Media Sosial

Bagaimana untuk mengetahui jika ada yang menambahkan anda kembali di Snapchat

Snapchat adalah salah satu aplikasi berasaskan media sosial yang lebih popular yang ada sekarang. Ramai pengguna menikmati privasi aplikasi yang luar biasa. Dari Snaps yang secara automatik hapus hingga menghantar video lucu dan lucu kepada rakan rapat anda, budaya aplikasi ini sangat berbeza dengan platform lain.

Dengan pilihan seperti berkongsi cerita tersuai dengan kumpulan yang lebih kecil dan menyesuaikan siapa yang dapat melihat kisah Snap anda dengan serius, Snapchat mendorong pengguna untuk merahsiakan sesuatu. Itu tidak memberitahu anda berapa banyak pengikut yang anda miliki, itu tidak menyenaraikan rakan anda, dan tidak memberikan jumlah suka atau yang lain. Sebagai gantinya, ini membuat anda menumpukan perhatian pada aspek sosial — membuat, berkongsi, dan memberi komen, tanpa perlu risau lagi.

Mengetahui sama ada anda ditambahkan oleh seseorang di Snapchat adalah mudah jika anda tenggelam dalam penggunaan media sosial harian. Namun, jika anda beralih dari Facebook atau Twitter, peningkatan fokus pada kalangan yang lebih kecil mungkin memerlukan sedikit masa untuk menyesuaikan diri. Walaupun begitu, selalu senang mengetahui jika seseorang yang anda ikuti telah menambahkan anda kembali. Inilah cara untuk melakukannya.

Kenal pasti Siapa yang Menambahkan Anda Kembali di Snapchat menggunakan Senarai Rakan

Tidak ada banyak cara langsung untuk mengetahui apakah seseorang menambahkan anda kembali di Snapchat, tetapi anda selalu dapat menggunakan senarai "Rakan" anda. Ini caranya.

  1. Pergi ke halaman profil Snapchat anda.

  2. Di bahagian "Rakan" Snapchat, cari nama orang itu. Hasil dipaparkan.

  3. Sekiranya anda menemui rakan tertentu dalam senarai, anda telah mengenal pasti bahawa mereka menambahkan anda kembali di Snapchat.

Sudah tentu, anda mendapat pemberitahuan apabila seseorang menambahkan anda dan mengharapkan anda menambahkannya kembali. Tetapi, sama seperti anda tidak mendapat notis bahawa anda telah diterima, orang lain tidak akan mendapatkannya apabila anda menambahkannya.

Kenal pasti Siapa yang Menambah Anda di Snapchat menggunakan Skor Snap mereka

Walaupun anda akan menerima pemberitahuan jika seseorang menambahkan anda di platform Snapchat dengan meminta permintaan untuk menambahkannya sebagai balasan, anda tidak akan diberitahu ketika mereka melakukannya. Namun, agak mudah untuk mengetahui sama ada seseorang telah menambahkan anda kembali atau tidak. Walaupun sesiapa yang anda tambahkan dengan Snapchat umum muncul di suapan Snap anda, anda juga akan melihat Skor Snap rakan anda jika mereka telah menambahkan anda kembali.

Buka aplikasinya, geser ke kiri untuk membuka antara muka Sembang (atau ketuk ikon profil anda di sudut kiri atas), kemudian pilih rakan yang ingin anda lihat dari senarai. Ketuk Bitmoji atau siluet mereka (bagi mereka yang tidak mempunyai Bitmoji) untuk membuka skrin profil mereka.

  1. Buka aplikasi Snapchat dan luncurkan ke kiri untuk antara muka Sembang. Anda juga boleh mengetuk ikon profil anda di sudut kiri atas, kemudian memilih rakan yang ingin anda lihat dari senarai.

  2. Ketuk Bitmoji atau siluet mereka (bagi mereka yang tidak mempunyai Bitmoji) untuk membuka skrin profil mereka.

  3. Anda akan melihat nama pengguna dan lokasi mereka di Snapmap. Anda juga dapat melakukan snap, chat, call, atau chat video dengan orang tersebut, dan membuka menu tetapan untuk kenalan tersebut.

  4. Di bahagian atas halaman ini, di sebelah nama pengguna rakan yang anda pilih, anda dapat melihat skor Snap mereka. Sekiranya Skor Snap tidak disenaraikan. mereka belum menambah anda. Hanya rakan yang dapat melihat Skor Snap antara satu sama lain.

Cukup menarik, tidak ada cara untuk menyembunyikan skor Snapchat anda. Sesiapa sahaja yang menjadi rakan anda di aplikasi dapat melihat maklumat ini. Oleh itu, anda dijamin berkawan sekiranya anda melihat Skor Snapchat.

Kenal pasti Siapa yang Menambah Anda di Snapchat menggunakan Tetapan Privasi

Seperti yang telah disebutkan sebelumnya, beberapa pengguna menghargai platform Snapchat untuk budaya privasinya. Sama ada mereka hanya menerima rakan karib atau mereka yang sangat mereka percayai, menambah Snapchat cukup suci bagi sesetengah pengguna.

Pengguna yang mempunyai akaun mereka "terkunci" (contohnya, tangkapan skrin di bawah menunjukkan seseorang yang hanya menerima mesej daripada orang yang mereka kenal) selalu boleh menghantar mesej dan melihat apakah mereka mendapat respons.

Mereka akan mengetahui sama ada anda menambahkannya kembali atau tidak berdasarkan apakah mereka mendapat respons daripada anda kerana mereka dapat menghantar mesej tetapi hanya mendapat balasan dari rakan rapat, sesuai dengan tetapan privasi mereka.

Di sisi lain, jika anda belum ditambahkan lagi, anda tidak dapat menerima respons kerana mereka tidak pernah menerima mesej kerana tetapan privasi tersebut. Senario ini adalah cara lain untuk mengetahui sama ada anda ditambahkan atau tidak, tetapi hanya berfungsi dengan akaun dengan Tetapan Privasi yang disesuaikan. Daripada mencari pengesahan, anda mencari kekurangan respons, yang memberitahu anda sama ada mereka menambahkan anda atau tidak.

Sekiranya seseorang mengelak anda, mereka tidak akan membalas mesej, walaupun mereka tidak mengunci akaun mereka untuk privasi. Walau apa pun, anda akan mendapat jawapan sama ada seseorang itu memerlukan sambungan atau tidak.

Sekiranya anda menyedari seseorang tidak menambahkan anda ke senarai Rakan Snapchat mereka, pertimbangkan beberapa perkara:

  • Mereka tidak lagi menggunakan aplikasi itu - membatalkan akaun Snapchat mungkin kelihatan tidak diperlukan sementara orang yang dimaksud tidak lagi menggunakannya. Ini bermaksud anda boleh menghantar jemputan, tetapi mereka tidak akan bertindak balas kerana mereka tidak mempunyai aplikasi, atau pemberitahuan dimatikan.
  • Mereka berehat sebentar - seperti yang dinyatakan di atas, permintaan teman ini akan berakhir setelah 24 jam. Sekiranya mereka tidak mempunyai akses ke aplikasi, mereka tidak akan menerima permintaan anda.

Secara umum, jika seseorang tidak langsung menerima permintaan anda di Snapchat, anda selalu dapat menghantar mereka mesej melalui outlet lain seperti teks atau akaun media sosial yang lain. Tindakan ini dapat menghilangkan salah komunikasi mengenai hubungan kehidupan sebenar anda.

Kami Berkawan, Tetapi Saya Tidak Dapat Melihat Skor Snapchat Mereka

Ramai pengguna menyatakan bahawa mereka tahu bahawa mereka berkawan dengan pengguna lain tetapi masih tidak dapat melihat skor Snapchat mereka. Keadaan ini nampaknya menjadi masalah biasa. Sekiranya anda yakin bahawa anda dan orang lain berkawan, log keluar dari aplikasi dan kemudian log masuk semula. Tindakan ini biasanya membetulkan sedikit masalah.

Anda juga dapat memastikan aplikasi anda dikemas kini melalui App Store atau Google Play store. Ketikkan Snapchat ke dalam bar carian atau klik pilihan ‘Kemas kini’ di salah satu. Ketik ‘Kemas kini’ dan lihat apakah masalah itu membetulkannya.

Sekiranya orang yang anda cuba tambahkan tidak menunjukkan status "Menunggu keputusan", mereka mungkin telah menerima permintaan anda untuk menambahkannya kembali. Cuba log keluar dari aplikasi dan masuk semula untuk melihat apakah skor mereka dikemas kini sebelum menghantar mesej atau marah.

Bolehkah anda memberitahu jika ada yang menolak anda menggunakan Snapchat?

Seperti ditambahkan, anda dapat melihat apakah seseorang menolak tawaran anda, tetapi hanya secara tidak langsung. Terdapat empat tanda bahawa seseorang tidak menerima permintaan anda untuk berteman: 1) Anda tidak dapat menambahkannya sebagai teman ketika memilihnya dalam pencarian, 2) Jika anda memilih orang tersebut dari layar menu Snapchat anda tetapi mengetuk ikon Tambah tidak lakukan apa sahaja, 3) Orang itu telah menyekat anda secara aktif, dan 4) Snapchat tidak akan membenarkan anda menghantar permintaan rakan atau mesej.

Kami berkawan, tetapi mengapa saya tidak dapat melihat Skor Snapchat mereka?

Ramai pengguna menyatakan bahawa mereka tahu bahawa mereka berkawan dengan pengguna lain tetapi masih tidak dapat melihat skor Snapchat mereka. Senario ini nampaknya merupakan kesalahan biasa. Sekiranya anda yakin bahawa anda dan orang lain berkawan, log keluar dari aplikasi dan kemudian log masuk semula. Tindakan ini biasanya membetulkan sedikit masalah. Mungkin lebih baik menghapus cache terlebih dahulu.

Anda juga dapat memastikan aplikasi anda dikemas kini melalui App Store atau Google Play store. Ketik Snapchat ke dalam bar carian atau klik pilihan "Kemas kini" di mana-mana sistem operasi (OS.) Pilih untuk mengemas kini aplikasi dan melihat apakah masalah itu membetulkannya sendiri.

Sekiranya orang yang anda cuba tambahkan tidak menunjukkan status "Menunggu keputusan", mereka mungkin telah menerima permintaan anda untuk menambahkannya kembali. Cuba log keluar dari aplikasi dan masuk semula untuk melihat apakah skor mereka dikemas kini sebelum menghantar mesej atau marah.