Media Sosial

Cara Mencari Kenalan di Instagram

Salah satu ciri utama Instagram adalah membuat hubungan di antara pengguna. Sama ada melalui rakan, minat, atau hashtag yang mereka gunakan, orang dapat dengan mudah mencari dan berhubung dengan komuniti besar. Yang diperlukan hanyalah beberapa klik mudah.

Cara Mencari Kenalan di Instagram

Sekiranya anda berminat untuk mencari kenalan baru di Instagram, kami memberi anda liputan. Artikel ini menerangkan cara menghubungkan kenalan peranti, menyambung ke kenalan Facebook, dan mencari orang supaya anda boleh mula mengikuti profil baru dan menarik.

Cara Mencari Kenalan di Instagram menggunakan iOS / iPhone

Dengan andaian anda ingin berhubung dengan lebih banyak orang di Instagram, anda boleh menggunakan kenalan telefon anda, dan juga senarai Rakan Facebook anda. Inilah caranya:

 1. Buka aplikasi Instagram.

 2. Klik pada halaman profil anda dan buka halaman Profil.

 3. Klik pada ikon tiga baris dan klik "Discover People."

 4. Apabila anda mengklik "Izinkan Akses", kenalan anda akan mula disegerakkan, dan anda akan dapat memutuskan siapa yang ingin anda ikuti di Instagram.

Anda juga boleh menggunakan Cari untuk mencari lebih ramai orang. Anda boleh mengetuk ikon kaca pembesar di bahagian atas skrin dan mencari profil mengikut nama pengguna, tempat, atau tanda nama mereka. Anda akan selalu mempunyai pelbagai profil untuk menatal di bawah kotak Carian dan berpotensi mencari seseorang yang baru untuk diikuti.

Instagram Cari Kenalan

Cara Mencari Kenalan di Instagram menggunakan Android

Sekiranya anda membuat profil Instagram baru, tidak menggunakannya dalam beberapa saat, atau anda hanya ingin mencari lebih banyak orang untuk diikuti, anda boleh menggunakan senarai Kenalan Google dan senarai Rakan Facebook anda di Instagram. Jangan bimbang, anda masih harus "Ikuti" mereka untuk menambahkannya ke senarai "Mengikuti" anda. Inilah cara menambahkan Kenalan Google dan Rakan Facebook ke Instagram menggunakan Android.

 1. Buka aplikasi Instagram Android, kemudian klik pada anda "Ikon profil" di bahagian kanan bawah untuk membuka halaman Profil anda.

 2. Di bahagian "Discover People", ketuk "Lihat semua."

 3. Seterusnya, ketik "Sambungkan Kenalan" di bahagian atas. Anda juga dapat memilih "Sambungkan ke Facebook" (lompat ke "Langkah 6").

 4. Untuk membenarkan akses kenalan, ketuk "Benarkan Akses."

 5. Setelah menyambungkan Instagram ke Kenalan Google atau IOS, semak "Cadangan Teratas," yang pertama dalam senarai atau menuju ke "Sambungan Paling Bersama" di bawahnya.

 6. Apabila anda menemui seseorang dalam senarai yang ingin anda tambahkan ke akaun Instagram anda, ketik "Ikuti" atau ketik pada

  "Profil" pertama untuk pengesahan, kemudian ketik "Ikuti" dari sana sebaliknya.

 7. Kembali ke "Cadangan Teratas" atau "Sambungan Paling Bersama," kemudian ketik "Lihat semua." Pilih "Sambung ke Facebook" di bahagian atas untuk menghubungkan lebih banyak kenalan ke Instagram.

Sekiranya anda mendapati bahawa senarai Kenalan akaun Google anda tidak menambah banyak ke Instagram, anda mungkin perlu mengakses akaun Google yang lain di aplikasi "Kenalan" atau menukar akaun lalai anda di Android. Periksa kenalan anda terlebih dahulu untuk melihat apa yang disimpan di bawah akaun utama semasa. Sebagai contoh, akaun Google utama anda mungkin bukan yang mempunyai kebanyakan kenalan anda, atau akaun utama semasa di peranti Android anda bukanlah akaun utama anda yang sebenarnya.

Semasa kami menguji prosesnya, kami harus pergi ke "Kontak", ketuk elips menegak (tiga titik menegak), pilih "Pilih Semua", dan kemudian tambahkan atau gabungkan kenalan dari akaun lain. Proses ini dilakukan pada Android 11.

Kenalan Tidak Muncul di Instagram

Beberapa kenalan mungkin tidak muncul di Instagram berdasarkan maklumat yang ada. Contohnya, nama dengan nombor telefon lama atau hanya alamat surat-menyurat tidak akan mempunyai maklumat berguna atau berguna. Selain itu, kenalan yang belum mendaftar untuk akaun Instagram juga tidak akan dipaparkan.

Selain itu, Instagram hanya memberikan cadangan berdasarkan kenalan anda dan yang mempunyai akaun Instagram yang aktif dengan sebarang bukti dari butiran hubungan anda. Instagram juga dapat menggunakan maklumat Facebook untuk mengisi senarai carian anda, seperti nombor telefon atau alamat e-mel mereka. Ringkasnya, beberapa kenalan anda akan muncul dalam senarai untuk diikuti sementara yang lain tidak.

Cara Mencari Kenalan Instagram di Windows, Mac, atau Chromebook

Instagram Cara Mencari Kenalan

Apabila anda membuka Instagram di komputer anda, berikut adalah cara anda dapat mencari kenalan baru:

 1. Di sudut kanan atas, anda akan melihat ikon kompas.

 2. Klik pada ikon, dan ia akan membuka halaman "Cari".

 3. Di bahagian atas halaman, terdapat kotak Carian, di mana anda boleh mengetik nama profil atau nama peribadi untuk mencari profil yang ingin anda ikuti.

Cara Mencari Kenalan Instagram dengan Nombor Telefon

Inilah cara mencari orang baru di Instagram menggunakan nombor telefon mereka:

 1. Simpan nombor telefon seseorang di senarai kenalan anda di telefon anda.
 2. Buka Instagram di telefon tempat anda menyimpan nombor tersebut.
 3. Pergi ke halaman Profil.

 4. Klik pada ikon dengan tiga baris, dan anda akan melihat tab menu di sebelah kanan.

 5. Ketuk "Discover People" dan anda akan melihat pilihan untuk menyambungkan akaun anda dengan Facebook atau kenalan telefon anda.

 6. Pilih "Sambung" dan izinkan Instagram mengakses senarai kenalan telefon atau Facebook anda. Di sini, anda juga akan melihat cadangan profil.

Namun, jika seseorang tidak menggunakan telefon bimbitnya untuk mendaftarkan akaunnya, kemungkinan besar anda tidak dapat mencarinya melalui senarai kenalan. Sekiranya demikian, lebih baik menggunakan pilihan "Cari".

Menambah Kenalan melalui Pencarian Instagram

Anda juga boleh menambahkan orang secara langsung ke Instagram berdasarkan nama pengguna atau nama sebenarnya. Cukup klik kaca pembesar (bawah) pada Android / iOS atau bar carian (atas) pada penyemak imbas PC dan taipkan namanya. Hasil akan diisi berdasarkan hubungan dan algoritma lain. Perlu diingat bahawa orang tersebut mungkin tidak mengaitkan / mendaftarkan Instagram dengan nama sebenar atau nama pengguna yang telah anda selaraskan pada peranti anda.

Anda juga boleh mencari di Instagram dengan teg atau tempat, tetapi itu menjadikannya lebih sukar untuk mencari apa yang anda mahukan.

Soalan Lazim Tambahan

Apa yang Perlu Dilakukan Sekiranya Cari Kenalan Instagram Tidak Berfungsi

Apabila anda membenarkan Instagram memuat naik semua kenalan telefon anda, anda seharusnya dapat melihat semuanya di aplikasi atau melalui penyemak imbas. Oleh kerana kenalan disegerakkan secara berkala, berikan sedikit masa. Sekiranya anda masih tidak dapat mengakses mana-mana kenalan anda, anda perlu memutuskan penyegerakan kenalan dan menyambungkannya semula.u003cbru003eu003cbru003eBagaimana cara memutuskan sambungan penyegerakan kenalan di Instagram: u003cbru003e • Buka Instagram dan klik pada foto profil anda.u003cbru003e • Klik pada ketiga -line icon dan klik u0022Settings.u0022u003cbru003e • Pergi ke u0022Accountu0022 dan u0022Contacts Syncing.u0022u003cbru003e • Di sana, matikan penyegerakan dan klik pada u0022Disconnect.u0022u003cbru003e • Pilihan ini akan menghapus semua kenalan anda.

Mengapa Cari Kenalan di Instagram Kosong?

Kadang kala, penyegerakan kenalan mungkin tidak berjalan lancar, dan senarai kenalan anda mungkin tetap kosong. Satu-satunya cara untuk menyelesaikannya adalah dengan memutuskan dan menyambungkan semula penyegerakan kenalan anda beberapa kali.

Bersambung Melalui Instagram

Mencari dan menambah kenalan anda di Instagram tidak pernah semudah ini. Yang perlu anda ketahui adalah tempat mencarinya, dan pembangun Instagram telah memastikan bahawa hanya dengan satu klik sahaja.

Setelah anda mengetahui semua helah, anda akan menjadikan semua keluarga dan rakan anda sebagai rakan Instagram. Adakah anda menggunakan Instagram untuk berkomunikasi dengan keluarga anda, atau adakah anda hanya menggunakannya untuk rakan? Bagaimana anda menemui kenalan baru di Instagram?

Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found