Permainan

Bagaimana Mencari Senarai Keinginan Amazon Orang Yang Anda Ketahui

Senarai Hajat Amazon adalah ciri berguna dan inovatif yang membolehkan pengguna menetapkan item Amazon yang ingin mereka dapatkan sebagai hadiah dari rakan mereka. Pada dasarnya, jika anda mencari kejutan yang sempurna untuk seseorang yang anda kenali dan mereka menggunakan ciri Amazon Wish List, anda boleh terus dan (dan membayar) hadiah untuk mengejutkan mereka.

Bagaimana Mencari Senarai Hajat Amazon Seseorang yang Anda Ketahui

Walau bagaimanapun, jika anda tidak dapat menemui Ciri Senarai Hajat di Amazon, anda mungkin akan berada dalam keadaan acak. Dengan ini, panduan ini membantu anda mencari Wish List yang dikongsi rakan atau ahli keluarga anda sekiranya ada.

Cara Mencari Senarai Hajat Amazon Seseorang dari PC Windows 10 atau Mac

Terdapat banyak perbezaan antara macOS dan Windows 10, tetapi bukan bagaimana penyemak imbas berfungsi. Sudah tentu, anda tidak akan menggunakan aplikasi Amazon di komputer anda, jadi penyemak imbas adalah penyelesaian terbaik.

 1. Pergi ke Amazon.com dan log masuk ke akaun anda.

 2. Sekarang, arahkan kursor ke "Akaun & Senarai" entri di bahagian atas, kemudian klik "Senarai Anda."

 3. Pilih "Rakan-rakan anda" tab. Anda harus melihat senarai rakan yang telah berkongsi senarai mereka dengan anda.

 4. Anda juga boleh meminta rakan untuk berkongsi senarai mereka dengan anda dengan pergi ke bahagian "Mesej" dan mengklik "Salin Mesej" atau "E-melkan mesej ini."

 5. Menggunakan "Salin Mesej" mengirimkan permintaan melalui jalan komunikasi apa pun di PC anda (pesanan sosial, e-mel lain, dll.). Menggunakan "E-mel mesej ini" akan menghantarnya ke e-mel Amazon mereka, memberikan notifikasi ketika respons.

Selain dari senarai keinginan biasa, ada jenis lain yang ditambahkan oleh Amazon ke laman webnya: Pendaftaran Perkahwinan dan Pendaftaran Bayi. Cukup jelas; seperti yang anda ketahui, ini adalah senarai keinginan khusus untuk majlis perkahwinan dan mandi bayi.

Untuk mengakses salah satu daripada keduanya, arahkan kursor ke "Akaun & Senarai" pilihan seperti yang anda lakukan sebelumnya, tetapi kali ini, pilih "Pendaftaran Perkahwinan" atau "Pendaftaran Bayi" kemasukan. Sekarang, taipkan nama rakan anda dan tekan "Cari." Anda akan melihat senarai semua daftar perkahwinan / bayi di bawah istilah carian yang diberikan. Cari senarai rakan anda, dan kejutkan mereka dengan hadiah hebat yang mereka mahukan dan perlukan!

Cara Mencari Senarai Hajat Amazon Seseorang dari iPhone atau Android

Pada zaman ini, setiap orang menghabiskan berjam-jam melihat telefon pintar atau tablet mereka. Ramai orang bahkan tidak memiliki komputer. Secara semula jadi, anda boleh memesan dari Amazon di mana-mana tablet atau telefon pintar yang anda mahukan. Sekarang, agak memalukan jika anda tidak dapat mengakses Daftar Keinginan rakan anda dan memesan barang yang mereka mahukan di Amazon.

Sudah tentu, tidak banyak orang yang melayari Amazon dari penyemak imbas mudah alih. Terdapat aplikasi khusus untuknya yang memudahkan semuanya.

Sama ada anda menggunakan peranti iOS atau Android, aplikasinya sama, dan ini adalah prestasi yang sangat jarang berlaku!

Untuk mengakses senarai seseorang di iOS atau Android, dengan syarat anda log masuk dan orang tersebut telah berkongsi senarai dengan anda, ikuti langkah berikut:

 1. Akses ke "Kedai Amazon" aplikasi pada telefon iOS atau Android anda.
 2. Ketik pada "Ikon hamburger" (ikon menu) di sudut kiri atas aplikasi.
 3. Pilih "Senarai Anda."
 4. Menggunakan "Cari" medan untuk mencari orang yang mempunyai senarai yang dikongsi dari Amazon Wish List mereka.

Cara Mencari Senarai Hajat Amazon Seseorang di Pembaca Kindle Amazon

Amazon Kindle Readers adalah pengganti digital yang berguna untuk buku. Semasa membaca, mereka mungkin salah satu jenis peranti terbaik untuknya.

Ya, anda boleh mengakses Kedai Amazon melalui peranti Kindle anda. Ya, anda boleh membuat Daftar Keinginan. Dan, ya, anda juga dapat mengakses Daftar Keinginan anda.

Berikut adalah cara mencari Wish List rakan atau ahli keluarga di Kindle.

 1. Pada skrin utama Kindle anda, arahkan ke "Kedai Amazon" aplikasi.
 2. Log masuk ke akaun Amazon anda menggunakan bukti kelayakan anda, jika belum masuk.
 3. Pergi ke "Pendaftaran" atau "Senaraikan." Anda akan menemui pelbagai buku yang disusun mengikut minat, keperluan, atau tujuan tertentu.
 4. Cari buku yang ingin anda beli dan beli.

Membeli Item dari Daftar Keinginan

Keseluruhan intinya di sini adalah memesan barang yang diinginkan orang lain dari Daftar Keinginan Amazon mereka. Perkara yang anda pesan dari Daftar Keinginan dihantar kepada pencipta senarai - seperti membeli hadiah, hanya anda yang tidak menghadapi risiko membeli sesuatu yang tidak akan diperlukan atau tidak diinginkan oleh rakan anda.

Untuk mengelakkan kesilapan, berikut adalah cara membeli item dari Wish List untuk rakan anda. Jangan bimbang tentang proses pembayaran - ini menggunakan prosedur biasa. Satu-satunya perbezaan adalah bahawa alamat akan dimasukkan terlebih dahulu di bawah "Alamat lain" untuk menjadikannya tidak dikenali.

 1. Pilih hadiah dari Wish List rakan. Ini tidak akan membawa anda ke halaman lalai item tetapi halaman Wish Listnya.
 2. Di halaman, pilih "Tambahkan ke Troli."
 3. Sahkan di tetingkap pop timbul seterusnya dengan menggunakan "Tambah ke Troli" butang sekali lagi.
 4. Kemudian, pergi ke "Teruskan ke Pembayaran."
 5. Sekarang, pilih "Alamat" di halaman daftar keluar. Pastikan bahawa anda menggunakan "Alamat lain" pilihan.
 6. Pergi ke "Pilihan Hadiah" jika anda mahu menambahkan mesej pada hadiah.
 7. Anda boleh membuang "butiran harga" dari resit. Anda mahu melakukan ini untuk hadiah.
 8. Selesaikan dengan memilih "Buat pesanan anda."

Seperti yang anda lihat, mencari Wish List seseorang di Amazon sangat mudah, tidak kira peranti apa yang anda gunakan. Anda mesti membaca entri ini secara keseluruhan untuk memastikan bahawa anda mengelakkan sebarang kesilapan. Lagipun, anda mahukan hadiah itu diberikan kepada orang yang betul, alamat yang betul, dan mengelakkan pembelian pendua.

Terakhir, ingat bahawa ada Daftar Keinginan Amazon dan senarai "Wedding Registry" dan "Baby Registry". Oleh itu, jika anda tidak dapat menjumpai senarai rakan, ia mungkin terdapat di bawah bahagian pendaftaran bayi atau pendaftaran perkahwinan.

Soalan Lazim Senarai Hajat Amazon

Bagaimana saya dapati senarai harapan Amazon yang pernah dikongsi dengan saya sebelum ini?

Pergi ke "Cari Senarai Keinginan" dan masukkan kelayakan anda untuk log masuk jika diminta. Sebaik-baiknya, gunakan alamat e-mel orang yang berkenaan. Anda juga boleh menggunakan namanya, tetapi alamat e-melnya unik, memastikan kesesuaian yang lebih baik. Kemudian, pilih "Cari" dan cari Daftar Keinginan rakan anda. Sekiranya anda ingin menyimpan pautan ke senarai, pilih "Ingat."

Bagaimana saya berkongsi Senarai Hajat Amazon saya?

Banyak orang membeli barang dari senarai keinginan mereka, tetapi anda juga boleh berkongsi senarai anda dengan orang lain. Mulakan dengan menavigasi ke "Daftar Anda", kemudian pergi ke "Urus Daftar" dari menu senarai. Di bawah "Privasi", pilih "tetapan privasi" pilihan anda. "Peribadi" bermaksud hanya anda yang dapat melihat senarai tersebut. "Awam" bermaksud bahawa sesiapa sahaja akan dapat mencarinya. "Dikongsi" bermaksud hanya orang yang mempunyai pautan ke senarai anda yang dapat melihatnya. Setelah membuat pilihan, klik "Simpan Perubahan" untuk mengesahkan.

Sekiranya anda mengklik "Kongsi", yang terletak di bahagian atas senarai, anda akan dapat memberitahu orang tentang senarai tersebut melalui e-mel. Penerima akan menerima URL Senarai Hajat anda. Perlu diingat bahawa rakan anda mungkin harus menunggu hingga 15 minit sebelum mereka dapat mencari senarai anda.

Adakah penerima diberitahu mengenai pembelian hadiah?

Tidak, penerima tidak mendapat pemberitahuan atau mesej ketika membeli hadiah untuk mereka, paling tidak secara lalai. Ciri ini dinamakan tetapan "Jangan merosakkan kejutan saya". Pada dasarnya, pilihan ini menghalang penerima daripada menerima pemberitahuan mengenai seseorang yang membeli hadiah untuk mereka. Ciri ini sangat baik untuk kejutan tetapi boleh mengakibatkan mini tragedi, di mana penerima akhirnya memesan barang dari Daftar Keinginan mereka sementara hadiah yang sama masih dalam perjalanan.

Untuk mengelakkan perkara ini berlaku (tetapi juga untuk merosakkan kejutan anda), pergi ke menu "Daftar Anda", kemudian klik pada "Urus senarai" pada senarai tertentu yang ingin anda ubah, dan hapus centang "Simpan item yang dibeli dalam senarai anda. " Kemudian, pilih sama ada anda mahu menghidupkan atau mematikan tetapan "Jangan merosakkan kejutan saya". Semua bergantung kepada anda. Selesaikan dengan memilih "Simpan Perubahan."

Adakah alamat penerima peribadi di Amazon Wish List?

Ya, alamat penerima adalah peribadi di Daftar Keinginan Amazon. Apabila seseorang membeli sesuatu untuk orang itu, mereka hanya akan melihat nama dan maklumat bandar — tidak lain. Tindakan ini penting dalam melindungi privasi pengguna di Amazon.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found