PC & Mudah Alih

10 Trik Graviti Google untuk Membuat Google Lebih Menyeronokkan

Kami semua menggunakan Google setiap hari untuk mencari maklumat yang berguna dan melakukan carian sekolah, tempat kerja, atau hanya untuk memenuhi rasa ingin tahu kami. Google mempunyai sisi yang lebih ringan, yang mungkin tidak anda ketahui.

10 Trik Graviti Google untuk Membuat Google Lebih Menyeronokkan

Google mempunyai kotak alat trik visual kecil yang menyeronokkan, yang disebut Google Gravity, yang disematkan ke dalam pelbagai halaman Google menggunakan JavaScript.

Google Gravity menawarkan sedikit hiburan ringan selama beberapa saat. Sebilangan besar halaman Gravity telah dibuat, banyak oleh Google sendiri dan banyak lagi oleh pihak ketiga yang ingin mengambil bahagian dalam aksi tersebut.

Ada yang lebih menyeronokkan daripada yang lain tetapi semuanya bernilai beberapa saat dalam sehari. Inilah 10 helah Google Gravity terbaik peribadi saya. Lihat dan lihat apa pendapat anda.

tarikan Google

1. Graviti Sifar Google

Google Zero Gravity adalah salah satu helah paling asas tetapi merupakan salah satu yang paling menghiburkan dalam senarai ini.

Walaupun melakukan perkara yang sama setiap kali, nampaknya tidak menjadi tua. Lawati Google Zero Gravity di sini untuk melihat maksud saya.

Perlu diingat bahawa, setelah tindakan selesai, kotak carian tidak dapat digunakan. Oleh itu, ini bukan perkara yang paling praktikal di dunia. Pautan lain masih berfungsi.

2. Gitar Google

Gitar Google adalah helah yang kemas yang menjadikan kotak carian menjadi gitar. Gunakan tetikus atau gerak isyarat anda untuk memetik tali dan pergi.

Anda boleh bereksperimen atau melihat beberapa lagu terkenal yang boleh anda mainkan. Ini perkara kecil dan mungkin tidak akan menarik perhatian anda lama, tetapi sangat menyeronokkan untuk bermain.

Lawati Gitar Google di sini.

3. Google Space

Ruang Google

Google Space bukanlah halaman yang ingin anda lawati setelah menikmati beberapa minuman.

Ia mensimulasikan graviti sifar dengan cara yang menarik dan cukup fikiran. Ia membuat perkara yang lucu daripada persepsi dan akan menyusahkan anda yang lebih suka perkara mengikut urutan.

Walaupun begitu, agak seronok menonton skrin selama satu atau dua minit. Cubalah Google Space di sini.

4. Google Underwater

Google Underwater cukup santai jika anda menontonnya cukup lama.

Ini mensimulasikan berada di bawah air dan menjatuhkan kotak pencarian ke lautan dengan ikan berenang di sekelilingnya. Seperti yang lain, kotak carian tidak berfungsi di sini, tetapi masih menyenangkan untuk bermain-main.

Latar belakang yang ringkas tetapi menyenangkan untuk dimiliki semasa anda bekerja. Cuba Google Underwater di sini.

5. Google Pacman

Google Pacman

Google Pacman telah wujud selama bertahun-tahun tetapi masih sedikit menyeronokkan selama beberapa minit.

Buka halaman, tekan Insert Coin, dan mainkan pusingan ringkas era 80-an klasik dalam penyemak imbas. Walaupun kuno, permainan ini sama mencabarnya dan menawarkan rehat asas dari pekerjaan atau kerja rumah.

Cuba Google Pacman di sini.

6. Google Sphere

Google Sphere adalah penentu minda lain yang juga sedikit hiburan ringan selama satu atau dua minit.

Skrin Google tradisional dari tahun 1990-an muncul dan kotak carian tetap statik sementara semua teks di sekelilingnya berputar dalam bulatan yang mensimulasikan sfera. Yang ini kelihatan tua dan, seperti Pacman, dari usia yang lebih awal. Tetapi walaupun begitu, ia menawarkan sedikit kelonggaran dalam hari yang panjang.

Cuba Google Sphere di sini.

7. Terminal Google

Terminal Google

Terminal Google adalah salah satu pengekod di luar sana.

Ia mengubah halaman carian Google biasa menjadi terminal kod gaya MS-DOS tahun 1980-an. Perlu beberapa saat untuk mengarahkan diri anda ke susun atur tetapi setelah anda melakukannya, sebenarnya sangat mudah digunakan. Terdapat pilihan carian dan 'Saya merasa bertuah' seperti biasa, anda hanya perlu berusaha lebih keras untuk mencarinya.

Cubalah Terminal Google di sini.

8. Google Epik

Sekiranya anda mengalami salah satu hari di mana anda merasa epik, trik Google Gravity ini sesuai untuk anda.

Google Epik membolehkan anda melakukan Carian Epik dan bukannya merasa beruntung, anda merasa LUAR BIASA. Mesin pencari masih menjalankan fungsi yang biasa, oleh itu, semuanya untuk persembahan.

Cubalah Epic Google di sini.

9. Google yang lucu

Google yang lucu

Google yang lucu adalah untuk mereka yang masih mentertawakan jenaka tandas, seperti saya.

Ini adalah halaman utama gaya Google biasa dengan tetingkap lain di bawahnya disebut 'Tetapkan nama lain.' Masukkan perkataan ke dalam kotak, tekan 'Enter', dan kata itu menggantikan Google di atas kotak carian. Kita semua tahu perkataan apa yang akan anda masukkan di sana.

Ketik kata pilihan anda ke Google Lucu di sini.

10. Zerg Rush

Helah Google Gravity terakhir yang patut dicuba disebut Zerg Rush. Mana-mana pemain yang melewati usia tertentu mungkin akan mengenali nama ini - ia adalah dari permainan video klasik StarCraft dan merujuk kepada strategi untuk segera membina sejumlah besar unit kecil dan murah dan menyerang musuh seseorang sebelum mereka berpeluang untuk mapan.

Walaupun versi Google Gravity sedikit lebih rendah daripada penafsiran permainan video, ia masih mengikut semangat yang asli. Inilah satu-satunya muslihat yang secara aktif mengganggu proses carian tetapi sangat menyeronokkan sehingga kita dapat memaafkannya dengan mudah!

Cuba Zerg Rush di sini.

Pemikiran Akhir

Sama seperti kita semua menggunakan Google, mungkin mengejutkan anda mengetahui bahawa ia masih memiliki beberapa trik.

Google Gravity menawarkan cara yang menyeronokkan untuk membuang masa beberapa minit ketika anda bosan di tempat kerja atau sekolah. Cuba 10 helah Google Gravity ini dan beritahu kami pendapat anda tentangnya.

Adakah anda menikmati artikel ini?

Anda juga dapat menikmati artikel kami tentang Cara Mengubah Latar Belakang Anda di Google.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found