Permainan

Cara Menyembuhkan Pinggang Yang Kelam dalam Melarikan diri dari Tarkov

Melarikan diri dari Tarkov adalah permainan gaya royale pertempuran yang agak baru, mungkin salah satu yang paling realistik dalam genre. Tidak seperti kebanyakan permainan pertempuran royale lain, namun gol dalam Escape from Tartkov adalah sampai ke titik pengekstrakan, tidak menghilangkan pasukan lain. Walaupun permainan ini telah wujud selama beberapa tahun sekarang, pengguna baru melompat ke MMO ini setiap hari.

Cara Menyembuhkan Pinggang yang Kelam dalam Melarikan diri dari Tarkov

Namun, kebanyakan mereka terkejut. Terutama kerana permainan ini tidak memegang tangan anda - ia membolehkan anda mengetahui asasnya sendiri.

Setelah berjinak-jinak dengan pergerakan dan estetika permainan yang lurus, satu persoalan mungkin muncul di barisan hadapan:

Ini adalah pertempuran pertempuran bertahan hidup ... jadi bagaimana cara kerja kecederaan dan penyembuhan?

Permainan adalah segala-galanya tetapi memaafkan.

Pukulan di kaki, dan anda mungkin hanya akan pincang hingga selesai, yang menjadikan keadaan lebih sukar dan membuat anda mudah memilih pasukan lain. Ada cara untuk menyembuhkan sebahagian besar bahagian badan.

Sistem Kesihatan

Sebilangan besar permainan mempunyai salah satu daripada beberapa jenis sistem kesihatan yang terdapat dalam permainan video FPS. Beberapa mempunyai pilihan penyembuhan automatik yang memulihkan kesihatan anda semasa anda tidak diserang oleh pemain musuh atau NPC. Yang lain mempunyai bar kesihatan yang akan habis ketika anda mengalami kerosakan. Anda mengisi bar kesihatan ini melalui pelbagai alat kesihatan, ubat-ubatan, malah makanan.

Melarikan diri dari Tarkov membawa sistem kesihatan ke tahap yang baru. Ini bukan prinsip baru, tetapi inovatif untuk jenis permainan ini.

Begini cara kerjanya:

Setiap empat anggota badan avatar anda mempunyai bar kesihatannya sendiri. Semasa serbuan, anda mungkin mengalami patah tulang akibat jatuh atau kehilangan darah akibat pertempuran. Sama seperti dalam kehidupan sebenar, masalah ini perlu ditangani secepat mungkin.

Apa yang berlaku jika anda tidak mengatasi masalah kesihatan ini?

Ini boleh merosakkan beberapa mekanik teras permainan.

Tembak dada, dan anda akan mula mengi. Mengi boleh kemudian melepaskan kedudukan anda. Pukul lengan, dan menggunakan senjata atau alat apa pun terhalang. Tembak di kaki, dan anda mungkin lemas ke titik pengekstrakan.

Terdapat pelbagai item penyembuhan yang dapat membantu anda memulihkan atau sekurang-kurangnya sebahagiannya memulihkan kesihatan anggota badan yang rosak. Namun, apabila anggota badan mengalami kesihatan 0%, badan akan menjadi "pingsan" dan item penyembuhan biasa tidak akan berfungsi.

Cara Menyembuhkan Pinggang yang Keliru dalam Melarikan diri dari Tarkov

Setelah anggota badan menjadi hitam, hilang sepenuhnya, bukan?

Nasib baik, anda tidak perlu pincang ke titik pengekstrakan atau tidak dapat menggunakan senjata dengan betul jika anda mempunyai barang-barang tertentu.

Terdapat dua item dalam Escape from Tarkov yang dapat membantu anda memperbaikinya: kit CMS dan kit Surv12.

Kedua-dua kit ini menghilangkan kesan "Bahagian badan yang musnah" (anggota badan yang dihitamkan). Walau bagaimanapun, kit CMS tidak menyembuhkan patah tulang, sedangkan Surv12 tidak. Kit CMS dapat digunakan lima kali, sementara yang kedua mempunyai sebanyak 15 penggunaan. Menggunakan CMS adalah 4 saat lebih pantas daripada menggunakan Surv12.

Surv12 juga mengambil lebih banyak ruang inventori, walaupun, harganya dua kali lebih banyak dan lebih dari dua kali ganda berat berbanding CMS. Gunakan salah satu daripada kedua-dua kit, dan anggota badan yang berkenaan akan dipulihkan menjadi 1HP. Setelah menggunakan kit, anda boleh mengambil medkit untuk meningkatkan kesihatan anggota badan ke tahap maksimumnya.

Setelah pingsan, anggota badan tidak dapat dipulihkan kepada keupayaan kesihatan 100%. Menggunakan kit CMS akan memberi anda kesihatan maksimum 35% hingga 50%. Kit Surv12 meningkatkan bilangan ini menjadi 70% -82%.

Jadi, yang mana satu daripada dua item yang menghidupkan anggota badan ini lebih baik? Ia bergantung pada pemain dan kompromi yang mereka mahu buat.

Kit Surv12 lebih hebat, mempunyai jumlah penggunaan yang lebih besar, dan memberikan tahap kesihatan baru yang lebih baik. Ia juga lebih berat dan memerlukan lebih banyak ruang inventori daripada CMS. Oleh itu, apabila anda memerlukan ruang bekas tambahan, anda mungkin mendapati kit CMS lebih sesuai.

Kedua-dua alat ini dijumpai di lapangan, di berbagai lokasi di seberang peta.

Sebagai alternatif, anda boleh mendapatkan kit CMS dari Jaeger di Level 1 dan dari Therapist di Level 2. Kit Surv12 boleh dibuat di Medstation, asalkan anda memenuhi syarat tahap Medstation dan dengan syarat anda mempunyai semua sumber yang diperlukan. Anda juga akan menemui kit Surv12 di Jaeger's, setelah menyelesaikan tugasnya, yang disebut Ambulance.

Sekiranya anda terikat, ubat penahan sakit Analgin dapat membantu. Mereka mengurangkan kesan debuff selama 230 saat. Mereka tidak akan menyembuhkan anggota badan yang pucat, tetapi mereka akan memudahkan pergerakan hanya kurang dari empat minit. Dan ini boleh bermakna hidup atau mati bagi beberapa pemain.

Cara Menguruskan Kesakitan dalam Melarikan diri dari Tarkov

Melarikan diri dari Tarkov bukanlah permainan pertama yang memperkenalkan konsep kerosakan anggota badan, tetapi ini adalah mekanik baru untuk jenis permainan ini. Dan melarikan diri dari sistem kesakitan Tarkov sama unik dan kompleks.

Inilah cara sistem kesakitan berfungsi:

Setiap kali ada kecederaan, pendarahan, dehidrasi, dan kesan buruk yang lain, kesan "Sakit" akan ditambahkan.

Kesan ini mula menggelapkan pandangan anda. Namun, jika tidak dirawat cukup lama, ia boleh menyebabkan kesan Tremor. Kesan ini menyebabkan skrin anda bergetar, mengurangkan tujuan dan keseluruhan permainan anda.

Nasib baik, terdapat pelbagai ubat penghilang rasa sakit dalam permainan yang dapat mengatasi penglihatan yang gelap dan mengabaikan kesan kesakitan dan penghapusan patah tulang. Anda boleh mendapatkan pelbagai jenis ubat penahan sakit di pelbagai peta atau membelinya dari peniaga.

Terdapat kesan yang bertindak seperti ubat penahan sakit, yang disebut "Berserk", yang juga meningkatkan FOV pemain. Berserk adalah Stress Resistance Perk yang boleh anda buka pada tahap 51 (Elite).

Item

Melarikan diri dari Tarkov bukanlah permainan yang mudah. Malah para profesional yang telah bermain permainan ini selama bertahun-tahun hanya mencapai tahap pengekstrakan 50% sepanjang masa. Tetapi salah satu mekanik permainan yang paling teruk ialah kehilangan semua barang anda semasa anda mati.

Ya, senapang kegemaran anda, semua medkits dan baju besi badan anda hilang ketika anda mati. Ciri yang sedikit ini dapat mengelakkan pemain membawa sejumlah barang ke serbuan.

Walau bagaimanapun, ada cara untuk menginsuranskan beberapa item anda supaya tidak semestinya kehilangan mereka setelah mati.

Contohnya, jika anda mengasuransikan senapang dan mati, orang yang menjarah senapang berpeluang sampai ke titik pengekstrakan dan senapang anda. Namun, jika mereka telah merampas barang yang diinsuranskan anda dan kebetulan mati (yang sering terjadi dalam Escape from Tarkov), senapang itu akan dikembalikan kepada anda secara automatik. Ini masih perjudian, tetapi angka kematian di Escape from Tarkov amat menggembirakan di jabatan ini.

Juga, bekas anda tidak terjejas oleh mekanik yang menyebabkan anda kehilangan segala-galanya semasa anda mati. Oleh itu, ingatlah untuk memindahkan barang-barang langka dan satu-satunya ke dalam bekas anda secepat mungkin.

Soalan Lazim Tambahan

1. Bilakah Escape from Tarkov keluar?

Pada 4 Ogos 2016, Escape from Tarkov disediakan untuk memilih pengguna sebagai versi permainan alfa tertutup. Walau bagaimanapun, tarikh pelepasan rasmi permainan adalah pada 27 Julai 2017.

Sejak itu, permainan ini mendapat kejayaan besar, terutamanya kerana Twitch streamers. Menjelang akhir tahun 2019, setelah beberapa tahun sejak permainan dilancarkan, Escape from Tarkov telah mencapai puncak daftar Twitch, melonjak melepasi permainan besar lain, termasuk PUBG, LOL, dan bahkan Fortnite.

2. Apakah sistem penyembuhan dalam Escape from Tarkov?

Walaupun sistem kesihatan dan penyembuhan permainan tidak 100% unik, ia cukup spesifik untuk genre survival dan battle royale dan sangat realistik. Memandangkan fakta bahawa tujuan permainan adalah mencapai titik pengekstrakan, sistem kesihatan yang membuat pemain rosak, lemas, dan cacat membawa kegembiraan yang lebih banyak ke meja.

Melarikan diri dari Tarkov mempunyai sistem penyembuhan modular di mana setiap kecederaan dapat memberikan kesan status negatif jika tidak dirawat dengan baik. Item penyembuhan dapat memulihkan atau menyembuhkan beberapa debuff, tetapi anda perlu mencari item yang tepat untuk mengatasi kesan negatif.

3. Bagaimana cara mendapatkan Escape dari Tarkov?

Melarikan diri dari Tarkov boleh didapati di laman web rasmi mereka, escapefromtarkov.com. Pada skrin utama, pilih pautan "pra-pesanan" di tengah halaman dan pilih edisi yang ingin anda beli.

Edisi Standard memberi anda simpanan asas dan beberapa peralatan bonus.

Edisi Left Behind memberi anda simpanan dan peralatan tambahan yang lebih besar. Kemudian ada edisi Prepare for Escape and Edge of Darkness yang membawa peningkatan faedah untuk pemula.

4. Adakah melarikan diri dari Tarkov layak dibeli pada tahun 2021?

Permainan ini bukan tanpa masalah, tetapi pembangun cepat menangani masalah tersebut, sama ada dalam permainan atau dalam talian. Mereka juga cepat bertindak balas terhadap komuniti pemain dan maklum balas pengguna. Hubungan memelihara dengan pemain inilah yang menjadikan pengalaman Escape from Tarkov unik.

Jadi, permainan ini sememangnya bernilai dibeli hari ini. Mereka mempunyai komuniti pemain komuniti yang besar dan masih berkembang dan berkembang.

5. Apakah kadar kelangsungan hidup yang baik dalam Melarikan diri dari Tarkov?

Melarikan diri dari Tarkov bukanlah permainan yang mudah. Tahap kejayaan pemain diukur dalam kadar survival. Purata kadar kelangsungan hidup antara 20% dan 30%. Ya, ini bermaksud bahawa kebanyakan pemain dalam satu perlawanan tidak sampai ke titik pengekstrakan.

Sekiranya anda mencapai 40% hingga 50%, anggap diri anda bertuah. Persentil itu sukar dicapai, dan hanya sedikit yang dapat dilakukan. Malah pemain peringkat teratas akhirnya tidak mencapai pengekstrakan sekurang-kurangnya separuh masa.

Sistem Kesihatan dalam Melarikan diri Dari Tarkov

Melarikan diri dari permainan Tarkov, termasuk sistem kesihatan dan penyembuhan, agak rumit. Namun, kecederaan dan pengalaman dalam permainan yang hampir mati menjadikan permainan ini sangat menyeronokkan dan penuh aksi.

Gagal merawat luka anda, dan anda mungkin terjebak dengan anggota badan yang kehitaman, yang menghalang prestasi dalam permainan anda. Sebaliknya, jika anda meluangkan masa untuk merawat luka anda, anda berisiko kehabisan masa untuk sampai ke titik pengekstrakan.

Kami harap kami menjadikan permainan cemerlang ini lebih mudah didekati oleh anda, terutamanya dalam sistem penyembuhan dan anggota badan yang hitam. Sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan atau perkara lain untuk ditambahkan, teruskan dan tinggalkan komen di bawah.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found