PC & Mudah Alih

Cara Menggunakan Google Voice di Desktop Komputer Anda

Google Voice adalah perkhidmatan telefon internet telefon percuma yang dikuasakan oleh Google. Ini menyediakan perkhidmatan pesanan suara dan teks, penerusan panggilan, dan mel suara untuk pelanggan akaun Google.

Cara Menggunakan Google Voice di Desktop Komputer Anda

Walaupun disatukan dengan Google Hangouts yang sangat popular, Google Voice tidak ketinggalan. Ini masih mempunyai sebilangan besar peminat yang bersungguh-sungguh yang menggunakannya untuk memanggil dan menghantar SMS ke kenalan di web setiap hari, baik untuk tujuan peribadi atau perniagaan. Satu-satunya kunci dalam karya yang menahan Google Voice adalah ketiadaan klien desktop rasmi, kecuali pelanjutan penyemak imbas Chrome.

Ini bermaksud anda tidak boleh menutup halaman penyemak imbas Google Voice jika anda ingin menerima mesej atau makluman panggilan dari kenalan kegemaran anda. Ini boleh menjengkelkan dan mematikan banyak pengguna. Nasib baik, kami telah mengumpulkan senarai klien aplikasi desktop Google Voice terbaik di akhir artikel ini.

Ikon Suara GoogleSebelum kita membincangkan aplikasi ini, kita perlu mengetahui asas-asas memasang dan menggunakan Google Voice. Aplikasi ini dibina di dalam Gmail, jadi tersedia secara automatik untuk siapa saja yang memiliki akun Gmail. Selain panggilan suara dan video, ciri lain termasuk pemeriksaan panggilan, panggilan persidangan, penerusan panggilan, dan transkripsi suara. Malangnya, Google Voice hanya tersedia di AS dan Kanada.

Keperluan untuk Memasang Google Voice

Untuk menggunakan Google Voice, anda perlu mempunyai akaun Google. Dari akaun Google anda, pergi ke halaman utama Google Voice dan daftar. Google Voice membolehkan anda memilih satu nombor telefon yang boleh dihubungi oleh rakan, rakan sekerja, atau ahli keluarga anda. Sekiranya anda mempunyai beberapa nombor telefon, nombor Google Voice tunggal ini akan berdering semuanya pada masa yang sama. Ini membolehkan anda menjawab panggilan masuk menggunakan peranti yang paling mudah.

Untuk kualiti panggilan yang lancar, beli alat dengar khusus dengan mikrofon terpasang jika anda ingin membuat panggilan biasa menggunakan PC anda dan melindungi privasi anda.

Mendapatkan Persediaan

Setelah anda membuat akaun Google Voice, Google akan meminta anda memilih nombor Google Voice baru anda. Ini adalah nombor yang akan dihubungi oleh orang untuk menghubungi akaun Google Voice anda. Anda boleh menetapkannya berdasarkan kod bandar atau kawasan anda. Sudah tentu, langkah ini dapat dilangkau dalam jangka pendek, walaupun anda tidak akan menggunakan banyak akaun sehingga nombor Google Voice diberikan.

Setelah anda memilihnya, anda akan diminta untuk memautkan akaun Google Voice anda ke nombor telefon yang ada, dan kemudian memasukkan kod pengesahan yang dihantar ke nombor terpaut tersebut.

Langkah ketiga adalah dengan menambahkan sebarang nombor telefon tambahan yang ingin anda kirimkan oleh Google Voice. Ini bermaksud menyiapkan telefon kerja, telefon bimbit, atau telefon rumah anda agar berdering serentak ketika nombor Google Voice dipanggil. Anda boleh menambahkan nombor terpaut baru kapan saja dengan pergi ke tab tetapan, dan kemudian ke tab akaun.

Tidak lama selepas anda selesai menyiapkan akaun, anda akan menerima mel suara ringkas menyambut anda ke Google Voice. Kemudian, anda baik untuk pergi.

3 Aplikasi Pelanggan Desktop Teratas untuk Google Voice

Fakta bahawa Google Voice bebas digunakan dan mempunyai isyarat kuat yang berfungsi walaupun anda menukar lokasi rangkaian menjadikannya menarik; kebolehpercayaan adalah tarikan besar. Ini juga menggabungkan semua nombor telefon anda menjadi satu, jadi ini memberi anda lebih banyak kemudahan. Satu-satunya kelemahan yang ketara adalah kekurangan widget desktop bawaan.

Oleh itu, berikut adalah senarai tiga aplikasi pelanggan desktop teratas yang boleh anda gunakan dengan Google Voice untuk menjadikannya lebih mudah bagi anda untuk menerima dan menguruskan amaran panggilan, mel suara, dan SMS.

Pemberitahuan GV

Dicipta khusus untuk pengguna Windows, aplikasi klien desktop yang kuat ini membolehkan anda mendengar mel suara, mengirim dan menerima SMS, dan berhubung dengan kenalan anda melalui panggilan. Ia dengan serta-merta memberitahu anda tentang sebarang mesej masuk, panggilan atau peti suara. Ini juga menyimpan catatan terperinci semua panggilan yang diterima atau didail, dan ia dilengkapi transkripsi mel suara dan pemutaran audio.

SuaraMac

Ikon VoiceMacDibangun khusus untuk peminat Mac, pelanggan Google Voice ini membolehkan penggunanya membuat atau menerima panggilan dan mesej SMS. Anda juga dapat mengakses peti surat suara dan mengirim beberapa mesej SMS dalam satu kumpulan. Kelebihan utamanya adalah antara muka yang menyenangkan dan mudah digunakan, kemampuannya untuk memberitahu anda tentang sebarang makluman melalui suara yang dapat disesuaikan, dan carian panggilan terbalik yang berfungsi untuk nombor yang tidak ada dalam senarai kenalan anda.

Google Voice oleh Google

Ini adalah peluasan Chrome yang membantu anda tetap terhubung dengan kenalan Google Voice anda melalui panggilan, pratonton peti masuk anda, mengirim SMS, dan menerima pemberitahuan SMS melalui penyemak imbas Chrome di desktop anda. Sambungan muncul dalam bentuk butang pada bar alat penyemak imbas, yang memberi tahu anda tentang komunikasi yang masuk.

Google Voice untuk Perniagaan

Semasa menjalankan organisasi perniagaan, komunikasi sangat penting untuk menjayakan usaha tersebut. Google Voice menyediakan ciri berguna untuk membantu pemilik perniagaan tetap berhubung dan teratur. Untuk maklumat lebih lanjut mengenai ciri-cirinya, ikuti pautan ini. Pelan harga untuk Perniagaan Google Voice berkisar antara $ 10 hingga $ 24 sebulan.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found