Alat

Berapa kerapkah Google Street View dikemas kini?

Peta Google dan Google Street View telah mengubah cara kita menjelajahi dunia kita, menavigasi ke destinasi kita, mengintip bekas rakan kongsi, dan semua jenis barang baik. Keupayaan untuk melakukan perjalanan ke mana sahaja, ‘memandu’ di seberang jalan, dan melihat bagaimana orang yang berbeza tinggal di negara yang berbeza adalah sesuatu yang tidak pernah kita bosan. Tetapi berapa kerap Google Street View dikemas kini? Adakah gambar yang anda lihat di skrin anda terkini? Atau adakah itu sejarah kuno?

Berapa kerapkah Google Street View dikemas kini?

Google Street View dilancarkan pada tahun 2007 dan bermula dengan San Francisco, Las Vegas, Denver, Miami, dan New York City. Ketika program berkembang, lebih banyak bandar AS ditambahkan. Kemudian pada tahun 2008 Google Street View menjadi antarabangsa apabila bandar-bandar besar di Perancis, Itali, Jepun, dan Australia ditambahkan.

Sejak masa itu, Street View Google semakin jauh dan kini merangkumi kebanyakan negara dan kebanyakan bandar dan bandar di negara-negara tersebut. Ini merupakan usaha besar tetapi memberi manfaat kepada kita semua.

Berapa kerapkah Street View dikemas kini?

Kami akan memperincikannya dengan lebih terperinci di bawah, tetapi untuk tujuan artikel ini, mari kita selami pertanyaan anda.

Google Street View tidak mempunyai jadual kemas kini yang tepat. Sekiranya anda berada di bandar atau kawasan berpenduduk tinggi, anda akan melihat paparan yang dikemas kini dengan lebih cepat berbanding dengan lebih banyak kawasan luar bandar. Pada masa penulisan, nampaknya Google memberi tumpuan untuk mendapatkan gambar baru dalam talian daripada mengemas kini gambar yang lebih lama.

Malangnya, Google tidak menyimpan jadual yang tepat untuk setiap jalan di seluruh dunia. Tetapi, ada alat Google lain yang boleh anda gunakan untuk menentukan bagaimana sebenarnya Street View yang anda lihat sebenarnya.

Kerana sifat Peta Google, ia cenderung lebih kerap dikemas kini daripada Street View Google. Sekiranya anda tidak pasti gambar Street View yang anda lihat, periksa arah Peta Google. Contohnya, jika anda melihat tanda 'Tidak Aktifkan Merah' pada paparan, Peta Google akan menavigasi laluan anda dengan sewajarnya.

Sekiranya anda tertanya-tanya sama ada perniagaan masih dibuka atau tidak, Enjin Carian Google juga akan memberi anda maklumat itu! Cukup perniagaan Google dan periksa waktu. Google cukup dipercayai apabila memberitahu bahawa perniagaan ditutup.

Namun, jika anda menggunakan Google Street View untuk mengetahui sama ada rakan masih tinggal di rumah mereka yang sama, kemungkinan anda tidak bernasib baik. Sekiranya itu adalah maklumat yang ingin anda kumpulkan, anda lebih cenderung mendapatkan hasil yang anda inginkan dengan melihat catatan cukai tempatan daerah daripada menggunakan Google Street View.

Walaupun kekurangan jangka waktu yang tepat, masih ada cara untuk melihat ke mana Google akan pergi seterusnya!

Pengumpulan Data Street View Google

Google Street View kini menggunakan dua bentuk kemas kini untuk terus diperbaharui. Ia masih menggunakan kereta kamera yang bergerak naik-turun di jalanan kami dan menangkap semua yang terdapat dalam kamera 360 darjah khas mereka. Perjalanan ini melafazkan rute di lokasi di seluruh dunia mengikut jadual global.

Halaman ini di laman web Google menunjukkan dengan tepat kapan dan di mana Google Street View Car akan berada pada waktu tertentu. Tatal ke bawah halaman ke 'Di mana kita menuju' dan anda dapat melihat jadual yang diterbitkan.

Sumber citra Google Street View yang lain adalah dari pengguna. Google memperkenalkan ciri ini pada tahun 2017 untuk membolehkan penyumbang menambahkan gambar mereka sendiri ke pangkalan data Google Street View untuk kemungkinan dimasukkan ke dalam peta.

Kemas kini Paparan Jalan Google

Seperti yang anda bayangkan, ada banyak kerja di belakang tabir untuk mengambil gambar dari kereta dan penyumbang, mengaburkan wajah dan plat nombor dan menyiapkannya untuk digunakan di Google Street View. Ia mengambil masa agak lama dari saat gambar diambil untuk melihatnya di peta.

Mungkin ada jadwal yang ditetapkan untuk mengambil gambar baru tetapi tidak ada jadwal untuk memperbaruinya ke web. Anda dapat mengetahui kapan Google Street View dikemas kini di kanan bawah skrin. Anda akan melihat sebuah kotak kecil di sudut yang mengatakan sesuatu seperti ‘Pengambilan gambar: Mei 2018’. Ini adalah ketika adegan tertentu terakhir dikemas kini.

Google mengatakan bahawa mereka mengutamakan kawasan tanpa kehadiran Google Street View daripada mengemas kini kawasan yang ada. Mereka menggunakan lebih banyak sumber untuk menambah projek dan itu masuk akal. Sekiranya anda memeriksa jadual kereta Street View, anda akan melihat bahawa kereta masih mengundurkan langkahnya sehingga tidak semua kereta dihantar ke tempat baru. Sebilangannya sekurang-kurangnya mengemas kini gambar yang ada.

Nasib baik, Peta Google menunjukkan bulan dan tahun gambar yang anda lihat ketika anda mengklik pilihan Street View.

Bolehkah anda meminta kemas kini Google Street View?

Orang sering meminta Google mengunjungi semula bandar atau jalan mereka kerana telah diubahsuai, diperbaiki, dikembangkan, diubah, atau kerana mereka tidak menyukai gambar yang diambil oleh kereta. Malangnya, anda tidak dapat meminta gambar baru atau kemas kini di Street View. Kereta itu mempunyai jadual dan mematuhi jadual itu.

Namun, jika ada sesuatu yang salah dengan Google Street View anda, anda boleh menghantar laporan ke Google. Dari Street View, klik ‘Laporkan Masalah’ dan hantar laporan.

Gunakan pautan untuk mengemukakan masalah kepada Google untuk disemak. Sudah tentu, anda boleh memuat naik gambar anda sendiri ke tempat yang pernah anda lalui menggunakan Peta Google. Berikan gambar, maklum balas, dan bahkan menilai perniagaan menggunakan ciri Sumbangan Google dalam Peta Google dengan mengklik bar menu tiga garis mendatar dan mengklik 'Sumbang.'

Soalan Lazim

Street View Google adalah alat yang sangat berguna. Kami telah memasukkan bahagian ini untuk menjawab beberapa lagi soalan anda.

Bolehkah saya meminta kemas kini di Google Earth?

Ya sebenarnya! Walaupun anda tidak dapat meminta kemas kini di Street View, Anda dapat di Google Earth. Lawati laman web Google Earth dan klik pada lokasi peta yang ingin anda kemas kini. Klik ‘Maklum Balas’ dari menu (tiga garis mendatar di sudut kiri atas) dan isi borang. Pastikan anda memasukkan teks "Saya ingin mengesyorkan penyegaran imejSebelum menghantar maklum balas anda.

Bolehkah saya melihat gambar yang lalu di Street View?

Beberapa lokasi memberi anda pilihan untuk melihat gambar sebelumnya. Anda perlu mengakses Street View dari Peta Google. Di sudut kiri atas, anda akan melihat kotak kecil dengan nama jurugambar dan sebilangan alamat. Hanya di bawah alamat anda akan melihat jam kecil. Klik jam dan anda akan melihat gelangsar. Gerakkan gelangsar ke belakang (ke kiri) untuk melihat gambar yang lebih lama.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found