Alat

Cara Menukar Bateri Bel Ring

Ring Doorbell adalah inovasi sebenar di antara bel pintu. Tidak hanya berfungsi seperti interkom, menyediakan alat komunikasi audio kepada pengguna dengan siapa saja yang berada di pintu, ia juga menyediakan umpan video langsung menggunakan aplikasi telefon pintar / tablet. Ini bermaksud bahawa anda dapat melihat apa yang berlaku di pintu depan anda dan bercakap dengan pelawat anda dari mana sahaja, asalkan anda mempunyai sambungan internet.

Cara Menukar Bateri Bel Ring

Peranti ini berkuasa bateri. Oleh itu, mengetahui cara menukar bateri adalah aspek penting dalam menggunakan peranti Ring Doorbell itu sendiri.

Bateri

Seperti disebutkan, Ring Doorbell dikuasakan oleh bateri, yang terletak di dalam perangkat. Bateri tahan selama 6-12 bulan, menurut pengeluarnya, yang cukup lama. Hayat bateri bergantung pada seberapa kerap sensor gerakan diaktifkan dan seberapa kerap anda menggunakan bel pintu ini untuk streaming video dan komunikasi. Enam bulan masih cukup mengagumkan, tetapi apa yang berlaku apabila masa ini berlalu? Adakah anda perlu mendapatkan bateri baru?

Nasib baik, tidak, anda tidak perlu membeli yang baru. Unit 6,000mAh boleh dicas semula, dengan keseluruhan proses pengisian hanya memerlukan beberapa jam. Sayangnya, bagaimanapun, tidak ada akses bateri dari cangkang luar perangkat Ring, jadi anda harus mengeluarkan pelat muka untuk mengeluarkan bateri. Secara semula jadi, pelat muka sengaja dibuat agar kukuh dan tahan lasak. Atas sebab itu, berikut adalah keseluruhan tutorial cara menukar bateri Ring.

loceng pintu deringan

Mengeluarkan Pelindung Muka

Seperti yang dinyatakan, untuk mengeluarkan bateri, anda perlu mengakses bahagian dalam peranti Ring. Untuk melakukannya, anda perlu mengeluarkan pelat muka. Jangan takut. Sekiranya anda tahu apa yang anda lakukan, keseluruhan prosesnya sangat mudah.

1. Tanggalkan Skru Keselamatan

Semasa pertama kali mengeluarkan Ring Doorbell anda, anda mungkin melihat pemutar skru yang kelihatan ingin tahu, dengan hujung berbentuk bintang. Nah, skru keselamatan adalah perkara pertama yang perlu anda tanggalkan untuk melepaskan pelat muka dan ini hanya boleh dilakukan dengan menggunakan pemutar skru yang disediakan. Jelas, ini dilakukan untuk tujuan keselamatan, jadi jangan cuba dan gunakan alat dan kaedah pihak ketiga untuk melepaskan skru, kerana anda mungkin hanya akan merosakkannya.

Cukup masukkan hujung pemutar skru berbentuk bintang ke dalam skru dan mulailah memutarnya berlawanan arah jarum jam, sehingga terlepas. Catatan: pelat muka akan tetap tertutup rapat, walaupun anda mengeluarkan skru.

2. Tanggalkan pelat muka

Anda tidak memerlukan alat untuk melepaskan pelat muka, setelah melepaskan skru keselamatan. Namun, mungkin diperlukan sedikit usaha untuk membuang pelat muka. Ini, sekali lagi, dilakukan dengan sengaja, agar alat Ring Doorbell lebih sukar dicuri atau dirusak.

Untuk melepaskan pelat muka, letakkan ibu jari anda di bahagian bawah pelat muka dan hujung telunjuk dan jari tengah anda di piring depan. Anda akan menggunakan ibu jari untuk mendorong pelat muka ke atas sambil menyokongnya dengan jari tengah dan telunjuk. Sekiranya anda tidak memberikan sokongan yang baik, penutupnya mungkin jatuh dan akhirnya rosak.

Sekarang, lepaskan sebelah tangan pelat muka sambil memberikan sokongan jari telunjuk dan jari tengah dengan yang lain, ambil penutupnya, dan tarik sahaja. Sekiranya anda telah melakukan semuanya dengan betul, semuanya akan berjalan lancar.

Mengecas / Menukar Bateri

Setelah mengeluarkan pelat muka, anda akan melihat bateri di dalam peranti. Mengecas / mengganti bateri juga mudah jika anda tahu apa yang anda lakukan.

1. Keluarkan Bateri

Di bahagian atas bateri, anda akan melihat tab segi empat hitam. Untuk mengeluarkan bateri, anda perlu menekan tab ini. Gunakan ibu jari dan jari tengah anda untuk mengeluarkan bateri, sambil menggunakan salah satu jari telunjuk anda untuk menekan tab, untuk membebaskan bateri.

2. Isi semula Bateri

Harus ada kabel USB yang disediakan di dalam bungkusan asli Ring Doorbell. Pasangkannya ke bateri seperti anda akan memasang pengecas ke dalam telefon anda dan tunggu sehingga bateri mengecas hingga 100%. Ini mungkin memakan masa beberapa jam, yang tidak ada bezanya dengan berapa lama bateri benar-benar bertahan.

tukar bateri bel pintu

3. Luncurkan Bateri ke Dalam / Gantikannya

Setelah bateri terisi penuh, geser kembali ke tempatnya dengan mendorongnya sehingga anda mendengar snap tab segi empat hitam yang disebutkan. Sebelum memasang kembali pelat muka, cuba hidupkan peranti untuk melihat apakah anda telah meletakkan bateri dengan betul. Sekiranya semuanya berfungsi, teruskan ke langkah seterusnya.

Menggantikan Pelat Muka

Setelah selesai mengganti bateri, sudah tiba masanya untuk memasang kembali pelat muka. Prosesnya agak mudah dan mudah. Selain itu, anda akan terbiasa dengannya, kerana anda sudah selesai mengeluarkan pinggan.

1. Gariskannya

Pertama sekali, ambil pelindung muka dan cari cangkuk plastik di bahagian dalam, bahagian atas penutup. Gariskan pelat muka sehingga cangkuk menghadap lubang. Pegang pelat muka pada sudut 45 darjah.

2. Masukkan ke Tempatnya

Dari kedudukan yang digariskan sebelumnya, cukup geser penutup ke belakang dan tekan sehingga anda mendengarnya tersentak. Ini bermakna anda berjaya mengikatnya pada tempatnya.

3. Pasang semula Skru

Ambil skru keselamatan yang telah anda lepaskan sebelumnya dan pasangkannya, gunakan gerakan mengikut arah jam dengan pemutar skru berbentuk bintang yang disediakan.

Anda Selesai!

Itu sahaja, anda berjaya mengganti bateri pada peranti Ring Doorbell anda. Ia tidak terlalu rumit, bukan?

Adakah anda mendapati tutorial ini jelas dan berguna? Adakah anda berjaya mengeluarkan bateri tanpa masalah? Tekan bahagian komen di bawah dengan sebarang pertanyaan atau petua yang mungkin anda ada.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found