Media Sosial

Cara Melihat Aliran Langsung di Instagram

Mula-mula datang Kisah Instagram, dan kemudian kami mempunyai sesuatu yang lebih baik - siaran langsung. Sejak muncul, Instagram Live telah menjadi salah satu ciri yang paling banyak digunakan di platform ini. Dari orang yang ingin berkongsi momen mereka dalam masa nyata hingga jenama yang menggunakannya untuk tujuan pemasaran dan promosi, seluruh komuniti Instagram penuh dengan Lives.

Cara Melihat Aliran Langsung di Instagram

Adalah selamat untuk mengatakan bahawa ini adalah ciri yang tidak mungkin anda lupakan selama ini. Tetapi mari kita selami lebih mendalam dan terokai keistimewaannya.

Bagaimanakah ia berfungsi

Untuk menyiarkan secara langsung, anda hanya perlu menggesek ke kanan pada suapan Instagram anda seolah-olah anda ingin menghantar Kisah baru. Di bahagian bawah skrin, anda akan melihat pilihan "langsung". Anda boleh mengetuknya atau menggesek ke kanan sekali lagi.

Langsung

Keseronokan bermula apabila anda mengetuk butang "Siaran Langsung". Anda akan mula melakukan streaming kepada pengikut anda secara real time, dan sebahagian dari mereka akan menerima pemberitahuan bahawa anda memulakan video langsung.

Rakan anda kemudian akan dapat menghantar suka dan komen kepada anda, jadi anda dapat berinteraksi dengan mereka dengan pelbagai cara. Anda juga boleh menyematkan komen tertentu sehingga dapat dilihat di atas.

Jadi, ini adalah bagaimana anda boleh menganjurkan video langsung anda sendiri. Tetapi apa yang anda lakukan jika anda ingin menonton orang lain?

Melihat Kehidupan Orang Lain

Melihat seseorang yang akan ditayangkan adalah sangat mudah. Cukup buka suapan Instagram anda dan lihat bar Cerita di bahagian atas. Sekiranya ada yang disiarkan secara langsung, anda akan melihat ikon "langsung" di bawah nama orang itu. Dalam kebanyakan kes, mereka yang akan disiarkan secara langsung akan muncul di awal bar Cerita. Instagram mengutamakan siaran langsung daripada Cerita biasa, jadi anda semestinya tidak menghadapi masalah untuk melihat mereka yang ditayangkan pada bila-bila masa.

Ketik ikon mereka dan anda dapat menonton Siaran Langsung mereka. Anda boleh mengetuk butang hati untuk menghantar suka dan menggunakan bar komen di sebelahnya untuk menyertai perbualan.

Selain itu, jika anda menerima pemberitahuan bahawa seseorang akan ditayangkan, tekan saja jika anda ingin tahu (atau tolak jika anda tidak). Strim langsung akan dibuka secara automatik untuk anda melompat masuk.

Anda juga dapat melihat siaran langsung orang yang tidak anda ikuti, tetapi anda mesti pergi ke profil mereka untuk itu. Instagram digunakan untuk menunjukkan Kisah dan Kehidupan yang popular di tab Jelajah, tetapi ciri ini hilang dalam salah satu kemas kini terbaru. Anda kini hanya dapat melihat foto dan video popular berdasarkan sejarah carian dan tontonan anda.

Seperti yang anda bayangkan, anda tidak dapat menonton siaran langsung orang yang akaunnya ditetapkan kepada peribadi. Anda harus menunggu mereka menyetujui permintaan anda sebelum anda dapat melihat kandungannya.

Berlangsung Bersama Orang Lain

Anda bukan sahaja dapat menonton Kehidupan pengguna lain, tetapi anda juga dapat turut serta di dalamnya. Dari saat anda mula melihat siaran langsung, mereka dapat mengundang anda untuk bergabung. Lakukan itu dan anda akan muncul dalam Siaran Langsung dalam paparan skrin terpisah. Pengikut mereka akan dapat melihat anda juga.

Sebenarnya, anda tidak perlu menunggu mereka menjemput anda. Anda boleh menghantar permintaan dengan mengetuk Permintaan butang apabila anda melihatnya di Siaran Langsung mereka. Untuk mengesahkan, ketik Hantar Permintaan dan tunggu mereka menerimamu.

Instagram Langsung

Kongsi Keseronokan

Mungkin boleh diramalkan, pengguna Instagram menyukai ciri Langsung. Sekiranya anda mengetahuinya, sekarang adalah masa yang sesuai untuk meneroka banyak ciri menariknya. Setiap kali sesuatu yang menarik berlaku, anda boleh membaginya dengan semua rakan anda hanya dengan beberapa ketukan. Dengan mudah, anda dapat menyaksikan detik-detik kegemaran mereka.

Adakah anda disiarkan secara langsung di Instagram? Jangan lupa untuk berkongsi pengalaman anda dalam komen di bawah.