PC & Mudah Alih

Cara Menambah Kalendar Google ke Slack

Kita hidup di zaman integrasi aplikasi. Walaupun anda tidak dapat mengisi setiap aplikasi yang anda perlukan ke dalam satu aplikasi master, terdapat banyak integrasi yang menyatukan ciri dari pelbagai aplikasi.

Slack adalah contoh aplikasi yang baik. Dengan sendirinya, ia adalah perisian pengurusan dan komunikasi. Namun, ia juga menawarkan pelbagai integrasi aplikasi. Kalendar Google adalah contoh penambahan aplikasi seperti itu yang akan menjadikan kehidupan dan organisasi anda lebih mudah.

Dalam artikel ini, kami akan mengajar anda cara menambahkan Kalendar Google ke Slack dan memberi anda beberapa maklumat berguna mengenai perkara ini.

Mengapa Menambah Kalendar Google ke Slack?

Slack tidak mengandungi ciri kalendar itu sendiri. Walau bagaimanapun, aplikasi komunikasi ini didasarkan pada pelbagai automasi bot. Dan, ya, anda boleh menetapkan peringatan tepat pada masanya untuk diri sendiri atau orang lain di ruang kerja anda. Anda bahkan boleh menyesuaikan peringatan dan menetapkannya untuk tarikh apa pun di masa hadapan. Plus, bot Slack lalai dapat membantu memberikan pelbagai tugas kepada anggota ruang kerja dan melakukan perkara-perkara lain yang bermanfaat dan bermanfaat.

Tetapi peringatan ini tidak akan semudah Kalendar Google. Untuk satu, Kalendar Google digunakan secara bebas dari Slack. Oleh itu, daripada membuat tugasan di Kalendar Google dan kemudian mengautomasikan bot Slack agar sesuai dengan tugasan ini dan tarikh akhir mereka, anda boleh menambahkan Kalendar Google ke Slack sebagai widget dan menyegerakkan acara ini secara menyeluruh.

Ini hanyalah contoh bagaimana anda boleh menggunakan alat Google yang hebat ini di Slack. Anda boleh menetapkan aplikasi untuk memasang peringatan untuk saluran tertentu, untuk saluran "#general", atau hanya untuk anda. Saluran yang anda gunakan untuk berkongsi Kalendar Google juga akan menerima peringatan dan kemas kini automatik apabila acara diubah.

Tetapi yang paling penting, dengan menyambungkan Kalendar Google ke Slack, anda mendapat penyatuan. Anda boleh berkomunikasi dengan Slack menggunakan Kalendar Google dan sebaliknya. Pilihan ini menjadikan aliran kerja anda lebih lancar.

Cara Menambah Kalendar Google ke Slack pada Windows, Mac, dan Chromebook

Walaupun aplikasi Slack untuk Android dan iOS ada, kebanyakan orang menggunakan alat komunikasi ini pada komputer. Peranti MacOS dan Windows OS dapat dipasang dengan aplikasi Slack khusus, tetapi menambahkan ciri seperti Kalendar Google dilakukan melalui penyemak imbas Google. Dengan kata lain, sama ada anda menggunakan Slack pada komputer Windows, Mac, atau Chromebook, prinsip menambahkan aplikasi ke Slack berfungsi sama.

 1. Pergi ke halaman Kalendar Google di Slack.

 2. Pilih "Tambah ke Slack.”

 3. Di ruang yang tersedia, masukkan URL Slack untuk ruang kerja anda.

 4. Log masuk ke ruang kerja anda dengan bukti kelayakan anda.

 5. Berikan akses Kalendar Google ke ruang kerja anda dengan mengklik "Benarkan.”

 6. Pilih akaun yang akan anda tambahkan ciri Kalendar Google.

 7. Sahkan dengan mengklik "Benarkan.”

Aplikasi Kalendar Google kini harus berjaya ditambahkan ke ruang kerja Slack anda.

Cara Menambah Kalendar Google ke Slack pada Android dan iOS

Sekiranya anda berada dalam perjalanan dan ingin menambahkan aplikasi Kalendar Google melalui telefon pintar atau tablet anda, ini dapat dilakukan sepenuhnya. Sama ada peranti pilihan anda adalah iPad / iPhone atau telefon / tablet Android, peraturan yang sama berlaku ketika menambahkan Kalendar Google.

Berikut adalah tutorial ringkas mengenai cara menambahkan Kalendar Google ke ruang kerja Slack anda menggunakan iOS atau peranti Android.

 1. Buka penyemak imbas pilihan anda.

 2. Ketik "//slack.com/app-pages/google-calendar" di bar carian dan pergi ke halaman itu.

 3. Pada halaman Slack Kalendar Google, pilih “Tambah ke Slack.”

 4. Ikuti arahan untuk versi desktop aplikasi, yang digariskan di atas.

 5. Apabila penyegerakan selesai, peranti anda akan mengalihkan anda ke aplikasi Slack mobile / tablet anda. Sekiranya tidak, anda akan diminta memuat turun dan memasangnya.

Cara Memutuskan Kalendar Google dari Slack

Walaupun aplikasi Google Calendar Slack sangat berguna dan senang, sesetengah orang mungkin tidak mengkliknya atau mungkin tidak memerlukannya. Untuk membersihkan kekacauan aplikasi yang tidak diingini, anda mungkin ingin mengetahui cara memutuskan Kalendar Google dari Slack. Inilah cara untuk melakukannya pada aplikasi desktop dan mudah alih.

Desktop

 1. Navigasi ke ruang kerja anda di aplikasi desktop Slack.

 2. Di panel sebelah kiri, klik “Lebih banyak lagi.”

 3. Dari senarai, pilih "Aplikasi.”

 4. Taip “kalendar google"Di bar carian.

 5. Pilih Kalendar Google kemasukan.

 6. Di skrin Kalendar Google, pilih “Tetapan.”

 7. Tatal ke bawah ke "Putuskan sambungan akaun Google anda dari Slack.”

 8. Pilih "Putuskan sambungan.”

 9. Sahkan dengan memilih "Putuskan sambungan ” lagi.

Mudah Alih / Tablet

 1. Buka aplikasi Slack.

 2. Di ruang kerja anda, ketik “Lompat ke… ” kotak carian di bahagian atas skrin.

 3. Taip “kalendar google"Dan kemudian ketik"Kalendar Google ” hasil.

 4. Ikut arahan yang sama seperti yang dinyatakan di atas.

Cara Menambah Peringatan Kalendar Google ke Slack

Untuk setiap acara Kalendar Google yang anda buat, anda dan orang yang terlibat dalam acara tersebut akan menerima pemberitahuan sebagai peringatan. Secara lalai, peringatan ini ditetapkan untuk mati seminit sebelum acara. Sudah tentu, aplikasi Kalendar Google membolehkan anda mengubah tetapan ini. Inilah cara mengedit peringatan acara Kalendar Google.

 1. Pergi ke mana-mana sembang di Slack.

 2. Taip “/ tetapan gcal"Dalam sembang dan tekan"Masukkan.”

 3. Dalam entri Kalendar Google yang muncul, pilih “Kemas kini Pemberitahuan.”

 4. Pada skrin seterusnya, anda boleh memilih kapan peringatan acara dihantar. Klik entri pertama di tetingkap pemberitahuan dan tetapkan salah satu pilihan yang ditawarkan.

 5. Pilih "Kemas kini " untuk mengesahkan pengeditan peringatan.

Pada skrin ini, anda juga boleh menetapkan pelbagai tetapan lain. Lihat pilihan yang tersedia untuk pilihan penyesuaian pemberitahuan lain.

Menggunakan "/ tetapan gcal " fungsi, anda juga dapat menyesuaikan pesanan jadual harian anda. Pilih "Tukar Masa Penghantaran ” untuk mengubah tetapan penghantaran jadual atau "Matikan ” untuk melumpuhkan ciri ini. Begitu juga, Kalendar Google akan secara automatik mengemas kini status anda di Slack. Untuk mematikan ciri ini, klik "Matikan. "

Soalan Lazim Tambahan

Bagaimana saya mematikan Kalendar Google di Slack?

Dengan menggunakan alat "/ tetapan gcal", Anda dapat mengatur pemberitahuan untuk setiap saluran Slack di ruang kerja anda. Untuk menonaktifkan peringatan acara, kemas kini status, dan pengiriman jadwal harian, gunakan perintah yang sama untuk mengubah pengaturan untuk setiap saluran di mana Anda telah mengaktifkan Kalendar Google. Inilah yang sering dimaksudkan dengan "mematikan" aplikasi Google Calendar Slack.

Adakah terdapat kalendar di Slack?

Terdapat pelbagai pilihan aplikasi kalendar Slack yang tersedia untuk dipilih. Kalendar Google adalah pilihan terbaik bagi kebanyakan orang. Ia mungkin tidak menawarkan rangkaian ciri yang paling luas, berbanding aplikasi serupa, tetapi ciri-ciri intinya masih ada. Keuntungan terbesar Kalendar Google, bagaimanapun, adalah penyatuannya dengan Slack yang sangat popular.

Bagaimana cara menambah saluran ke Slack?

Walaupun menambahkan saluran Slack sangat mudah, anda harus tahu bahawa hanya orang yang mempunyai kebenaran dari pemilik / pentadbir dan / atau pemilik / pentadbir sendiri yang dapat menambahkan saluran ke ruang kerja Slack. Untuk membuat saluran pada versi desktop / web aplikasi, arahkan ke panel di sebelah kiri dan klik ikon tambah di sebelah "Saluran". Pilih "Buat saluran", beri nama, dan sesuaikan mengikut pilihan anda.

Begitu juga, pada aplikasi mudah alih / tablet, ketuk ikon tambah di sebelah saluran, dan pilih "Buat." Ikuti arahan yang sama seperti yang dinyatakan di atas. Perlu diingat bahawa orang tanpa kebenaran tidak akan dapat membuat saluran Slack. Ikon tambah (+) pada versi desktop akan membawanya ke penyemak imbas Saluran, sementara butang "Buat" pada versi aplikasi mudah alih tidak akan berpengaruh.

Bagaimanakah cara memautkan akaun Gmail saya dengan slack?

Terdapat aplikasi Slack untuk Gmail yang dipasang dengan cara yang sama seperti Kalendar Google. Ia membolehkan pengguna menghantar e-mel terus ke Slack. Ini pada dasarnya bermaksud "memberi tag" pada e-mel tertentu, yang jauh lebih mudah daripada menggunakan fungsi salin / tampal. Dengan cara ini, orang yang mempunyai akses dapat langsung mengakses e-mel dari Slack dan bahkan memuat turun lampiran daripadanya, yang membantu mempercepat banyak proses yang berkaitan dengan perniagaan.

Bagaimana cara menetapkan Slack ke Jangan Ganggu?

Sama ada anda di luar waktu bekerja tetapi masih mahu membiarkan aplikasi Slack tetap terbuka, atau anda hanya sibuk dan ingin menumpukan perhatian pada kerja anda tanpa diganggu, anda boleh menetapkan status Slack anda ke "Jangan Ganggu". Ini bermaksud bahawa setiap orang yang mengirimi anda mesej melalui Slack akan ditanya sama ada mereka ingin memberitahu anda mengenai mesej tersebut melalui pemberitahuan khas atau tidak. Dengan cara ini, anda cenderung hanya menerima pemberitahuan yang paling mendesak.

Untuk mengatur mod "Jangan Ganggu", pilih nama Anda di bawah "Mesej langsung." Kemudian, klik nama anda di bawah gambar profil anda di menu sebelah kanan. Pilih "Tetapkan status" dan kemudian klik "Jangan Ganggu." Anda juga boleh menetapkan status lain dan bahkan membuat status tersuai.

Slack dan Kalendar Google

Seperti yang anda lihat, Slack dan Google Calendar dapat disatukan sepenuhnya. Sebilangan besar ruang kerja menggunakan semua ciri Kalendar Google, yang membolehkan persekitaran kerja yang lebih lancar dan profesional. Tetapi yang paling penting, aplikasi Slack digabungkan sepenuhnya dengan Kalendar Google, yang menjadikan semuanya lebih mudah.

Adakah entri ini membantu anda mencari jalan di Kalendar Google? Adakah anda dapat membuat acara dengan cepat dan lancar dan menetapkan peringatan untuknya? Sekiranya anda mempunyai pertanyaan lain yang berkaitan dengan Kalendar Google atau Slack secara umum, hubungi kami di bahagian komen di bawah.