Media Sosial

Cara Menggunakan Foto Google untuk Memperbaiki Mata Tertutup

Anda boleh menemui pelbagai jenis khabar angin mengenai Foto Google di internet. Salah satunya ialah platform ini mempunyai ciri yang membolehkan anda memusatkan perhatian pada foto. Sayangnya, tidak ada ciri seperti itu di Foto Google kerana ia adalah penyimpanan awan untuk foto dan bukan alat penyuntingan foto.

Cara Menggunakan Foto Google untuk Memperbaiki Mata Tertutup

Sekiranya anda ingin memusatkan perhatian pada foto, anda mesti menggunakan aplikasi pihak ketiga atau perisian penyuntingan foto seperti Photoshop. Tetap bersama kami, dan kami akan memberitahu anda aplikasi mana yang harus digunakan untuk memejamkan mata pada foto kegemaran anda.

Foto Sempurna dengan Mata Tertutup

Tidak ada yang lebih buruk daripada mengambil gambar dengan rakan anda hanya untuk menyedari bahawa salah seorang dari anda menutup mata mereka. Nasib baik, beberapa aplikasi dan suite penyuntingan foto lanjutan dapat membantu anda menggabungkan dua foto untuk memperbaiki mata tertutup dalam beberapa minit.

Gunakan Foto Google untuk Memperbaiki Mata Tertutup

Tidak kira apa yang anda dengar, Foto Google tidak dapat membantu anda melakukannya. Berikut adalah alat terbaik untuk memperbaiki mata tertutup dan ketidaksempurnaan lain dalam foto anda.

Adobe Photoshop

Photoshop adalah aplikasi masuk untuk tugas penyuntingan foto. Sudah hampir puluhan tahun dan telah melihat banyak peningkatan, kemas kini, dan alat baru selama bertahun-tahun. Kami tidak dapat melalui semuanya, kerana terdapat begitu banyak, tetapi kami akan memandu anda melalui proses membuang mata tertutup. Photoshop akan membantu anda meningkatkan foto anda dengan lebih baik daripada perisian lain, tetapi prosesnya memerlukan sedikit usaha untuk dikuasai.

Memperbaiki Mata Tertutup

Apabila anda tidak dapat membuat foto lain dengan mata semua orang terbuka, Photoshop dapat membantu anda memperbaiki foto yang ada dengan beberapa klik mudah. Tutorial berikut didasarkan pada anggapan bahawa anda sudah memasang Photoshop pada peranti anda. Inilah yang harus anda lakukan:

  1. Buka Photoshop dan muatkan foto yang ingin anda perbetulkan. Juga, muatkan foto orang lain dengan mata tertutup, tetapi dengan mata terbuka. Cari foto dengan sudut yang serupa untuk mendapatkan hasil terbaik.

  2. Pilih "Fail" dari menu dan kemudian klik "Buka." Cari foto yang ingin anda perbaiki di folder anda. Muatkan foto kedua dengan cara yang sama.

  3. Dengan kedua foto dibuka, pilih alat "Pena" dan lukis lingkaran di sekitar satu mata pada foto "mata terbuka". Jadikannya sedikit lebih lebar daripada mata itu sendiri, jadi ia merangkumi sedikit kulit di bawah dan di atas mata. Klik kanan pada kawasan yang anda pilih dengan pen dan pilih "Buat Pemilihan."

  4. Klik "Edit" di menu dan pilih "Salin Gabungan."

  5. Navigasi kembali ke gambar dengan mata tertutup dan pilih "Edit", lalu pilih "Tampal". Gerakkan mata yang terpotong dari gambar kedua di atas mata tertutup pada gambar yang ingin anda perbetulkan. Gunakan alat "Skala" untuk mengubah ukuran mata, sehingga sesuai dengan foto.

  6. Akhirnya, gunakan alat "Smudge" untuk sentuhan terakhir. Pilih alat berus dan pilih hujung pudar terkecil. Campurkan tepi mata yang ditampal dengan kulit sekitar pada foto yang ingin diedit.

  7. Ulangi proses untuk mata yang lain.

Facebook AI untuk Mata Tertutup

Nampaknya, Facebook sedang mengembangkan AI yang akan mengatasi masalah mata tertutup secara automatik. Dalam keadaannya sekarang, AI menggunakan foto orang lain untuk memperbaiki gambar yang anda mahukan. AI masih membuat beberapa gambar jenis Frankenstein dan memerlukan beberapa penambahbaikan tambahan sebelum dikeluarkan. Para penyelidik mencari kaedah untuk menggabungkan teknologi pengecaman wajah yang sudah digunakan oleh Facebook.

AI baru berada pada tahap pengembangan lanjutan, tetapi tarikh kemas kini yang tepat masih belum diketahui. Walau bagaimanapun, hampir pasti bahawa kita akan melihat AI yang baru dikembangkan pada peranti kita dalam masa terdekat.

Tukar Apa-apa Foto dengan Kemahiran Kecil

Photoshop masih merupakan alat terbaik untuk mengedit foto. Ini dapat membantu anda menghilangkan mata tertutup, tetapi memerlukan sedikit pengetahuan. Tutorial cepat kami cukup untuk menunjukkan anda ke arah yang betul, tetapi anda perlu meluangkan masa untuk berlatih untuk menguasai Photoshop. Sekiranya anda berusaha keras, anda boleh menjadikan gambar anda sempurna setiap masa.

Bagaimana anda membetulkan mata tertutup pada foto anda? Adakah anda bergantung pada Photoshop atau adakah anda menggunakan aplikasi lain? Kongsikan pengalaman anda di bahagian komen di bawah.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found