PC & Mudah Alih

Apa yang ditunjukkan oleh Life360 semasa telefon dimatikan

Life360 adalah aplikasi perkongsian lokasi keluarga utama. Ini membawa banyak kemudahan ke meja, dalam arti ia membolehkan pengguna dalam lingkaran dalaman untuk berkongsi lokasi mereka antara satu sama lain. Ini bermakna tidak ada pemeriksaan yang membosankan yang tidak menggembirakan atau menyenangkan bagi sesiapa sahaja.

Apa yang ditunjukkan oleh Life360 semasa telefon dimatikan

Tetapi bagaimana aplikasi ini berfungsi? Adakah ia menunjukkan lokasi anda semasa telefon anda dimatikan? Adakah ia memberitahu orang lain? Teruskan membaca untuk mengetahui.

Cara Mengetahui jika Telefon Seseorang dimatikan

Kami akan membahas tingkah laku Life360 di bawah. Tetapi pertama, mari kita bincangkan bagaimana untuk mengetahui sama ada telefon seseorang mati. Sudah tentu, anda boleh memanggil individu tersebut. Sekiranya telefon terus ke Mel Suara, kemungkinan telefon akan mati atau bateri telah mati. Tetapi, Life360 memastikan anda tidak perlu melakukannya.

Apabila anda membuka aplikasi Life360, anda akan melihat Lingkaran anda dengan peta di skrin utama. Sekiranya anda meleret ke atas dari bahagian bawah skrin, anda dapat melihat senarai orang di Kalangan anda.

Setiap orang akan mempunyai status di bawah nama mereka. Sebilangan akan memberi anda lokasi di mana individu tersebut berada dengan alamat jalan, yang lain akan memberitahu anda bahawa individu tersebut adalah salah satu lokasi yang dikenali (yang anda tetapkan), yang lain mungkin memberitahu anda bahawa perkhidmatan lokasi seseorang mati, dan terakhir anda mungkin melihat bahawa telefon mati.

Sekarang, alasan biasa untuk ini adalah bahawa telefon mati. Tetapi, Life360 menangkap kita juga! Telefon yang mempunyai lokasinya akan menunjukkan peratusan jangka hayat bateri tepat di bawah ikon profil. Orang di kalangan anda juga akan mendapat pemberitahuan apabila telefon seseorang hampir habis. Oleh itu, jika anda mematikan telefon anda dengan 60%, anda mungkin akan rosak kerana alasan ini.

Menggunakan Aplikasi

Walaupun Life360 adalah aplikasi utama dalam perkongsian lokasi, itu tidak bermaksud hampir semua orang dapat mengakses lokasi anda. Aplikasi ini digunakan untuk menunjukkan lokasi anggota lingkaran dalam yang lain. Anda dapat membuat lingkaran anda sendiri - persekitaran yang selamat di mana penekanan diberikan kepada penjagaan dan keselamatan.

kehidupan360

Sudah tentu, untuk menggunakan aplikasinya, anda mesti memuat turunnya ke telefon anda terlebih dahulu. Secara semula jadi, anda perlu mendaftarkan akaun anda. Untuk ini, anda perlu berkongsi alamat e-mel, nombor telefon anda, dan menyediakan kata laluan yang kuat. Semua ini dilakukan untuk keselamatan anda dan keluarga anda.

Setiap ahli dalam kumpulan aplikasi perlu didaftarkan untuk menggunakannya. Setelah semua orang dalam keluarga anda menyelesaikan proses pendaftaran, anda boleh mula saling menambah kumpulan. Sudah tentu, anda boleh menggunakan bulatan yang berasingan untuk sebilangan kumpulan yang anda mahukan. Anda juga boleh memuat naik gambar profil anda sendiri jika anda mahu. Ini disyorkan untuk semua orang di dalam lingkaran, agar pelacakan lebih mudah.

Menyiapkan Bulatan

Menyusun bulatan cukup mudah dan mudah. Secara semula jadi, setiap ahli yang ingin anda tambahkan ke kalangan anda perlu memasang aplikasi Life360 pada telefon pintar mereka. Untuk membuat bulatan, arahkan ke sudut kiri atas aplikasi dan pilih ikon menu. Dari menu seterusnya, pilih Buat Bulatan. Setelah melakukan ini, kod akan dihantar kepada anda. Gunakan kod ini untuk menambahkan orang ke dalam kalangan anda.

telefon life360 dimatikan

Setelah selesai menyiapkan bulatan, anda seharusnya dapat melihat semua ahli di peta yang dipaparkan. Sekiranya mereka menggunakan gambar profil, anda akan melihatnya di lokasi peta mereka. Sekarang, ketik salah satu ikon anak-anak anda dan gunakan menu untuk memilih sekolah yang mereka kunjungi. Aplikasi ini kemudian akan memberitahu anda setiap kali anak anda meninggalkan atau memasuki sekolah.

Had

Walaupun Life360 adalah aplikasi yang hebat, ia bergantung pada lokasi GPS telefon. Perkongsian lokasi GPS dipilih pada smartphone tertentu, yang berarti setiap pengguna dapat "menghilang" dari peta dengan hanya mematikan pilihan berbagi lokasi mereka. Cara lain untuk menghentikan perkongsian lokasi ialah keluar dari aplikasi. Menghapus aplikasi tentu saja akan membuat pengguna muncul di luar talian.

Walau bagaimanapun, ciri yang sangat hebat yang ditawarkan oleh aplikasi Life360 adalah kemampuan untuk melihat sisa bateri dari semua kenalan dalam lingkungan anda. Oleh itu, anda akan dapat mengetahui sama ada anak anda telah mematikan telefon mereka untuk mengelakkan anda mengetahui di mana mereka berada atau kehabisan bateri secara sah.

Maklumat tersebut

Sebagai tambahan kepada maklumat perkongsian lokasi yang jelas, Life360 menawarkan maklumat hayat bateri yang disebutkan di atas, yang sangat berguna. Selain bekerja sebagai "pengesan kebohongan kanak-kanak", ia juga dapat mengurangkan banyak kerisauan dan kegelisahan apabila tidak mengetahui di mana anak anda berada. Daripada membayangkan senario cerita seram di kepala anda, anda hanya perlu mengikuti tahap bateri anak anda.

Manfaat besar lain menggunakan aplikasi ini ialah dapat mengakses sejarah lokasi setiap pengguna dalam kalangan anda. Sejarah carian berfungsi selama dua hari terakhir, jadi anda tidak perlu selalu mengawasi anak-anak anda. Anda dapat dengan mudah melihat di mana mereka berada dan kapan pilihan perkongsian lokasi mereka dimatikan / dihidupkan.

Sekiranya anak anda mematikan perkongsian lokasi GPS mereka, aplikasi akan memberitahu anda. Sekiranya telefon pintar mereka dimatikan atau tidak mempunyai akses rangkaian, aplikasi akan memberitahu anda. Ringkasnya: tidak ada yang menipu aplikasi pintar ini, dan tidak lagi menipu anda, sebagai ibu bapa.

Perkongsian Lokasi

Untuk menghidupkan atau mematikan tetapan perkongsian lokasi, pergi ke Tetapan dan arahkan ke Penukar Lingkaran menuju bahagian atas menu. Dalam paparan ini, anda akan melihat senarai kalangan yang menjadi ahli anda. Ini bermaksud bahawa anda dapat mematikan perkongsian lokasi untuk kalangan tertentu sambil tetap dapat dilihat oleh orang lain. Untuk menghidupkan atau mematikan perkongsian lokasi untuk lingkaran tertentu, pilih bulatan dan sapu sahaja Perkongsian Lokasi.

Ingatlah bahawa tetapan perkongsian lokasi kadang-kadang agak buruk, jadi jangan salahkan anak-anak anda. Ini cenderung terjadi ketika anda mendapat telefon baru atau ketika digunakan pada peranti tambahan lain. Sekiranya ini berlaku, hidupkan tetapan perkongsian lokasi secara manual.

Sekiranya sambungan terputus, mulakan semula aplikasi Life360 untuk menyambung semula. Log keluar dan masuk ke dalamnya. Akhirnya, sebelum menghubungi pasukan sokongan teknologi Life360, cuba mulakan semula peranti telefon pintar anda.

Penjejakan Keluarga Dimudahkan

Life360 adalah salah satu aplikasi perkongsian lokasi yang paling popular di pasaran. secara khusus disasarkan pada kalangan keluarga dalaman dan menawarkan pilihan unik, seperti paparan tahap bateri dan pemberitahuan lokasi.

Adakah anda pernah menggunakan Life360? Adakah anak-anak anda menyukai aplikasinya? Adakah anda merasa lebih santai, mengetahui di mana anak-anak anda sering berada? Tekan bahagian komen di bawah untuk berkongsi pengalaman anda.