Permainan

Cara Menunjukkan FPS dalam Permainan

FPS bermaksud Frames Per Second, dan ia memberitahu anda berapa banyak gambar dalam klip bergerak sesaat. Sebagai contoh, filem biasanya antara 24 dan 28 bingkai sesaat. Mata manusia tidak dapat melihat lebih dari 28 FPS, tetapi dalam hal permainan, keadaannya sedikit berbeza. Semakin banyak FPS yang anda miliki, semakin baik permainan ini berfungsi. Oleh itu, jika anda suka bermain permainan video, baca terus - anda akan belajar mengetahui berapa banyak FPS yang anda miliki dalam mana-mana permainan.

Cara Menunjukkan FPS dalam Permainan

Bagaimanakah ia berfungsi?

FPS anda bergantung pada banyak faktor. Faktor terbesar adalah kekuatan GPU anda, tetapi ia juga bergantung pada monitor dan perkakasan komputer anda yang lain. Sekiranya anda menggunakan kad grafik bertarikh, anda tidak akan dapat FPS yang mencukupi untuk permainan moden. Walaupun GPU anda adalah yang terbaik, anda masih memerlukan monitor yang menyokong 120 FPS dan lebih tinggi untuk mendapatkan pengalaman permainan terbaik.

FPS bergantung pada tetapan grafik dalam permainan itu sendiri. Tetapan tinggi atau Ultra akan menurunkan keseluruhan FPS anda, yang tidak akan menjadi masalah selagi tidak berada di bawah 40 FPS. Apa-apa yang lebih rendah daripada itu akan menjadikan permainan tidak dapat dimainkan.

Mari kita anggap bahawa anda mempunyai rig yang dapat mengatasi permainan video canggih. FPS akan memberitahu anda tetapan grafik apa yang perlu ditukar untuk mendapatkan pengalaman terbaik. Kami sekarang akan melihat semua cara berbeza untuk mengetahui berapa bingkai sesaat yang anda ada dalam masa nyata.

Permainan Steam

Steam adalah salah satu perkhidmatan kedai permainan terbesar dalam talian. Platform ini direka oleh pemain untuk pemain. Oleh itu, ia mempunyai banyak ciri bawaan yang dirancang untuk meningkatkan pengalaman permainan, dan alat FPS adalah salah satunya. Ia hanya akan berfungsi untuk permainan yang terikat dengan platform, tetapi yang baik adalah mudah untuk disiapkan.

Inilah yang perlu anda lakukan:

  1. Buka Steam dan pergi ke "Tetapan."
  2. Pilih tab "Dalam Permainan" dan aktifkan overlay FPS.
  3. Pilih sudut skrin, di mana anda mahu nombor itu ditunjukkan.

Sekali lagi, alat FPS hanya berfungsi dengan permainan Steam, jadi anda tidak dapat menggunakan kaedah ini jika permainan anda tidak dibeli di platform ini.

Alat FPS Dalam Permainan

Sebilangan besar permainan dalam talian, terutamanya permainan penembak, mempunyai alat FPS bawaan yang direka untuk membantu anda mengetahui apa yang paling sesuai untuk pelantar anda. Mereka juga mempunyai ujian Penanda Aras yang boleh anda jalankan untuk melihat purata FPS dan parameter lain. Anda biasanya dapat mencari ciri tersebut di menu "Pilihan". Ini akan muncul dalam tetapan "Gameplay" atau "Layar / Video".

Aplikasi FPS Pihak Ketiga

Sekiranya anda ingin memeriksa FPS pada permainan bukan Steam yang tidak mempunyai alat FPS bawaan, anda selalu boleh memuat turun dan memasang aplikasi pihak ketiga. Program-program ini biasanya dirancang untuk pemain, dan mereka dapat membantu anda meningkatkan FPS anda dengan menghentikan proses latar belakang dan membebaskan RAM.

Berikut adalah beberapa aplikasi terbaik yang boleh anda muat turun secara percuma:

Monitor FPS

Nama aplikasi ini sudah memberitahu anda apa yang dilakukannya. Perisian FPS Monitor memberi anda pelbagai statistik mengenai FPS anda, yang dapat membantu anda meningkatkan pengalaman permainan anda. Anda boleh memuat turun dan memasang perisian secara percuma. Program ini membolehkan anda memilih di mana anda mahu paparan FPS ditunjukkan semasa anda bermain, tetapi anda juga boleh memilih warna nombor, ukurannya, dan sebagainya. Anda boleh menggunakan FPS Monitor untuk melihat apa yang dilakukan oleh semua komponen perkakasan anda semasa anda bermain permainan.

Monitor FPS

Razer Cortex

Razer Cortex adalah lebih daripada sekadar alat FPS sederhana. Ini adalah program penggalak permainan yang dapat membantu anda memanfaatkan PC anda sepenuhnya. Hamparan FPS dalam permainan akan memberitahu anda berapa banyak FPS yang anda ada. Setiap sesi akan dirakam, yang bermaksud bahawa anda dapat melihat perubahan grafik yang mana yang paling baik. Selain itu, Cortex akan menyekat semua proses latar untuk memastikan anda mendapat peningkatan bingkai. Ia mudah digunakan, dan sangat berguna untuk pengguna dengan PC jarak jauh.

korteks razer

Fraps

Alat FPS tidak dapat lebih mudah daripada Fraps. Ini adalah salah satu alat FPS tertua yang ada, dan masih digunakan oleh banyak pemain di seluruh dunia. Fraps adalah program kecil yang membolehkan anda mengambil tangkapan skrin dan merakam video skrin anda. Sudah tentu, ia juga dilengkapi dengan alat FPS terbina dalam. Ini mungkin perisian yang paling mudah digunakan.

kepingan

Pengalaman GeForce

Pengalaman NVIDIA GeForce disediakan untuk orang yang memiliki kad grafik NVIDIA. Anda boleh menggunakan perisian asli yang dirancang untuk meningkatkan pengalaman permainan anda untuk memeriksa FPS dalam permainan apa pun. Tetapi Pengalaman GeForce dapat melakukan lebih banyak daripada itu - sebagai contoh, anda boleh menggunakannya untuk merakam video, meningkatkan prestasi PC anda, dan memastikan pemacu GPU anda sentiasa terkini.

pengalaman geforce

Ketahui Cara Meningkatkan Pengalaman Permainan Anda

Anda boleh menyesuaikan FPS anda dengan mengubah kualiti grafik dalam permainan anda sehingga anda dapat memanfaatkan PC permainan anda sepenuhnya. Cubalah, dan anda akan melihat perbezaannya dengan segera.

Alat kaunter FPS apa yang anda gunakan? Adakah ini membantu anda meningkatkan pengalaman permainan anda? Beritahu kami bagaimana anda melakukannya di bahagian komen.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found