Alat

Cara Kilang Tetap Menetapkan Semula Kamera Wyze

Wyze Cams sangat popular apabila menggunakan peralatan pengawasan yang berpatutan. Daripada perlu memasang sistem pengawasan yang mahal, dalam satu produk kecil yang murah, anda boleh mendapatkan suapan kamera langsung pada peranti mudah alih anda, di mana sahaja anda berada, komunikasi dua arah, dan juga amaran sensor gerakan.

Cara Kilang Tetap Menetapkan Semula Kamera Wyze

Walau bagaimanapun, kadangkala, peranti tidak berfungsi dan berakhir di sempadan atau tidak dapat digunakan sepenuhnya. Pada masa lain, satu ciri berhenti berfungsi dan satu-satunya penyelesaian yang tersisa adalah melakukan tetapan semula kilang yang keras. Ya, ini akan menetapkan semula Wyze Cam anda sepenuhnya dan menghapus semua tetapannya, tetapi kadang-kadang tidak ada jalan keluarnya.

Sebelum Melakukan Reset Kilang

Jangan hanya melakukan tetapan semula kilang sebelum mempertimbangkan sebab masalah dengan teliti. Sebagai contoh, anda mungkin berpendapat bahawa fitur pemberitahuan push anda telah sepenuhnya menyerah kepada Anda, tetapi mungkin saja anda telah menetapkan Tindakan dalam Peraturan yang mencegah pemberitahuan push tidak masuk. Sebagai alternatif, anda mungkin telah mematikan pemberitahuan push secara tidak sengaja.

Maksudnya di sini bukanlah masalah pemberitahuan tolak, tetapi hakikat bahawa satu masalah boleh mempunyai banyak penyelesaian yang berpotensi. Ya, tetapan semula yang keras cenderung menjadi yang terbaik, tetapi sebelum meneruskan, cari di sekitar aplikasi dan periksa tetapan penyangak.

Sekiranya semuanya kelihatan baik, cuba pasang semula firmware Wyze Cam. Pergi ke aplikasi Wyze pada peranti mudah alih anda, cari kamera yang anda hadapi, ketuk, dan anda akan diminta untuk mengemas kini firmware anda secara automatik. Jika tidak, ketuk ikon roda gigi (tetapan) di kanan atas layar, arahkan ke Maklumat Peranti, ketik Periksa kemas kini, dan kemudian pilih Naik taraf.

Sekiranya ini tidak berjaya, cuba pasang semula aplikasi Wyze itu sendiri. Kemudian, teruskan dan cabut plag kamera anda, biarkan selama beberapa minit sehingga sejuk, dan pasangkan kembali. Sekiranya itu tidak menyelesaikan masalah anda, sila hubungi sokongan teknikal Wyze. Sekiranya mereka tidak dapat menyelesaikan masalah, mereka akan mengesyorkan agar anda melakukan reset kilang keras.

kamera wyze

Melakukan Reset Kilang

Sekiranya anda telah melakukan semua perkara yang disyorkan di atas dan anda masih mengalami masalah yang sama atau berbeza, sudah tiba masanya untuk mula mempertimbangkan semula kilang yang sukar. Walaupun ada cara untuk menyelesaikan masalah tertentu yang mungkin anda alami, ini mungkin akan memakan masa lebih lama daripada penetapan semula keras dan mengaturnya semula. Terdapat tiga jenis kamera utama di Wyze: Wyze Cam, Wyze Cam v2, dan Wyze Cam Pan. Tetapan semula kilang untuk setiap peranti ini mungkin berbeza.

Wyze Cam

Edisi Wyze Cam ini adalah yang pertama dikeluarkan. Hebat dengan sendirinya, tetapi v2 menawarkan ciri tambahan. Walaupun Wyze Cam edisi pertama tidak lagi dalam pengeluaran (digantikan oleh v2), banyak orang masih memiliki versi ini. Inilah cara melakukan tetapan semula kilang padanya.

Sebelum melakukan perkara lain, keluarkan kad microSD jika anda memasukkannya ke dalam peranti. Sekiranya anda meninggalkannya, ia boleh menyebabkan masalah lebih lanjut. Sekarang, lihat di bahagian bawah, cari butang persediaan, tekan dan tahan selama kira-kira dua puluh saat. Tunggu sekitar satu minit dan lampu LED kuning padat akan mula berkelip. Ini bermaksud bahawa anda kembali ke mod persediaan. Sekarang, siapkan semuanya dari awal.

Wyze Cam v2

Versi kedua Wyze Cam kelihatan hampir sama dengan edisi pertama, walaupun ia menawarkan banyak faedah. Pertama, ia sesuai dengan Alexa Amazon, yang merupakan peningkatan yang sangat besar, kerana v1 hanya serasi dengan Google Home. Walau bagaimanapun, proses penetapan semula kilang sangat serupa antara kedua versi ini. Untuk memeriksa versi yang anda miliki, lihat di bahagian bawah kamera. V2 semestinya ada “WYZEC2"Tertulis pada labelnya.

Seperti versi Wyze Cam yang asal, keluarkan kad microSD terlebih dahulu. Kemudian, juga seperti pada versi pertama, cari butang persediaan, tekan dan tahan. Perbezaannya di sini ialah anda tidak perlu terus menekannya selama dua puluh saat. Lima saat sudah mencukupi. Dari situ, anda akan melihat LED kuning mula berkedip, menunjukkan bahawa anda boleh mengatur sesuatu dari awal.

Wyze Cam Pan

Sekarang yang ini sedikit berbeza dari Wyze Cam dan Wyze Cam v2. Pertama sekali, ia mempunyai penampilan yang sama sekali berbeza. Kedua, ia mempunyai bahagian bergerak dan jauh lebih maju daripada dua versi sebelumnya.

kilang keras menetapkan semula kamera wyze

Walau bagaimanapun, arahan tetapan semula kilang sama dengan Wyze Cam v2. Satu-satunya perbezaan di sini ialah butang terletak berhampiran pangkalan bulat di bahagian bawah. Ia tidak mudah diakses, kecuali jika anda mempunyai jari yang tipis, jadi gunakan klip kertas atau pen, jika diperlukan. Selebihnya hampir sama: keluarkan kad SD, tahan butang selama kira-kira lima saat, dan tetapkan semuanya setelah LED kuning mula berkelip.

Tetapkan Semula Kilang Keras Wyze

Seperti yang anda lihat, apa sahaja versi Wyze Cam yang anda miliki, proses penetapan semula kilang agak mudah dan cukup mudah. Perhatikan versi Wyze Cam yang Anda miliki, tetapi sebelum melakukan hard reset, cuba cari penyebab masalahnya.

Adakah anda pernah melakukan reset kilang pada Wyze Cam anda? Apa masalah yang anda alami? Jangan ragu untuk berkongsi dengan komuniti di bahagian komen di bawah dan buang jika anda mempunyai pertanyaan atau petua.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found