dunia, diharapkan HBO Max tersedia di semua pelosok dunia tidak lama lagi.

Sekiranya anda tinggal di tempat yang HBO Max tidak tersedia tetapi ingin mencubanya, anda boleh menggunakan perkhidmatan VPN. Ini akan membolehkan anda mengakses HBO Max dari mana-mana bahagian dunia. Namun, jika anda belum memiliki VPN, kemungkinan besar anda perlu membayar untuk mendapatkannya. Terdapat beberapa perkhidmatan VPN percuma yang tersedia, tetapi yang terbaik biasanya memerlukan langganan.

Kuasai Tetapan Bahasa di HBO Max

Sekarang anda telah belajar cara menukar bahasa di HBO Max. Dengan hanya beberapa klik, anda dapat mengatur tetapan bahasa dari kandungan kegemaran anda. Walaupun saat ini tidak ada banyak pilihan bahasa di dalam perkhidmatan, ingatlah bahawa ia baru-baru ini dirilis. Mengetahui HBO dan perkhidmatannya yang lain, platform ini hanya akan bertambah baik dari masa ke masa.

Walaupun semuanya, HBO Max menawarkan banyak kandungan asli yang luar biasa, dan semakin hari semakin popular.

Adakah anda sering menggunakan perkhidmatan HBO? Adakah anda pernah mencuba HBO Max? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found