Hiburan

Cara Mengubah Stesen Tempatan di Paramount Plus

Adakah anda sudah beralih dari CBS All Access ke Paramount Plus? Adakah anda tertanya-tanya bagaimana anda boleh menukar saluran yang dikenal pasti sebagai stesen tempatan anda?

Cara Mengubah Stesen Tempatan di Paramount Plus

Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara mengubah pilihan stesen tempatan anda dan beralih antara saluran tempatan anda. Selain daripada ini, anda akan belajar bagaimana mendaftar ke Paramount Plus, menukar lokasi Paramount Plus anda dan banyak lagi.

Cara Mengubah Stesen Tempatan Anda di Paramount Plus

Perkhidmatan Paramount Plus yang baru dilancarkan memberi anda empat saluran tempatan untuk dipilih, termasuk gabungan CBS tempatan anda, CBSN, CBS Sports HQ, dan ET Live. Anda boleh beralih antara saluran ini dalam platform Paramount Plus. Dan jika anda ingin menonton berita tempatan mengenai kawasan di mana anda sebenarnya tidak tinggal, anda boleh melakukan ini dalam platform Paramount Plus juga.

Tawaran Terhad: PERCUMA 3 bulan! Dapatkan ExpressVPN. Selamat dan mesra streaming.

Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari

Walau bagaimanapun, Paramount Plus tidak secara automatik memberi anda pilihan untuk menukar gabungan CBS tempatan anda. Untuk ini, anda harus menggunakan rangkaian peribadi maya (VPN).

Kami akan menunjukkan kepada anda cara melaksanakan semua pilihan ini.

Tukar Stesen Tempatan anda di Paramount Plus

 1. Log masuk ke Paramount Plus.
 2. Di menu, pilih "TV Langsung." Catatan: Bergantung pada peranti anda, ini akan menjadi menu menegak atau mendatar.
 3. Pilih antara gabungan CBS tempatan anda, CBSN, CBS Sports HQ, dan ET Live.

Tukar Antara Saluran Berita Tempatan CBSN Live

 1. Buka Paramount Plus.
 2. Pilih "Berita" dalam menu. Catatan: Bergantung pada peranti anda, ini akan menjadi menu menegak atau mendatar.
 3. Tatal ke bawah ke "CBS Live Local News".
 4. Pilih penyiaran saluran CBSN dari kawasan yang anda mahukan (mis., CBSN Chicago, CBSN Boston, dll.).

Tukar Gabungan CBS Tempatan Anda Dengan VPN Ekspres

Seperti yang telah kami nyatakan sebelumnya, anda tidak boleh menukar gabungan CBS tempatan anda dalam platform Paramount Plus. Saluran afiliasi CBS yang akan anda akses bergantung pada lokasi anda yang seterusnya bergantung pada alamat IP anda. Ia secara automatik mengalirkan afiliasi CBS yang dihubungkan ke lokasi tersebut.

Tawaran Terhad: PERCUMA 3 bulan! Dapatkan ExpressVPN. Selamat dan mesra streaming.

Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari

Contohnya, jika anda log masuk ke Paramount Plus di Los Angeles, anda secara automatik akan diprogramkan untuk menonton KCBS, gabungan Los Angeles CBS. Tetapi jika anda ingin menonton KPIX (yang merupakan gabungan CBS San Francisco), anda harus menukar lokasi alamat IP anda ke San Francisco. Untuk melakukan ini, anda perlu memuat turun VPN.

Walaupun anda dapat menjumpai banyak VPN percuma dalam talian, ingatlah bahawa mereka akan berusaha memperoleh keuntungan dengan cara lain. Ini biasanya bermaksud banyak iklan, atau mereka mungkin menjual data anda kepada pihak ketiga. Untuk mengelakkan kedua-duanya, kami mengesyorkan menggunakan VPN seperti ExpressVPN.

Tawaran Terhad: PERCUMA 3 bulan! Dapatkan ExpressVPN. Selamat dan mesra streaming.

Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari

 1. Daftar untuk akaun ExpressVPN dan muat turun aplikasi melalui platform streaming anda
 2. Di bar carian, ketik "San Francisco" dan tekan "Enter."

 3. Klik pada hasil carian "San Francisco (Amerika Syarikat)."
 4. Tunggu Express VPN untuk menghubungkan anda ke pelayan yang terletak di San Francisco.
 5. Periksa lokasi IP anda di halaman ini. Sekiranya anda melihat bahawa San Francisco adalah lokasi anda sekarang, teruskan ke langkah seterusnya.

 6. Lancarkan Paramount Plus.
 7. Di menu, pilih "TV Langsung." Catatan: Bergantung pada peranti anda, ini akan menjadi menu menegak atau mendatar.
 8. Pilih "CBS (Stesen Tempatan)."

Berjaya! Sekarang, anda dapat menonton KPIX secara langsung dari San Francisco semasa anda berada di Los Angeles.

Lihat senarai gabungan televisyen CBS. Di sini, anda akan mengetahui lokasi yang dikaitkan dengan gabungan CBS yang ingin anda tonton. Masukkan lokasi ini pada langkah 3, dan kemudian teruskan langkah-langkah yang tersisa.

Catatan: Sekiranya anda memilih pelan langganan Paramount Plus $ 5, anda tidak akan mempunyai akses ke mana-mana gabungan CBS.

Cara Mendaftar untuk Paramount Plus

Proses pendaftaran Paramount Plus cukup mudah. Anda boleh melakukan ini dari mana-mana peranti yang mempunyai akses ke internet.

 1. Pergi ke halaman pendaftaran Paramount Plus.
 2. Klik "Cubalah secara percuma."
 3. Klik "Teruskan."
 4. Pilih rancangan bulanan anda. (Catatan: Jika anda mencentang kotak di sebelah "Hemat 15% DISKAUN harga bulanan dengan rancangan tahunan!", Anda akan dapat memilih rancangan tahunan.)
 5. Klik "Teruskan."
 6. Klik "Teruskan" sekali lagi.
 7. Masukkan maklumat peribadi anda dan klik "Teruskan."
 8. Klik "Teruskan."
 9. Masukkan maklumat kad kredit anda dan klik "Start Paramount +." (Catatan: Anda juga boleh membayar melalui PayPal.)
 10. Pilih tiga rancangan yang anda suka dan klik "Seterusnya."

Tahniah! Anda berjaya mendaftar ke Paramount Plus. Sekarang anda boleh menavigasi platform dan mula streaming.

Catatan: Sekiranya anda sudah mempunyai akaun CBS All Access, anda boleh log masuk ke Paramount Plus menggunakan e-mel dan kata laluan CBS All Access anda. Juga, aplikasi CBS All Access pada peranti anda semestinya sudah dikemas kini ke Paramount Plus. Sekiranya tidak, kemas kini aplikasi secara manual.

Soalan Lazim Tambahan

Bagaimana saya menukar langganan Paramount Plus saya?

Paramount Plus membolehkan anda mengubah pelan langganan anda pada bila-bila masa. Anda boleh melakukan ini melalui laman web mereka.

1. Pergi ke Paramount Plus.

2. Di sudut kanan atas skrin, klik pada nama pengguna anda.

3. Klik pada "Akaun."

4. Pilih jenis langganan yang anda mahukan.

Catatan: Sekiranya anda membuat langganan Paramount Plus awal di Google Play, Amazon, iTunes, atau Roku, anda harus mengedit pelan langganan anda di platform tersebut.

Apa Perbezaan Antara Paramount Plus dan CBS All Access?

Paramount Plus adalah versi CBS All Access yang diperbaharui. Ia menawarkan semua yang anda dapat dengan CBS All Access dengan penambahan kandungan baru.

Peningkatan utama ialah Paramount Plus membolehkan anda melakukan streaming rangkaian TV selain CBS. Ini termasuk BET, Comedy Central, MTV, Nickelodeon, dan Smithsonian Channel.

Berbicara mengenai kandungan, Paramount Plus memberi anda akses ke perpustakaan Paramount. Ini merangkumi lebih dari 600 judul filem yang boleh anda tonton bila-bila masa yang anda mahukan.

Anda juga dapat menonton filem Paramount Pictures sejurus selepas dilancarkan. Judul yang paling dinanti-nantikan adalah "Mission Impossible 7" dan "A Quiet Place Part II."

Bolehkah Saya Mengubah Lokasi Saya di Paramount Plus?

Oleh kerana Paramount Plus berpusat di A.S., semua kemas kini dan kandungan baru akan tersedia untuk warga A.S. terlebih dahulu. Oleh itu, jika anda menggunakan Paramount Plus di mana sahaja di luar Amerika Syarikat tetapi ingin mempunyai hak yang sama seperti orang di Amerika Syarikat, anda harus menukar lokasi anda ke A.S.

Sayangnya, tidak ada kaedah rasmi untuk menukar lokasi anda, tetapi hanya jalan penyelesaian. Anda harus menggunakan VPN dan menetapkan lokasi alamat IP anda ke Amerika Syarikat. Kemudian, gunakan kad kredit A.S. untuk mendaftar langganan anda.

Sekiranya anda tidak mempunyai kad kredit A.S., ada penyelesaian untuk ini juga. Beli Kad Hadiah Paramount Plus yang akan anda terima melalui e-mel. Kemudian, gunakan untuk membayar perkhidmatan Paramount Plus, tetapi pastikan anda telah menetapkan lokasi anda ke Amerika Syarikat terlebih dahulu dengan menggunakan VPN.

Adakah Paramount Plus Mempunyai Saluran Tempatan?

Paramount Plus hanya menyertakan satu saluran tempatan, dan saluran ini bergantung pada lokasi anda dan lokasi alamat IP anda. Contohnya, jika anda tinggal di Los Angeles, anda akan mendapat saluran tempatan KCBS.

Namun, jika anda memilih langganan Paramount Plus bulanan $ 5, anda tidak akan mendapat akses ke stesen CBS tempatan anda. Juga, akses anda ke sukan langsung juga terhad.

Bilakah CBS All Access Menjadi Paramount Plus?

Tujuh tahun selepas pelancarannya, CBS All Access digantikan oleh Paramount Plus pada 4 Mac 2021.

Viacom bergabung dengan CBS pada tahun 2019 dan menjadi ViacomCBS. Inilah sebab mengapa anda mempunyai akses ke pengaturcaraan Rangkaian Viacom (iaitu, Nickelodeon, saluran Smithsonian, dll.) Di Paramount Plus. Lebih banyak pengembangan ke platform dijangka akan datang pada tahun 2021.

Bolehkah Anda Menonton Paramount Plus Di Luar AS?

Paramount Plus kini tersedia di Kanada, Sweden, Denmark, Norway, Finland, dan 18 negara Amerika Latin. Perkhidmatan ini juga akan tersedia di Australia pada 2021.

Sekiranya negara anda tidak memenuhi syarat untuk Paramount Plus, anda selalu boleh menggunakan perkhidmatan VPN dan menetapkan lokasi anda di Amerika Syarikat. Dengan cara ini, anda akan mendapat akses ke Paramount Plus dan semua kandungannya.

Kami telah menerangkan secara terperinci bagaimana anda dapat menetapkan lokasi anda ke Amerika Syarikat dan mendaftar ke Paramount Plus. Jangan ragu untuk menatal ke atas dan belajar bagaimana melakukannya.

Menukar Stesen Tempatan Anda di Paramount Plus

Pengganti CBS All Access Paramount Plus berjanji untuk menjadi penukar permainan dalam dunia perkhidmatan streaming. Tetapi ini tidak memberi anda pilihan untuk menukar stesen CBS tempatan anda. Sebagai gantinya, anda perlu menggunakan VPN dan menukar lokasi IP anda untuk dapat menstrimkan gabungan CBS yang anda mahukan.

Namun, jika anda ingin beralih di antara empat saluran tempatan atau memilih saluran Berita Tempatan CBSN Langsung yang lain, anda boleh melakukannya di platform Paramount Plus.

Bagaimana anda menukar stesen tempatan anda di Paramount Plus? Adakah anda menggunakan VPN atau kaedah lain sebagai gantinya? Beritahu kami dalam komen di bawah.