PC & Mudah Alih

Pengembaraan teks Google: Cara bermain permainan telur Paskah baru Google

Pengembaraan teks Google: Cara bermain permainan telur Paskah baru Google

Telur Paskah pada amnya merupakan ciri yang menyeronokkan di internet, aplikasi pesanan dan permainan. Selalunya tidak diketahui bagaimana keadaan ini atau bahkan yang cukup arif untuk menjumpainya. Google terkenal kerana memprogramkan telur Paskah ini ke dalam algoritma dan apabila anda menjumpainya, rasanya seperti anda adalah sebahagian daripada kelab rahsia. Sama ada anda ingin melakukan sesuatu yang berbeza pada waktu henti atau memamerkan kepada rakan anda, Google benar-benar berjaya dengan permainan tersembunyi ini.

Dikenal hanya sebagai Adventure Teks, permainan Google tersembunyi ini adalah yang terbaru dalam hijink berasaskan webnya.

Lihat yang berkaitan dengan permainan The Glitch Wikipedia: Turunkan kami pada alat membuang masa yang berguna Platform permainan Google akan datang dan ia menyediakan Xbox dan PlayStation Lelaki ini telah mendokumentasikan sejarah 100 permainan video yang tidak pernah ada

Google tidak asing lagi untuk menambahkan rahsia tersembunyi ke dalam aplikasi dan perkhidmatannya, dari Mario Kart di Peta Google hingga simulator penerbangan Google Earth. Telur Paskah terbarunya adalah pengembaraan teks yang tersembunyi di konsol pengembangan Chrome.

Di dalamnya, watak anda adalah G biru besar Google yang berkeliaran di kampus Google untuk mencari keluarga surat anda. Anda melakukannya dengan arahan teks mudah seperti 'utara' atau 'penggunaan' tetapi, tidak seperti banyak permainan pengembaraan teks lain, anda diberikan senarai arahan yang mungkin untuk membuat sesuatu menjadi lebih mudah.

Pengembaraan Teks Google tentunya merupakan cara kecil yang menyeronokkan untuk meluangkan masa, walaupun anda mungkin tertanya-tanya bagaimana jurutera Google meluangkan masa untuk membuat semua permainan ini. Ini mengingatkan kepada pengembaraan teks klasik seperti Zork, yang seperti itu sering disembunyikan dalam permainan video seperti Call of Duty: Black Ops dan Fallout 4 kerana ukurannya yang kecil.

Sekiranya anda ingin tahu cara bermain Text Adventure Google, kami telah membimbing anda melalui proses di bawah.

Cara Mengakses Pengembaraan Teks Google

Perkara pertama yang perlu anda ketahui ialah bagaimana anda sampai ke permainan di tempat pertama? Sebagai ciri tersembunyi dalam kerangka Google, tidak semudah Googling permainan dan menariknya (baik, tapi ada langkah tambahan).

Untuk mengakses Pengembaraan Teks Google, ikuti langkah berikut:

Buka Google Chrome dan pergi ke google.com. Anda juga boleh menggunakan Mozilla Firefox, tetapi sedikit berbeza.

Dalam jenis bar carian Google Pengembaraan Teks

Seterusnya, anda boleh menggunakan pintasan papan kekunci untuk mengakses alat pemeriksa (ctrl + shift + J di PC atau pilihan cmd + I di Mac).

Halaman Inspect Element akan dibuka, taip Ya untuk bermain.

Sekiranya anda mahu terus bermain Firefox anda boleh dengan mengikuti langkah yang sama, tetapi apabila halaman Pemeriksaan dibuka, anda perlu mengklik Konsol tab sebelum menaip ya.

Sekarang setelah anda memulakan permainan, mari kita bahas cara bermain!

Cara Bermain Pengembaraan Teks Google

Google memberikan sedikit arahan ketika anda mula bermain.

Pada dasarnya, Google akan mengatur misi atau misi di hadapan anda. Baca teks dan balas dengan arahan satu perkataan sebagai tindak balas.

Contohnya, kami bermain dan permainan bermula agak pelik. Pertama, kita terjaga sebagai 'G' biru besar tetapi tidak dapat mencari rakan kita.

Sekarang, tujuannya adalah untuk mengetik perintah satu kata menggunakan pilihan yang tersedia yang disediakan oleh Google. Dalam senario ini, kita pada dasarnya berjalan-jalan memilih arah mana yang harus dilalui. Dengan menggunakan perintah mudah seperti 'ambil' untuk mengambil objek yang berguna, bergerak ke Utara, Timur, Selatan, Barat, ke atas dan ke bawah, kita menavigasi pemandangan khayalan ini untuk mencari rakan-rakan kita yang berwarna-warni.

Pada satu ketika, kita bahkan mendapat peta berguna yang mesti kita ketik 'ambil' dan tekan enter. Di skrin, lokasi kami muncul.

Kami bersiar-siar mencari rakan satu persatu.

Cara Menang

Permainan ini memerlukan sedikit masa semasa anda menavigasi labirin teks biasa dan mengumpulkan petunjuk. Kadang-kadang, anda akan menemui jalan buntu dan juga penjahat seperti monster. Sudah tentu, anda selalu boleh memberikan jawapan kepada Google sekiranya anda buntu, tetapi berikut adalah petua kami jika anda ingin memenangi permainan dengan jujur:

  • Gunakan ‘ambil’ dengan kerap - Perintah akan memberi anda pilihan arah satu kata, tetapi tidak selalu memberi anda pilihan untuk merebut objek. Baca teksnya, apabila dinyatakan bahawa anda melihat sesuatu (peta, kostum, dll) taip 'ambil' dan tekan enter. Item akan muncul di inventori anda. Berkali-kali, ini akan memberi petunjuk atau membantu anda kelak.
  • Simpan peta mental di mana anda berada - Anda tidak mahu mundur melainkan anda mengalami sesuatu dan anda tidak lagi dapat bergerak maju. Sekiranya anda sebelumnya mengetik 'utara', jangan ketik 'selatan' di sebelah, ini hanya akan mengembalikan anda ke tempat yang pernah anda kunjungi sebelumnya.
  • Fahami tingkat - pada satu ketika anda mencapai bangunan dan anda boleh naik beberapa tingkat. Dari sana, anda boleh menggunakan jalan raya langit untuk memasuki bangunan baru dan bergerak naik-turun atau memilih jalan langit baru untuk memasuki bangunan lain.
  • Cari petunjuk - Sebaik sahaja anda membuat beberapa gerakan, anda akan mula melihat petunjuk yang tersembunyi dalam permainan. Kadang kala anda perlu menggunakan algoritma matematik untuk menunjukkan tip berguna.
  • Perhatikan kunci di peta anda - Di sebelah kiri peta anda, ada kunci. Gunakan untuk membimbing anda, melihat pintu, ketika anda boleh bergerak ke atas, dll berkaitan dengan kemampuan anda untuk menavigasi ke arah rakan-rakan anda yang hilang.

Setelah anda mengetahui petua kami, sudah tiba masanya untuk mula bermain. Seperti yang disebutkan di atas, permainan ini memerlukan masa yang sangat lama jika anda tidak menipu. Berdasarkan ujian kami, kami menutup permainan, meneruskan perkara lain, kemudian kembali dan kami dapat meneruskan dari mana kami berhenti. Apabila anda sudah siap berhenti, tekan ikon ‘X’ di sudut kanan atas untuk menutup permainan.

Telur Paskah yang lain

Kami menganggap sekarang semua orang telah mendengar tentang telur Paskah Thanos, ketika anda Googled Thanos dan mengklik sarung tangannya (terletak di sebelah kanan di mana ikon kongsi berada) halaman Google akan mula hilang. Kami menyedari bahawa ini tidak lagi wujud, tetapi ada pilihan lain yang menyeronokkan pada tahun 2020.

  • Ketik ‘do barel roll’ ke bar carian Google dan seluruh laman web anda akan berjaya, barel roll.
  • Ketik 'Pacman,' solitaire, '' snake game ', atau' tic tac toe 'ke dalam bar carian dan anda boleh bermain dengan Google.
  • Taip 'fidget spinner' dan Google akan memberi anda pemutar digital di skrin

Terdapat lebih banyak telur Paskah untuk anda temui di Google. Sebilangannya bermula sejak 1990-an. Sekiranya anda terus mencari mereka, anda pasti akan mencari yang baru.