PC & Mudah Alih

Cara Memasang Sambungan Chrome di Android

Bolehkah anda memasang sambungan Chrome di Android? Soalan ini muncul sepanjang masa. Memandangkan Google Chrome dan Android dibuat oleh Google, anda akan berfikir bahawa anda dapat menggunakan Chrome semaksimal mungkin. Malangnya, Sambungan Chrome tidak serasi dengan penyemak imbas Chrome Android.

Cara Memasang Sambungan Chrome di Android

Tentu, Chrome di Android memang memiliki opsi "Desktop", tetapi itu hanya mengubah laman web yang anda lihat dan tidak berfungsi seperti penyemak imbas Chrome desktop biasa, yang penuh dengan tambahan dan fitur.

Dengan maklumat itu, bagaimana anda boleh menggunakan sambungan kegemaran anda di telefon bimbit anda? Jawapan yang tepat adalah menggunakan penyemak imbas lain, dan terdapat puluhan dari mereka di luar sana yang berfungsi dengan Android.

Cara Menggunakan Sambungan Chrome di Android

Chrome menggunakan platform Chromium sumber terbuka untuk penyemak imbasnya, dan begitu juga dengan banyak persaingan. Cara termudah untuk mengatasi batasan Chrome tetapi tetap mengekalkan fungsi biasa adalah dengan gunakan penyemak imbas Android berasaskan Chromium yang menyokong sambungan.

Salah satu pilihan yang lebih popular adalah Yandex. Penyemak imbas ini tersedia di Google Play Store, jadi tidak perlu memunggah file apa pun. Yandex juga menawarkan sokongan penuh dari Kedai Web Chrome. Sekiranya anda ingin menggunakan Sambungan Chrome pada peranti Android anda, ini adalah tempat yang baik untuk memulakan.

Untuk mengakses Kedai Web Chrome di Yandex, lakukan ini:

  1. Pergi ke Gedung Google Play dan muat turun Yandex.

  2. Setelah dipasang, ketik pada bar alamat di bahagian atas. Taip “chrome.google.com/webstore ” tanpa petikan. Sudah tentu, anda juga boleh mengetuk pautan ini.

  3. Apabila Kedai Web dibuka, ketuk "Bar carian" dan taip pelanjutan yang ingin anda tambahkan. Catatan: Gunakan dua jari untuk memperkecil kerana anda mungkin akan melihat versi desktop.

  4. Ketik "Pasang" di sudut kanan atas.

Sambungan anda kini muncul di penyemak imbas web untuk anda gunakan bila-bila masa yang anda mahukan. Beberapa pengguna mengadu tentang Yandex kerana banyak kandungannya dalam bahasa Rusia. Oleh itu, jika ini bukan penyemak imbas yang anda gemari, kami telah menyenaraikan yang lain di bahagian seterusnya yang boleh anda cuba.

Sambungan lain untuk Chrome di Android

Terdapat beberapa penyemak imbas Android yang berfungsi dengan alat tambah / pelanjutan, jadi berikut adalah beberapa yang mungkin anda ingin mencuba.

Penyemak Imbas Android Berani

Penyemak imbas Brave adalah yang popular untuk pengguna desktop dan Android. Pertama, penyemak imbas ini tidak menyokong sambungan, tetapi tidak semestinya memerlukannya. Ia mempunyai kawalan privasi dan penyekat iklan yang sangat berkesan. Penyemak imbas ini menyekat iklan dan mengawal privasi secara lalai.

Brave mungkin bukan penyemak imbas yang anda cari jika anda menggunakan pelanjutan lain, tetapi perlu dipertimbangkan jika anda semua mengenai privasi.

Penyemak Imbas Android Kiwi

Penyemak Imbas Kiwi adalah penyemak imbas berasaskan Chromium lain yang menyokong sambungan. Kiwi juga mempunyai penyekat iklan terbina dalam dan berfungsi dengan sangat pantas. Muat turun ringan, dipasang dengan cepat, dan cepat juga. Ini penyemak imbas yang baik untuk penggunaan umum dan menyekat kebanyakan iklan secara lalai.

Setelah dimuat, pilih ikon menu tiga titik, pilih Sambungan, dan anda akan melihat pautan ke Kedai Web Kiwi, yang sebenarnya adalah Google Play Store. Pilih sambungan anda dari sana, dan anda boleh pergi.

Penyemak Imbas Android Bromite

Bromite Browser adalah projek GitHub dengan penyekat iklan terbina dalam. Ini berdasarkan Chromium tetapi telah diturunkan ke minimum untuk mempercepat penyemakan imbas dan meminimumkan pengumpulan data. Oleh kerana banyak sambungan yang kami gunakan adalah untuk menyekat iklan dan untuk menghentikan Google mengumpulkan data kami, ini juga merupakan penyemak imbas yang patut diperiksa.

Bromite tidak cukup memenuhi syarat untuk bekerja dengan sambungan, tetapi seperti Brave, penawaran utama merangkumi sebahagian besar sambungan yang kita gunakan setiap hari.

Penyemak Imbas Android Firefox

Firefox terkenal, dan untuk alasan yang baik. Ia selalu menjadi pesaing dekat dengan Chrome kerana ia juga cepat, lebih selamat, dan lebih berminat dengan privasi anda. Ia tidak mendapat sokongan daripada gergasi internet, tetapi itu tidak menghalangnya daripada menunjukkan prestasi yang sangat baik.

Firefox untuk Android menyokong add-on khusus Mozilla, jadi ia menawarkan pengalaman yang sangat serupa di Android seperti di desktop. Sebilangan besar sambungan Chrome akan mempunyai setara dengan Firefox, jadi jika anda mempunyai persediaan kegemaran di komputer riba atau desktop, anda boleh menirunya dengan tepat di telefon bimbit.

Penyemak Imbas Android Dolphin

Penyemak Imbas Dolphin adalah satu lagi pemain berprestasi terbaik untuk Android yang menyokong alat tambah. Walaupun kemas kini baru-baru ini tidak memajukannya sejauh yang sepatutnya, ini masih merupakan penyemak imbas Android yang kukuh yang menyokong peluasan yang diinginkan. Penyemak Imbas Dolphin juga mempunyai penyekat iklan dan bekerja dengan Flash juga, sekurang-kurangnya buat masa ini sejak Flash mati, dan HTML5 mengambil alih. Apa pun, jika anda bermain permainan lama yang menggunakan Flash, Dolphin akan memainkannya.

Lumba-lumba berfungsi dengan cepat dan menyekat kebanyakan iklan secara lalai dengan hanya beberapa iklan yang tergelincir, dan ia berfungsi seperti yang anda harapkan untuk berfungsi. Penyemak imbas Dolphin semestinya disemak.

Sangat memalukan bahawa Chrome tidak berfungsi dengan add-on di Android. Nasib baik, anda mempunyai beberapa pilihan yang baik untuk penyemak imbas alternatif yang berfungsi dengan sambungan atau menyediakan perkhidmatan teras tanpa memerlukannya.

Soalan Lazim

Di mana saya boleh mendapatkan Sambungan Chrome?

Biasanya, anda boleh mendapatkan sambungan untuk Chrome dari Kedai Web Chrome. Walau bagaimanapun, versi mudah alih penyemak imbas Chrome tidak mempunyai. Pilihan carian bahkan tidak tersedia untuk anda mencari sambungan kegemaran anda. Senario ini adalah mengapa anda harus menggunakan penyemak imbas alternatif. Sebilangan penyemak imbas yang disenaraikan di atas tidak menawarkan pelanjutan, tetapi mereka membawa banyak ciri yang mungkin anda cari dalam pelanjutan.

Apa yang dilakukan oleh Sambungan Chrome?

Sambungan Chrome serupa dengan aplikasi di telefon anda. Terdapat hampir satu untuk semuanya. Dari menjimatkan wang dengan perpanjangan Madu hingga menyempurnakan Tatabahasa anda dengan Grammarly, ada banyak pilihan yang ada. Halaman utama Kedai Web Chrome menyenaraikan beberapa pilihan yang lebih popular, jadi jika anda tidak pasti apa yang anda cari, mulakan dari sana.

Adakah anda mempunyai cadangan untuk alternatif Chrome untuk Android? Beritahu kami di bawah jika anda melakukannya!