PC & Mudah Alih

Cara Menambah Muzik ke Kinemaster

Kinemaster adalah alat penyuntingan video yang hebat untuk peranti Android. Sekiranya anda belum memuat turunnya, ikuti pautan dan muat turun secara percuma. Anda harus mengemas kini aplikasi menggunakan pautan yang sama jika anda mempunyai versi lama.

Cara Menambah Muzik ke Kinemaster

Anda boleh melakukan banyak perkara dengan Kinemaster, tetapi dalam artikel ini, kami akan memberi tumpuan kepada muzik. Sekiranya anda ingin mempelajari cara menambahkan muzik ke Kinemaster, anda berada di tempat yang tepat. Banyak pencipta kandungan menggunakan Kinemaster, di banyak platform (YouTube, TikTok, Instagram, dll.).

Anda boleh menyertainya dan mula membuat, mengedit, dan berkongsi video anda dengan Kinemaster.

Format yang disokong

Sebelum kita mengetahui perincian penambahan muzik ke Kinemaster, mari kita lihat format yang disokong. Format gambar import merangkumi PNC, WebP, JPEG, BMP, dan GIF (dengan gambar pegun). Format video termasuk MP4, MOV, dan 3GP.

Akhirnya, format audio yang disokong termasuk WAV, AAC, M4A, dan tentu saja, MP3. Sekiranya anda memasang aplikasi Kinemaster, anda hampir bersedia untuk menambahkan muzik ke video anda.

Pertama, anda perlu mendapatkan beberapa fail muzik percuma. Anda boleh menambahkan fail dalam format audio yang disokong dari peranti anda (tablet atau telefon). Sekiranya anda tidak mempunyai trek yang ingin anda tambahkan ke Kinemaster, jangan risau. Anda boleh menggunakan beberapa sumber muzik percuma, seperti Soundcloud dan studio pencipta YouTube.

Tambah Muzik

Di mana untuk mendapatkan muzik percuma?

Soundcloud adalah platform muzik yang popular, dan anda mungkin sudah menggunakannya. Banyak artis hebat, termasuk kumpulan muzik, DJ, dan komposer, menambah muzik mereka ke Soundcloud. Oleh kerana seniman memuat naik muzik mereka secara percuma, mereka biasanya mempunyai beberapa syarat penggunaan untuk muzik mereka. Adalah bijaksana untuk membaca peraturan dan mematuhinya kecuali jika anda ingin digugat.

Studio pencipta YouTube juga menyediakan muzik percuma yang sangat baik yang boleh anda gunakan tanpa perlu risau tentang masalah hak cipta. Oleh kerana klip mereka percuma, mereka biasanya meminta anda untuk memberi penghargaan kepada artis, yang hanya wajar. Sebilangan artis juga menuntut sumbangan untuk menggunakan muzik mereka.

Cara Menambah Muzik

Dengan andaian bahawa anda telah memasang versi terbaru aplikasi Kinemaster, dan mempunyai muzik hebat pada peranti Android anda, anda hampir siap. Yang tinggal hanyalah video yang sudah dirakam pada peranti anda. Anda juga boleh menggunakan gambar jika anda hanya ingin menguji ciri ini.

Sekarang anda sudah bersedia, berikut adalah cara menambahkan muzik di Kinemaster:

  1. Buka Kinemaster dan muatkan fail video yang anda fikirkan.
  2. Ketik butang Audio, yang terletak di panel media di sebelah kanan.

  3. Pilih butang Tambah (+) untuk memilih fail muzik yang ingin anda tambahkan.

  4. Sekarang anda boleh mengeksport video anda menggunakan butang dengan kotak dan anak panah atau menggunakan anak panah belakang untuk menyimpan video anda di aplikasi.

Anda boleh mengedit fail audio mengikut keinginan anda. Terdapat sekumpulan penapis, pemampatan, dan lain-lain. Anda juga boleh melengkapkan fail muzik atau mengaturnya untuk dimainkan di latar belakang.

Itu tidak begitu sukar, bukan? Selain itu, anda boleh merakam audio dengan Kinemaster jika anda ingin menambahkan sentuhan peribadi pada rakaman anda.

Cara Merakam Audio

Rakaman audio di Kinemaster adalah mudah. Ikuti langkah-langkah untuk melakukannya:

  1. Buka Kinemaster pada peranti anda.
  2. Ketuk pilihan Suara di panel media yang terletak di sebelah kanan.

  3. Tekan butang Mula. Anda harus membenarkan Kinemaster merakam audio pada peranti anda agar pilihan ini berfungsi.

  4. Hentikan rakaman apabila anda selesai, dan Kinemaster akan menyimpan rakaman audio anda.

Ciri rakaman sangat bagus untuk vlogger atau orang yang ingin menambahkan pesanan ringkas ke video mereka di Kinemaster. Sekiranya anda seorang pemuzik atau penyanyi, mungkin lebih baik menggunakan beberapa perisian lain untuk rakaman anda.

Cara Menambah Muzik

Biarkan Ada Muzik

Video di kebanyakan platform mempunyai muzik di dalamnya. Itu menjadikan mereka lebih menyeronokkan dan bersemangat. Kinemaster adalah aplikasi penyuntingan video percuma yang hebat yang boleh anda gunakan untuk menambahkan muzik ke ciptaan video anda. Jika anda memuat naik video ke YouTube, pastikan untuk memperhatikan peraturan hak cipta dan pastikan anda dibenarkan menggunakan karya muzik tersebut.

Adakah anda seronok menggunakan Kinemaster? Adakah anda tahu beberapa muslihat kemas lain? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found