Media Sosial

Cara Menambah Leret Ke Kisah Instagram anda

Membuat cerita di Instagram adalah pendekatan baru yang menyeronokkan untuk berinteraksi dengan pengikut anda. Ini sangat penting untuk akaun perniagaan.

Kisah Instagram terasa asli, peribadi, dan langsung. Oleh kerana ia hilang selepas 24 jam, tidak perlu tertekan untuk menjadikan semuanya sempurna. Daya tarikan cerita Instagram adalah bahawa ia spontan dan anda tidak boleh memikirkannya secara berlebihan.

Kisah anda muncul di profil anda, tetapi juga muncul di suapan pengikut anda dan di sebelah cerita yang anda kongsi. Tidak menghairankan bahawa sebilangan pengguna menambah banyak maklumat pada cerita mereka. Kapsyen atau pelekat yang pintar dapat meninggalkan kesan yang baik. Tetapi bagaimana dengan pautan?

Pautan dari Kisah Instagram Anda

Instagram terkenal kerana menghadkan pilihan anda yang terkenal kerana menghadkan pilihan pengguna yang melibatkan penambahan pautan.

Anda boleh menambahkan pautan ke profil anda. Sekiranya anda ingin memberi inspirasi kepada orang ramai untuk mengunjungi laman web anda, anda boleh menambahkan keterangan pada cerita anda dengan arahan untuk memeriksa profil anda untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut.

Tetapi bagaimana dengan pautan langsung pada cerita anda? Adakah mungkin pengikut anda mengetuk cerita dan menjangkau laman web yang berbeza? Instagram memperkenalkan pilihan leret ke atas untuk pengguna yang ingin menambahkan pautan keluar ke cerita. Apabila anda melihat cerita dengan kapsyen Lihat Lagi, anda harus meleret ke atas untuk membuka laman web baru.

Yang Perlu Anda Ketahui Mengenai Leret Ke Atas

Ketika pilihan ini pertama kali dikeluarkan, ia dibatasi untuk akaun yang disahkan. Pengguna ini biasanya menggunakan sapu untuk memaut ke promosi, atau ke jadual konsert dan maklumat topikal lain. Beberapa selebriti juga menggunakan cerita Instagram untuk menghubungkan dengan sebab pilihan mereka dan menyebarkan kesedaran.

Tetapi bagaimana dengan kita semua?

Instagram mengambil pendekatan yang sangat berhati-hati untuk memperluas fungsi leret ke atas. Fungsi ini mudah disalahgunakan dan boleh membahayakan pengguna Instagram untuk menjangkau laman web malware. Oleh itu, pilihan swipe-up tersedia untuk akaun perniagaan atau akaun dengan 10,000+ pengikut.

Panduan Langkah-demi-Langkah untuk Menambah Leret Ke Atas

Inilah cara akaun perniagaan dapat menambahkan pautan keluar ke cerita:

 1. Buat Kisah Anda Pertama. Untuk membuat cerita, anda boleh mengambil gambar atau video. Anda juga boleh memuat naik media dari galeri anda atau menggunakan Boomerang untuk merakam siaran langsung.

 2. Apabila cerita anda selesai, anda boleh mengeditnya dengan pelbagai cara. Sekiranya akaun anda memenuhi syarat untuk meleret ke atas, akan ada ikon pautan kongsi di bahagian atas skrin. Cari ikon pautan rantai di tengah skrin, di sebelah pilihan penyuntingan biasa.

 3. Ketik pada Kongsi Pautan. Apabila anda memilih pilihan ini, anda hanya boleh menampal URL. Anda tidak dapat membuat pautan ke beberapa laman web dari satu cerita.

 4. Tambah kapsyen. Apabila cerita anda selesai, Instagram akan menambahkan anak panah yang bijaksana dan kapsyen "Lihat Lagi". Ini ada di bahagian bawah halaman anda dan mudah dilewatkan. Adalah sangat penting untuk menambahkan label yang sesuai untuk memberi inspirasi kepada pengikut anda untuk meleret ke atas. Sesuatu seperti "Leret ke atas untuk maklumat lebih lanjut!" akan bekerja.

Berikan maklumat yang tepat tetapi ringkas mengenai tempat pautan menuju. Anda boleh menggunakan ajakan bertindak, beberapa contoh lain adalah:

 • Jualan musim panas! Leret ke atas untuk mendapatkan maklumat lanjut
 • Leret ke atas untuk memesan!
 • Waktu perniagaan saya minggu ini - leret ke atas

Melukis anak panah ke atas juga dapat mencapai titik. Ingatlah bahawa kisah Instagram terasa peribadi dan tidak rasmi, jadi anda juga boleh menambahkan jenaka atau teka-teki yang sesuai dengan jenama anda dan gambar yang dimaksudkan.

Anda juga boleh menarik perhatian kepada pilihan Lihat Lagi di bahagian bawah halaman dengan menambahkan pelekat atau coretan.

Penyelesaian untuk Akaun yang Lebih Kecil

Pengguna yang tidak mempunyai lebih dari 10,000 pengikut boleh memanfaatkan IGTV Instagram untuk mendapatkan ciri leret ke atas. Anda masih memerlukan akaun perniagaan untuk melakukan ini.

Sekiranya anda belum biasa dengan IGTV, itu adalah versi televisyen Instagram. Direka untuk memuat naik video, ini akan memberi anda pilihan Share Link yang kami sebutkan di atas.

 1. Lawati profil anda dan klik pada ikon carian di bahagian bawah.

 2. Klik pautan IGTV di atas.

 3. Klik Tambah di kiri atas dan tambahkan kandungan video.

 4. Klik pada pautan kongsi, tambahkan URL, dan kapsyen. Setelah video anda disiarkan, pilihan Swipe Up akan muncul untuk penonton dan pengikut anda.

Mengapa Ini Pilihan yang Berguna untuk Perniagaan?

Cerita menjadi popular di kalangan semua jenis perniagaan yang beriklan di Instagram. Menurut data dalaman Instagram dari Ogos 2017, lebih separuh daripada semua akaun perniagaan berkongsi sekurang-kurangnya satu kisah dengan pengikut mereka pada bulan tersebut.

Orang gemar berinteraksi dengan jenama dan perniagaan dengan syarat mereka sendiri. Menawarkan pilihan swipe-up adalah cara yang baik untuk mendapatkan klik di laman web anda sendiri. Ini juga memberi maklumat kepada orang ramai dengan segera, tanpa rasa janggal. Pembelian impuls lebih mudah dengan sapu juga.

Menukar ke Akaun Perniagaan

Sekiranya anda cuba mengembangkan pengikut Instagram anda dan menjadi pengaruhnya, atau anda telah membuka perniagaan anda sendiri, anda boleh menukar akaun semasa anda menjadi akaun perniagaan:

 1. Kunjungi Tetapan anda dan ketuk "Tukar ke Akaun Profesional."

 2. Ketuk "Teruskan" melalui skrin seterusnya.

 3. Pilih kategori untuk akaun profesional anda.

 4. Anda akan ditanya adakah anda "Pencipta" atau "Perniagaan".

 5. Instagram kemudian akan memandu anda melalui beberapa langkah mudah untuk membiasakan anda dengan alat profesional yang ada.

Soalan Lazim

Apakah ciri Swipe Up?

Sama ada anda seorang yang berpengaruh atau menggunakan platform untuk pemasaran, ciri Swipe Up menjadikan penonton anda lancar untuk menavigasi ke laman web. Setelah anda mencapai 10,000 pengikut, ciri tersebut akan muncul.

Pautan ini membantu anda mendorong pertunangan ke laman web anda atau bahkan platform lain. Sesampai di sana, penonton dapat membeli produk anda, mengetahui lebih lanjut mengenai perkhidmatan anda, atau apa sahaja.

Adakah saya perlu disahkan untuk menambahkan pautan ke Kisah saya?

Walaupun anda tidak dapat menambahkan pautan langsung ke Kisah anda, anda boleh menambahkannya ke Instagram Bio anda tanpa mengira status anda yang telah disahkan. Setelah selesai, anda boleh menambahkan ‘Link in Bio’ ke Cerita anda menggunakan fungsi teks.

Mengakhiri

Adakah anda mempunyai petua, trik, atau pertanyaan yang berkaitan dengan mengaktifkan fungsi leret ke atas di Instagram? Sila beritahu kami di bahagian komen di bawah.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found