Hiburan

Cara Memasang Anak YouTube di Amazon Fire Stick anda

Sekiranya anda mempunyai anak, anda tahu betapa pentingnya melindungi mereka dari kandungan yang tidak sesuai di internet. Walaupun di YouTube, yang dikendalikan dengan teliti, anak anda dapat menemui kandungan yang tidak sesuai untuk mereka. Itulah sebabnya YouTube menjadikan YouTube Kids - versi aplikasi yang betul-betul selamat dan sesuai dengan usia.

Cara Memasang Anak YouTube di Amazon Fire Stick anda

Tetapi bolehkah anda memasang YouTube di Amazon Firestick anda? Bagaimanapun, ia mempunyai sistem berasaskan Android, dan anda sudah mempunyai aplikasi YouTube biasa di dalamnya. Ia lebih sukar daripada itu.

firestick cara memasang anak-anak youtube

Penyelesaiannya

Inilah cara memasang YouTube Kids di Firestick. Lupakan Google Play buat masa ini. Kami akan menerangkan semuanya kemudian.

Satu-satunya cara untuk memasang YouTube Kids pada peranti Firestick anda adalah dengan menggunakan kaedah yang disebut "sideloading".

Perlu diingat bahawa, walaupun kaedah ini tidak semudah memuat turun aplikasi dari kedai dalam talian, kaedah ini tidak terlalu rumit.

Nasib baik, ini akan membantu anda memasang gedung Google Play pada peranti Firestick anda, jadi anda tidak perlu risau tentang cara melakukannya lagi.

pasang anak-anak youtube di firestick

Membolehkan Aplikasi dari Sumber Tidak Diketahui

Mulakan dengan mengaktifkan aplikasi dari sumber yang tidak diketahui.

  1. Dari laman utama tatal ke Tetapan pada menu di bahagian atas Firestick anda. Laman Utama Firestick
  2. Sekarang, dalam menu Tetapan tatal ke kanan dan pilih TV Api Saya. Menu Tetapan TV Kebakaran
  3. Pada skrin seterusnya, arahkan ke Pilihan pembangun dan pilih. Menu TV Api Saya
  4. Seterusnya, pergi ke Aplikasi dari Sumber Tidak Diketahui dan putar Dihidupkan. Halaman Pilihan Pembangun TV Kebakaran
  5. Mesej timbul akan muncul, meminta anda mengesahkan menghidupkan Aplikasi dari Sumber Tidak Diketahui. Pilih Hidupkan untuk mengesahkan.

Muat turun Pengurus Fail

Anda boleh mendapatkan aplikasi pengurus fail dari Amazon App Store. Cari "pengurus fail" di bahagian carian di kedai Amazon.

Memuat turun Fail APK

Sekiranya anda ingin menggunakan Google Play di Firestick anda, anda perlu mempelajari apa itu fail APK.

Untuk memasang aplikasi Android secara "manual", anda perlu memuat turun pemasangannya atau fail "APK". APKMirror adalah salah satu laman web yang paling popular untuk memuat turun fail tersebut.

Muat turun Rangka Kerja Perkhidmatan Google, Pengurus Akaun Google, Perkhidmatan Google Play, dan fail APK Google Play Store. Anda boleh mendapatkannya di laman web APKMirror.

Sekiranya anda menggunakan ES File Explorer (dimuat turun dari Amazon Store), ketik ikon tambah dan tampal pautan ke setiap empat aplikasi Google yang disebutkan di atas. Google Play harus dipasang secara automatik ke peranti anda.

Muat turun YouTube Kids

Akhirnya, buka Google Play dan muat turun YouTube Kids. Anda tidak seharusnya menghadapi masalah dengan aplikasinya.

Ini adalah Peranti Android, bukan?

Ya, Firestick adalah peranti berasaskan Android. Dan ya, YouTube Kids menampilkan versi Android dan iOS. Oleh itu, untuk memasang anak YouTube, yang perlu anda lakukan ialah pergi ke Google Play dan memuat turunnya. Mengapa ada masalah?

Malangnya, jika anda pernah mencuba memasang Google Play di Firestick, anda tidak dapat menjumpainya. Ya, Google Play adalah pangkalan data aplikasi Android rasmi. Tetapi Amazon Firestick tidak menjalankan OS Android biasa anda.

Firesticks menggunakan versi Android versi bercabang. Itu bermaksud bahawa platform itu dibuat oleh Amazon, menggunakan sumber daya Android. Oleh itu, anda mendapat semua fungsi yang dimiliki oleh peranti Android, tetapi bukan sumbernya, seperti Google Play. Sebaliknya, anda mendapat versi app store Amazon. Ia tidak mempunyai YouTube Kids.

YouTube Kids di Amazon Firestick

Walaupun ini bukan penyelesaian rasmi, anda juga tidak perlu risau tentang kesahihan sesuatu. Setiap fail APK pada APKMirror adalah keluaran rasmi dari pembangun.

Walau apa pun, penggunaan YouTube Kids di Amazon Firestick adalah mungkin, walaupun perkara mungkin sedikit membosankan. Namun, setelah anda memasang Google Play di Firestick, anda dapat memasang YouTube Kids dan aplikasi Android yang lain.

Adakah anda pernah mencuba memasang YouTube Kids di Firestick anda? Adakah anda merasakan panduan ini berguna? Jangan ragu untuk memberitahu kami dan mengemukakan sebarang pertanyaan di bahagian komen di bawah.