Alat

Cara Menyembunyikan Bar Navigasi Bawah di Kindle Fire

Oleh kerana tujuan utama Kindle Fire anda adalah untuk membaca, sangat penting untuk mempunyai banyak ruang di skrin anda untuk teks. Masalahnya ialah bar navigasi di bahagian bawah skrin anda, yang berguna untuk melayari peranti anda tetapi tidak berguna ketika anda hanya mahu membaca. Ia memerlukan ruang yang tidak perlu, belum lagi sangat mengganggu. Sayangnya, tidak ada cara untuk menyembunyikan bar navigasi melalui pilihan asli Kindle anda, tetapi ada cara untuk melakukannya dengan menggunakan aplikasi pihak ketiga. Kami akan membimbing anda bagaimana menyembunyikan bar dan memberi anda beberapa alternatif daripada yang lalai.

Cara Menyembunyikan Bar Navigasi Bawah di Kindle Fire

Memuat turun Aplikasi

Oleh kerana aplikasi ini tidak tersedia di Amazon Appstore, anda perlu memuat turun aplikasi dari laman APK dan memuatkannya secara sampingan.

Mengkonfigurasi Api Kindle Anda

 1. Leret menu lungsur dari bahagian atas skrin.
 2. Tekan Tetapan.
 3. Tatal untuk mencari medan Peribadi.
 4. Tekan Keselamatan.
 5. Dari medan Lanjutan, ketik Aplikasi dari Sumber Tidak Diketahui.
 6. Anda akan mendapat amaran tetapi abaikan dan tekan OK.
 7. Hidupkan semula Kindle Fire anda.

  Kindle

Mendapatkan APK

 1. Pergi ke "Android-apk" dan cari "Ultimate Dynamic Navbar Lite".
 2. Muat turun versi terkini.
 3. Pasang Navbar Dynamic Ultimate.

Ultimate Dynamic Navbar Lite

Aplikasi ini akan melakukan dua perkara untuk anda. Pertama, ia akan membuang bar navigasi lalai, dan kemudian aplikasi akan menggantinya sebagai bar navigasi dengan kemampuan untuk menyembunyikan. Ikut langkah-langkah ini:

 1. Buka Ultimate Dynamic Navbar Lite.
 2. Klik Hidup di sudut kanan atas.
 3. Buka "Navbar Spoofers".
 4. Tekan "Sembunyikan navbar dengan modifikasi build.prop".
 5. Munculan akan muncul bertuliskan "Ini akan menyembunyikan navbar sebenar anda".
 6. Tekan Ya. Peranti anda akan dihidupkan semula, dan sekarang navbar lalai dipadamkan dan Navbar Ultimate Dynamic telah menggantikannya.
 7. Bar navigasi baru disembunyikan dan anda boleh memunculkannya dengan menekan bahagian bawah skrin anda.

Alternatif Bar Navigasi

Kini anda dapat menyembunyikan bar navigasi dan keseluruhan skrin untuk dibaca tanpa butang yang mengganggu, tetapi anda juga boleh mengganti Navbar Lite yang kelihatan membosankan dengan sesuatu yang jauh lebih bagus. Berikut adalah alternatif terbaik yang boleh anda muat turun untuk menjadikan navigasi sedikit lebih lancar. Ingatlah untuk membuang Ultimate Dynamic Navbar setelah anda memasangnya salah kerana anda tidak mahu beberapa bar navigasi aktif.

1. Kawalan Pai

Pie control adalah alat navigasi yang sangat disesuaikan, dengan antara muka yang mudah digunakan dalam bentuk pai. Dengan itu, anda dapat menguruskan sesuatu dengan mudah, dan juga mempunyai sesuatu yang bagus untuk dilihat. Anda boleh mengubah bentuk, ukuran, dan warna pai atau ikon. Anda dapat menyesuaikan apa yang dapat anda akses dengan antara muka dan menambahkan ikon yang lebih tinggi. Anda juga boleh menetapkan di mana anda mahu pai muncul dan cara mengaksesnya. Cukup senang dan responsif, dan tersembunyi apabila anda tidak memerlukannya.

2. Edge Launcher

Reka bentuk antara muka sangat digilap dan anda boleh mengakses tetapan, aplikasi, dokumen, atau apa sahaja dengan mudah. Edge Launcher mungkin salah satu alat navigasi paling lancar dan paling kuat di luar sana, dan sangat disesuaikan sehingga anda dapat membuatnya sesuai dengan keperluan Kindle anda.

Melayari

3. Leret Meteor

Antaramuka sangat digilap dengan pelbagai tema untuk dipilih. Anda mempunyai kemampuan untuk menetapkan beberapa panel dan dapat mengakses kenalan, aplikasi, jalan pintas, dan folder daripadanya. Ia juga menyokong widget, plugin, tetikus, papan kekunci, dan banyak lagi. Terdapat juga pek ikon, jadi anda boleh membuat alat kelihatan seperti yang anda mahukan.

4. Pelancar Yandex

Yandex Launcher adalah pelancar luar biasa yang akan menjadikan navigasi melalui Kindle anda menjadi mudah. Dengan antara muka yang luar biasa, pilihan penyesuaian yang nampaknya tidak berkesudahan merangkumi latar belakang, tema, dan ikon yang berbeza. Animasinya lancar dan membuka aplikasi tidak pernah semudah ini.

Kini Skrin Anda Nampak Hebat

Sekarang setelah anda menyembunyikan bar navigasi anda dan mungkin menggantinya dengan salah satu alternatif bergaya yang disebutkan, skrin anda akan kelihatan lebih anggun dan moden, bukan? Anda kini dapat menikmati membaca buku di Kindle pada skrin penuh dan menavigasi melalui peranti anda lebih mudah.

Adakah ia berfungsi untuk anda? Apakah alternatif bar navigasi kegemaran anda? Beritahu kami dalam komen di bawah!

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found