Permainan

Cara Menukar Nama di League of Legends

Apabila anda mula bermain League of Legends, anda terpaksa memilih nama summoner dan nama pengguna. Lama kelamaan, nama pengguna yang telah anda pilih mungkin tidak berfungsi lagi kerana trend berubah. Nasib baik, League of Legends membolehkan anda menukar nama summoner anda (nama yang dipaparkan dalam permainan) dengan mudah.

Dalam artikel ini, kami akan menerangkan selok-belok nama dalam League of Legends dan cara mengubahnya.

Cara Menukar Nama Anda di League of Legends

Sekiranya anda sudah lama tidak aktif di LoL, semua nama pemanggil tidak dipautkan dari nama pengguna dan wilayah, yang memerlukan pertukaran nama pengguna automatik. RIOT telah menghantar e-mel kepada pengguna yang terjejas untuk menukar nama pengguna mereka dengan sewajarnya. Proses ini tidak mempengaruhi nama pemanggil.

Sekiranya anda tertanya-tanya apa perbezaan antara keduanya, cukup mudah. Nama pengguna menunjukkan sebahagian daripada maklumat log masuk anda yang digunakan untuk mengakses akaun LoL anda, sementara nama pemanggil anda ditunjukkan kepada rakan dan musuh anda di medan pertempuran (dan sembang).

Sekiranya anda telah menerima e-mel untuk menukar nama pengguna anda, anda boleh pergi ke halaman ini untuk mengemas kini akaun anda dengan nama pengguna baru dan menikmati permainannya lagi. Nama pemanggil anda tidak akan dipengaruhi oleh perubahan ini. Tidak ada cara untuk menukar nama pengguna anda dengan mudah melebihi kemas kini awal ini.

Namun, menukar nama summoner, sebaliknya, dapat dilakukan dari klien permainan. Inilah yang perlu anda lakukan:

  1. Log masuk ke League of Legends dengan bukti kelayakan akaun anda.

  2. Klik pada "Kedai" butang di bahagian atas kanan. Ini adalah ikon kanan atas yang kelihatan seperti beberapa timbunan duit syiling.

  3. Pilih "Akaun" pilihan di kanan atas, di bawah baki RP dan BE semasa anda.

  4. Klik pada "Perubahan Nama Pemanggil" dalam menu. Biasanya satu-satunya pilihan yang dapat anda lihat.

  5. Menukar nama summoner anda berharga 1300 RP ($ 10 jika anda membeli RP dengan pilihan yang sesuai) atau 13900 BE.

Cara Menukar Nama Anda di League of Legends secara Percuma

Sekiranya anda hanya ingin membuat perubahan kecil pada nama anda yang merangkumi jarak atau huruf besar yang berbeza, sokongan RIOT akan membuat pengecualian sekali dan mengetepikan yuran pertukaran nama pemanggil. Contohnya, anda boleh menukar nama anda dari “lovelyperson” menjadi “Lovely Person” dengan cara ini. Anda perlu membuka tiket sokongan RIOT dan menggunakan baris judul "SUBJEK: Perubahan Nama Pemanggil" semasa anda melakukannya.

Cara Menukar Nama Anda di League of Legends Wild Rift

Tidak seperti League of Legends, Wild Rift menggunakan sistem kemas kini profil yang berbeza dan menghubungkan akaun anda menggunakan Riot ID. Riot ID ini berfungsi sebagai nama pengguna anda ketika bermain Wild Rift, Legends of Runeterra, dan Valorant.

Sekiranya anda ingin menukar ID Riot anda, inilah yang perlu anda lakukan:

  1. Pergi ke halaman log masuk RIOT rasmi di sini.

  2. Gunakan nama pengguna anda (yang anda tetapkan semasa membuat akaun pertama) dan kata laluan untuk log masuk.

  3. Klik pada "ID RIOT" tab di sebelah kiri menu.

  4. Klik pada yang kecil "Edit" butang di sebelah kanan untuk menukar ID Riot anda.

  5. Masukkan kombinasi nama pengguna dan teg yang anda mahukan, kemudian tekan "Hantar".

Riot ID anda (gabungan nama pengguna dan tag) harus unik di semua pemain dan kawasan, jadi beberapa nama mungkin tidak tersedia. Memilih teg yang berbeza biasanya menyelesaikan masalah dengan nama pengguna yang diambil.

Cara Menukar Nama Akaun Anda di League of Legends

Sekiranya anda belum pernah bermain League of Legends, anda mungkin telah menerima e-mel dari sokongan RIOT yang mengarahkan anda untuk menukar atau mengesahkan nama pengguna RIOT anda. Perubahan ini bertepatan dengan pertukaran global bagaimana RIOT mengendalikan nama pengguna, yang membolehkan satu akaun tersambung ke permainan RIOT yang lain. Sekiranya anda belum menerima e-mel seperti itu, anda boleh pergi ke halaman ini untuk memperbaruinya. Nama akaun yang anda kemas kini akan digunakan untuk log masuk ke semua permainan RIOT dan tidak perlu sama dengan nama summoner atau Riot ID anda.

Malangnya, jika anda sudah melalui proses kemas kini, pilihan anda menjadi terhad. Anda boleh memuatkan semula halaman dan melihat apakah anda boleh mendapatkan kemas kini nama lain. Sebagai alternatif, anda boleh menghubungi sokongan RIOT dengan permintaan pertukaran nama akaun di sini.

Cara Memeriksa Sejarah Nama Anda di League of Legends

RIOT tidak mengesan perubahan maklumat akaun anda melebihi tiga bulan sebelumnya. Anda boleh meminta data pengguna dari mereka dengan menghantar tiket untuk mengesahkan maklumat akaun anda. Sebaik sahaja anda melakukannya (dan menunggu masa pemprosesan 30 hari yang wajib), RIOT akan menghantar pelbagai data (kebanyakannya kusam), termasuk perubahan akaun baru-baru ini.

Namun, tidak ada cara untuk mencari sejarah nama pengguna anda melebihi tiga bulan RIOT menyimpan data.

Tidak ada cara untuk mengetahui nama pengguna pemain lain sebelumnya tanpa meminta mereka secara langsung.

Soalan Lazim Tambahan

Apakah Nama Baik untuk League of Legends?

Tidak ada jawapan yang jelas untuk itu, kerana setiap orang akan mempunyai pendapat dan suka yang berbeza. Pilih nama yang paling anda sukai dan gunakan nama yang sesuai.

Perlu diingat untuk mematuhi beberapa peraturan nama pengguna asas:

• Anda tidak boleh memasukkan perkataan '' Riot '' dalam nama (tanpa mengira huruf besar.)

• Nama anda tidak boleh menyinggung perasaan. Penapis disediakan untuk mengesan keburukan dan penurunan nama.

• Nama mestilah panjang antara tiga dan 16 aksara.

• Beberapa kawasan membenarkan penggunaan watak khas, tetapi kebanyakan tidak.

• Anda tidak boleh menyamar sebagai pemain e-sukan dengan cara apa pun.

• Sekiranya nama anda didapati mengandungi maklumat pengenalan diri (seperti alamat), RIOT mungkin meminta anda menukar nama anda (tanpa sebarang kos).

Bolehkah Saya Menukar Nama Valorant Saya?

Ya awak boleh! Valorant menggunakan Riot ID dan bukannya nama pemanggil. ID ini digunakan untuk menghubungkan akaun RIOT anda di beberapa permainan. Inilah yang perlu anda lakukan untuk mengubahnya:

1. Pergi ke halaman log masuk RIOT rasmi di sini.

2. Gunakan nama pengguna dan kata laluan akaun anda untuk log masuk.

3. Klik pada '' ID RIOT '' tab di sebelah kiri.

4. Klik pada yang kecil '' Edit '' butang di sebelah kanan.

5. Masukkan kombinasi nama pengguna dan teg yang anda mahukan, kemudian tekan '' Kirim ''.

Kombinasi nama dan tanda nama Riot ID mestilah unik di semua pemain dan wilayah, dan anda akan diberitahu jika kombinasi yang anda inginkan diambil. Menukar teg biasanya membolehkan anda mengekalkan bahagian nama.

Berapa lama masa yang diperlukan untuk mendapat nama League of Legends yang tersedia?

Sekiranya pemain tidak bermain untuk waktu yang lama, nama summoner mereka akan ditandakan sebagai tidak digunakan, dan pemain lain dapat menuntutnya ketika mereka membeli pertukaran nama summoner. Tempoh tidak aktif sebelum nama summoner menjadi boleh dituntut bergantung pada tahap summoner pengguna tetapi berkisar antara enam hingga 30 bulan. Perhatikan bahawa ketidakaktifan dikesan dengan bermain permainan sehingga seseorang tidak dapat memanjangkan tempoh ini dengan hanya log masuk ke klien.

RIOT tidak akan memberitahu anda jika nama tersedia kerana alasan keselamatan.

Nama pengguna akaun tidak akan luput. Walau bagaimanapun, kerana nama-nama ini tidak dapat dilihat oleh pemain lain, ada sedikit alasan untuk menukarnya.

Sekiranya nama pemanggil anda dituntut dengan cara ini, anda akan diminta untuk membuat yang baru pada masa anda log masuk ke permainan.

Berapa Harga untuk Menukar Nama Anda di League of Legends?

Membeli "Perubahan Nama Summoner" akan membuat anda kembali 1300 RP atau 13900 BE. Anda boleh membeli jumlah RP yang diperlukan dengan $ 10 menggunakan salah satu daripada beberapa pilihan pembayaran yang tersedia di wilayah anda. Sebaliknya, mendapatkan jumlah BE yang diperlukan untuk membayar pertukaran nama bermaksud bermain permainan yang cukup dan menghilangkan barang rampasan yang tidak digunakan.

Tukar Nama untuk Game-Changer

Sekiranya anda pernah bosan dengan nama pemanggil League of Legends anda sekarang, anda sekarang tahu betapa mudahnya menukarnya. Nama mesti selalu menjadi sesuatu yang anda banggakan atau sukai, tetapi berguna untuk menukar nama lama sekali-sekala apabila keperibadian anda berubah selama bertahun-tahun. Mengubah nama anda tidak akan membuang senarai rakan anda, walaupun anda mungkin perlu memberitahu mereka tentang kemas kini.

Mengapa anda menukar nama summoner League of Legends? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.