Media Sosial

Bagaimana Skor Snapchat Dikira

Snapchat telah menguasai seni membuat penggunanya berinteraksi lebih banyak. Mereka telah memperagakan aplikasinya dengan skor Snapchat, nombor misteri yang memberi tahu anda tentang seberapa aktif anda di platform media sosial. Namun, mereka tidak akan mengetahui dengan tepat bagaimana skor itu dikira.

Bagaimana Skor Snapchat Dikira

Sekiranya anda melihat Soalan Lazim Snapchat mengenai skor ini, mereka menyebutnya sebagai "persamaan khas super rahsia." Mereka mengisyaratkan bahawa persamaan ini melibatkan jumlah snap yang telah anda kirim dan terima. Namun, mereka juga menyebutkan "beberapa faktor lain." Ringkasnya, anda boleh yakin bahawa aktif di aplikasi mungkin akan membantu skor anda, tetapi anda tidak dapat mengetahui bagaimana caranya.

Memahami Snapscore

Pelbagai blog berteknologi dan laman web pihak ketiga telah berusaha menyelesaikan masalah skor ini untuk sampai ke tahap bagaimana aktiviti Snapchat mempengaruhi mereka. Sebilangan besar daripada mereka berjaya mengesan beberapa unsur yang sama. Walau bagaimanapun, ini belum tentu disahkan oleh pembangun aplikasi. Pertimbangkan makanan ini untuk berfikir.

 • Terkunci Dihantar dan Diterima - Snapchat telah mengesahkan bahawa fungsi asas ini sesuai dengan skor.

 • Pengguna Ditambah - Berapa orang yang anda ikuti? Berapa ramai yang anda berkawan?

 • Kekerapan Snap - Berapa kerap anda menggunakan aplikasi?

 • Panjang SnapStreaks - Anda boleh mengadakan SnapStreaks dengan rakan dengan menghantar dan menerima gambar selama beberapa hari berturut-turut.

 • Cerita Dihantar - Berapa kerap anda menyiarkan cerita?

 • Mata Bonus untuk Kembali - Banyak sumber berteori bahawa jika Anda sudah lama tidak menggunakan aplikasi dan kemudian kembali dan mula mengambil gambar, maka Anda akan mendapat peningkatan skor anda.

Ringkasnya, gunakan aplikasi. Gunakan dengan kerap. Manfaatkan banyak keistimewaannya. Lakukan ini, dan anda akan mendapat skor Snapchat yang sihat.

Cara Mencari Skor Snapchat Anda

Tetapi, tunggu sebentar. Ini adalah kali pertama anda mendengar tentang skor. Bagaimana anda tahu apa skor anda sendiri? Bagaimana dengan rakan anda? Adakah skor mereka lebih besar daripada skor anda? Sebenarnya lebih mudah untuk mencari skor Snapchat daripada yang anda fikirkan.

Cari SnapScore anda

 1. Pergi ke skrin profil anda. Anda boleh melakukan ini dengan mengetuk Ikon Bitmoji atau bulatan di sudut kiri atas jika anda tidak mempunyai ikon Bitmoji.

 2. Cari nama paparan anda di bawah gambar Snapcode anda. Lihat di bawahnya untuk mendapatkan maklumat tambahan. Nombor di antara nama pengguna dan tanda zodiak anda adalah skor Snapchat anda.

 3. Ketuk skor Snapchat untuk mendedahkan dua nombor lain. Ini adalah jumlah snap yang anda kirim dan terima.

Jangan cuba melakukan matematik dengan jumlah snap yang dihantar dan diterima. Ini tidak akan menambah skor anda dengan cara yang masuk akal.

Cari Snapscore Rakan Anda

Sekarang anda tahu apa itu SnapScore anda, tetapi bagaimana dengan rakan anda? Adakah mereka mempunyai lebih banyak mata daripada anda? Snapchat tidak menyediakan jenis papan pendahulu di mana anda boleh melihat pengguna dengan jumlah tertinggi. Sebaliknya, anda hanya perlu melihat skor secara individu dengan memeriksa profil rakan anda.

 1. Dari skrin kamera anda, sapu ke kanan untuk membuka tetingkap sembang.

 2. Cari pengguna yang berkenaan.

 3. Ketuk ikon profil pengguna untuk membuka halaman yang menunjukkan nama paparan, nama pengguna, dan skor mereka.

Soalan Lazim

Mengapa saya tidak dapat melihat Snapscore rakan saya?

Sekiranya anda pengguna Snapchat yang gemar, anda pasti tahu betapa seriusnya Snapscore. Selain emoji rakan anda dan mendapatkan respons terhadap Snaps anda tepat pada masanya, menjaga rakan anda dan mengembangkan senarai rakan anda juga sama pentingnya.

Sekiranya anda mempunyai rakan di Snapchat tetapi tidak dapat melihat Snapscore mereka itu bermakna mereka sama ada belum menambahkan anda ke senarai rakan mereka, atau mereka telah menghapuskan anda. Snapchat hanya menunjukkan Snapscore pengguna yang saling rakan anda.

Sekiranya ini menjadi perhatian anda, anda boleh cuba menghantar mesej kepada pengguna di Snapchat atau menggunakan laman media sosial luaran untuk melihat apakah mereka akan menambahkan anda.

Saya telah menghabiskan banyak masa untuk memukul kumpulan, tetapi skor saya tidak meningkat. Apa yang sedang berlaku?

Walaupun belum disahkan oleh pembangun Snapchat, kepercayaan yang diterima umum berdasarkan ujian bahawa melepak dalam kumpulan di aplikasi tidak akan meningkatkan Snapscore anda.

Sekiranya anda mencari cara untuk meningkatkan Snapscore anda dengan cepat, sayangnya, kumpulan tidak ada jawapannya.

Bagaimana saya boleh meningkatkan Snapscore saya?

Kaedah terbaik untuk meningkatkan Snapscore anda adalah dengan menambah rakan dan menghantar Snaps satu lawan satu. Sekiranya anda benar-benar berdedikasi, dan anda mempunyai rakan baik yang berusaha mencapai perkara yang sama seperti anda, buatlah perjanjian dengan mereka agar Snap kerap.

Sebagai bonus tambahan anda boleh mendapatkan Snap Streak. Ini akan menyebabkan emoji istimewa sebagai tanda persahabatan Snapchat sejati.

Bolehkah Snapscore saya turun?

Secara teknikal tidak. Ini bermakna anda tidak boleh kehilangan mata. Tetapi kami mengatakan secara teknikal kerana gangguan telah dilaporkan pada masa lalu di mana Snapscores pengguna menurun.

Jadi, Snapscore hanya mempunyai satu cara lagi, dan itu sudah habis. Tetapi, jika skor anda menurun, anda mungkin mahu menggunakan 'Laporkan masalah' di pautan Snapchat untuk menghubungi seseorang untuk mendapatkan bantuan.

Mengapa Snapscore saya tidak naik?

Sekiranya Snapscore anda tidak naik, itu kerana anda tidak melakukan tingkah laku yang sesuai (membentak individu, menambah rakan, dll.) Untuk meningkatkan skor. Namun, kesilapan memang berlaku. Tindakan terbaik anda adalah memastikan aplikasi anda dikemas kini, menutup aplikasi dan membukanya semula, dan menghubungi sokongan Snapchat.

Apa Maknanya?

Dalam satu perkataan: tidak ada. Skor Snapchat anda tidak akan membuka kunci ciri Snapchat khas. Ini tidak akan memudahkan orang mencari dan mengikuti anda. Ia tidak berfungsi secara harfiah (yang dapat kita maklumkan). Ini akan memberi anda piala yang dapat anda bongkarkan kepada rakan anda.

Ingatlah ini semasa anda terkilan kerana skor Snapchat anda. Jangan biarkan laman web menipu anda dengan berfikir bahawa mereka dapat meningkatkan skor anda secara buatan jika anda membayarnya. Mereka tidak dapat melakukan apa yang mereka tuntut, dan tidak sukar untuk mencari jalan sukar.

Cukup banyak, buat rakan baru, dan kagumi trofi internet anda.