Alat

Cara Log masuk ke Penghala Linksys E1200 Sekiranya Anda Lupa Kata Laluan

Linksys E1200 mempunyai kata laluan log masuk yang ditetapkan secara lalai. Pada semua model, kata laluan lalai adalah pentadbir. Ini peka huruf besar kecil, yang bermaksud bahawa huruf tersebut tidak akan berfungsi dengan huruf besar.

Cara Log masuk Ke Router Linksys E1200 Sekiranya Anda Lupa Kata Laluan

Anda mungkin mahu menukar kata laluan ini. Tetapi apa yang berlaku jika anda melakukannya dan kemudian melupakannya? Apa yang berlaku jika penghala dilengkapi dengan kata laluan yang telah diubah sebelumnya? Mungkin anda mengambil alih satu atau seseorang di kedai yang mengacau? Jadi, bagaimana anda mengakses penghala anda?

Ternyata, agak mudah untuk melakukannya.

Menetapkan semula Penghala

Sama ada anda lupa kata laluan baru yang telah anda tetapkan, atau pentadbir kata laluan tidak berfungsi, tidak perlu menghubungi sokongan Linksys atau menghubungi vendor anda. Anda boleh menetapkan semula kata laluan sendiri.

Sebenarnya semudah menetapkan penghala ke tetapan lalai. Dengan kata lain, anda perlu menetapkan semula peranti E1200 dari kilang.

Inilah cara menetapkan semula penghala Linksys E1200 anda.

Pertama, pasangkan penghala dan hidupkan. Setelah dihidupkan, jalankan peranti untuk mengakses bahagian bawah. Dengan objek kecil dan tajam (pin atau penjepit kertas akan dilakukan), cari Tetapkan semula butang dan masukkan dan tahan selama kira-kira 5-10 saat.

Pada tahap ini, jangan putar penghala ke posisi yang dimaksudkan. Penghala harus diset semula secara automatik (kira-kira 30 saat). 30-an yang lalu, cabut penghala dari sumber kuasa dan tunggu beberapa saat. Kemudian, pasangkan semula.

Tunggu sekitar 30 saat sehingga penghala menghidupkan dengan betul. Sekarang, anda perlu log masuk dengan nama pengguna lalai dan pentadbir kata laluan. Untuk mengakses penghala, gunakan alamat //192.168.1.1.

Gunakan menu untuk menukar kata laluan penghala menjadi kata laluan selamat baru. Pastikan anda mengingati kata laluan sehingga anda tidak perlu melakukan tetapan semula yang lain.

Apa Makna Reset Kilang?

Perlu diingat bahawa penghala yang telah diset semula telah menetapkan semua tetapan yang dikembalikan ke lalai kilang. Pada dasarnya, tetapan akan menjadi seperti yang anda akan keluar dari kotak.

Segala penyesuaian yang dibuat sebelumnya akan hilang, jadi anda harus menetapkannya lagi. Ini termasuk tetapan rangkaian tanpa wayar, pilihan pemajuan port, dan tetapan pelayan DNS.

Anda dapat menyandarkan konfigurasi penghala ke file jika anda ingin menghindari hal ini setiap kali anda menetapkan semula penghala E1200 dari kilang.

Linksys E1200 Router Login - Sekiranya Anda Terlupa Kata Laluan

Tidak Dapat Mengakses Penghala E1200

Seperti disebutkan sebelumnya, //192.188.1.1 adalah alamat lalai yang digunakan untuk mengaksesnya. Namun, tidak dapat mengaksesnya menggunakan alamat ini mungkin bermaksud alamat tersebut telah diubah.

Selain itu, anda tidak perlu menetapkan semula penghala untuk mengakses maklumat alamat. Gerbang lalai dapat dilihat dan dikonfigurasi melalui komputer yang disambungkan ke penghala Linksys E1200. Alamat IP yang digunakan di sini sama dengan alamat IP baru penghala.

Manual dan Firmware

Sekiranya anda tidak mempunyai manual dan ingin memasang firmware baru, anda boleh mengakses maklumat dan perisian ini secara dalam talian. Googling "manual Linksys e1200"Atau"firmware Linksys e1200"Harus mendapatkan apa yang anda perlukan.

Menukar Maklumat Log Masuk Router Linksys E1200

Seperti yang anda lihat, semua yang perlu anda lakukan untuk menukar maklumat log masuk anda untuk E1200 adalah menetapkan semula peranti dari kilang. Namun, perlu diingat bahawa tetapan semula kilang akan menghapus semua perubahan tersuai yang dibuat pada penghala.

Adakah anda berjaya menukar kata laluan pada penghala anda? Adakah anda mendapati prosesnya mudah? Jangan ragu untuk menyertai perbincangan di bahagian komen di bawah. Tambahkan fikiran, petua dan soalan anda.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found