Media Sosial

Cara Membuat Bumerang di Snapchat

Salah satu sebab Snapchat berjaya mengekalkan popularitinya selama bertahun-tahun dalam menghadapi persaingan yang melampau dari platform seperti Instagram adalah kerana syarikat itu secara konsisten menambahkan ciri baru dan menyeronokkan ke platformnya. Ciri-ciri seperti Cerita, Peta Snap, dan banyak lagi telah memberikan Snapchat kekuatan yang serius.

Cara Membuat Boomerang di Snapchat

Satu lagi ciri popular yang telah diperkenalkan kepada Snapchat ialah Bounce, sebuah ciri menarik yang diumumkan beberapa tahun yang lalu tetapi sebenarnya tidak dilancarkan sehingga Ogos 2018.

Jadi apa itu Bounce? Bagaimana anda boleh menggunakan Bounce untuk membuat Snaps yang menyeronokkan untuk dikongsi dengan rakan anda?

Mari kita lihat apa itu Bounce dan bagaimana anda boleh menggunakannya untuk membuat Boomerang di Snapchat.

Apa itu Bounce pada Snapchat?

Snapchat adalah platform yang kaya dengan ciri-ciri sehingga mereka yang baru menggunakan platform mungkin sukar untuk mendapatkan faedah penuh yang ada. Ciri "Bounce" Snapchat pada dasarnya memungkinkan pengguna memilih satu bahagian video untuk dimainkan semula.

Digabungkan dengan pilihan gelung, kerana anda menonton video bahagian tertentu akan dimainkan semula. Ia seperti bumerang dalam video lain. Sebagai contoh, katakan anda dan rakan anda dan papan seluncur dan seorang rakan melakukan sesuatu yang luar biasa, anda boleh memainkan video seperti biasa tetapi melancarkan satu tindakan dalam video.

Secara keseluruhan, ini adalah ciri kemas yang mesti dicuba oleh semua orang. Oleh itu, mari kita lihat ciri Snapchat Bounce.

Bagaimana anda membuat Video Boomerang / Lantunan di Snapchat?

Ciri Bounce agak mudah digunakan. Dengan mengikuti beberapa langkah sahaja, anda dapat membuat Boomerang di Snapchat dengan cepat dan mudah.

Kami akan memandu anda melalui langkah-langkah di bawah ini, bermula dengan petunjuk tentang cara mengemas kini aplikasi anda untuk memastikan aplikasi ini mempunyai ciri terbaru.

Mengemas kini Snapchat

Sebelum benar-benar mula menggunakan Bounce, anda perlu memastikan Snapchat anda dikemas kini. Kemas kini memberikan anda semua ciri terkini, yang bermaksud bahawa anda boleh mula menggunakan Bounce apabila kemas kini selesai.

Untuk memastikan aplikasi Snapchat anda dikemas kini, ikuti langkah berikut:

  1. Buka Stor aplikasi pada iPhone anda.
  2. Pergi ke Kemas kini untuk mencari semua aplikasi, termasuk Snapchat, yang perlu dikemas kini.
  3. Tekan butang kemas kini dan tunggu sehingga peranti anda memuat turun semua kemas kini perisian terkini.

Setelah kemas kini selesai, tinggalkan App Store dan lancarkan semula Snapchat untuk mula menggunakan ciri Bounce pada masa lapang anda.

Tekan dan Tahan Butang Tangkap

Ketika anda membuka Snapchat dan menyiapkan kamera anda, tekan dan tahan butang "Tangkap" yang muncul di layar Kamera anda. Rakam sehingga anda mendapat video yang anda gemari.

Ketik Infinity Loop

Tidak menjadi masalah jika anda melampaui jangka masa yang ditentukan kerana anda boleh memotong video kemudian jika anda mahu.

Ketik ikon gelung tak terhingga selepas rakaman. Gerakkan slaid "Bounce" di mana anda ingin memasukkan Pentalan anda. Anda boleh mengetuk ikon infiniti beberapa kali untuk membiarkan penerima anda menonton gelung yang berterusan atau sekali sahaja.

Menggerakkan gelangsar ke kiri atau ke kanan menyesuaikan jangka masa video yang anda mahu Lantunkan. Sekiranya anda menggerakkan gelangsar ke kiri, permulaan video akan Dilantun. Sebaliknya, menggerakkan gelangsar ke kanan membolehkan anda memilih bahagian tengah atau hujung klip.

Pada bila-bila masa, anda akan dapat melihat pratonton cepat dan membuat beberapa penyesuaian akhir sehingga anda berpuas hati dengan pratonton tersebut.

Kongsi Gelung Anda

Tekan anak panah putih di sudut kanan bawah untuk berkongsi video Lantunan anda. Anda boleh menambahkan gelung ke kisah anda atau membagikannya kepada salah satu rakan anda. Ini terpulang kepada anda. Cukup pilih pilihan perkongsian yang anda mahukan dan selama 24 jam berikutnya, rakan Snapchat anda dapat menonton dan menikmati gelung Bounce anda.

Bolehkah Anda Menggunakan Pentalan di Android?

Malangnya, jika anda menggunakan peranti Android, anda tidak dapat menambahkan Bounce ke gudang alat Snapchat anda. Sehingga Mei 2020, Bounce kekal sebagai ciri eksklusif iOS. Pengguna Android, buat masa ini, harus berpuas hati dengan Boomerang di Instagram.

Namun, ingatlah bahawa anda masih boleh mengulangi video di Android; namun, fitur Bounce, yang membolehkan anda melengkapkan bahagian tertentu dari video, masih belum datang ke Android.

Pilihan Gelung lain

Sekiranya anda tidak mahu membuat Pentalan, anda boleh menggunakan ciri gelung untuk menyelesaikan tugas lain.

Sekatan Tanpa Had

Sebelum Bounce benar-benar diperkenalkan, pengguna Snapchat dapat memanfaatkan opsi Snap Tanpa Had. Limitless Snaps diaktifkan semasa anda menekan ikon Infinity. Pilihan ini membolehkan anda memilih jumlah gambar yang ingin anda ambil dan bermain sebagai sebahagian daripada gelung tanpa batas.

Gelung Biasa

Sekiranya anda tidak mahu menggunakan pilihan Lantunan, anda juga boleh memilih untuk menggulung video anda tanpa gerakan bolak-balik. Pilihan ini diperkenalkan sebelum Bounce, jadi pengguna Snapchat lama mungkin sudah biasa dengannya. Dengan kemas kini terbaru, anda perlu mengetuk dua kali pada ikon Infinity untuk mengaktifkan gelung biasa.

Menyesuaikan Lantunan Anda

Sama seperti Snap lain, anda boleh menambahkan teks, pelekat, dan menambahkan pautan. Untuk melakukan ini, ketuk salah satu pilihan di sebelah kanan video pantulan Snapchat anda.

Mengetuk ikon ‘T’ di bahagian atas memberi anda kotak teks untuk diketik sambil mengetuk ikon pen membolehkan anda menulis atau melukis. Sekiranya anda mengetuk ikon nota melekit, anda boleh memilih dari sebilangan besar pelekat.

Akhirnya, mengetuk pautan lampiran memberi anda pilihan untuk memasukkan URL ke laman web yang bagus untuk penggiat dan pemasar.

Cukup tampal URL anda ke dalam kotak teks di bahagian atas skrin dan anda boleh pergi.

Oleh kerana video pentalan anda adalah potongan ringkas kandungan, anda sebenarnya boleh menambahkannya sehingga menjadikannya lebih menarik atau lebih bermaklumat. Main-main dengan fungsi dan buat Snap berputar yang sempurna!

Soalan Lazim

Adakah pengguna Android akan mendapat ciri Bounce?

Sayangnya, pada tahun 2021, tidak ada kata rasmi dari Snapchat untuk pengguna Android. Khabar angin mula beredar pada tahun 2018 ketika ciri tersebut dilancarkan untuk pengguna iOS yang sedang diusahakan oleh pemaju. Tetapi, di sini kita hampir tiga tahun kemudian tanpa pilihan untuk menggunakan ciri seperti bumerang. u003cbru003eu003cbru003eTentu saja, Snapchat memang menerima maklum balas mengenai u003ca href = u0022 // support.snapchat.com / en-US / a / shake-to-reportu0022u003di laman sokonganu003c / au003e. Sekiranya anda pengguna Android yang sabar menunggu fitur tersebut, mungkin ada baiknya anda menyerahkannya sebagai cadangan dan membuat rakan anda melakukan perkara yang sama.

Bolehkah saya memuat naik bumerang ke Snapchat?

Tentunya! Terutama bagi mereka yang tidak mempunyai ciri asli, anda boleh membuat klip pendek dan mengklik ikon Kad di sebelah butang rakam di laman utama Snapchat untuk memuat naik video yang anda rakam di tempat lain. Pilih pilihan Loop seperti yang disebutkan di atas untuk membuat video anda diputar berulang kali. Ini adalah jalan penyelesaian, tetapi sedekat yang kami dapat membawa anda ke bumerang dengan batasan Snapchat semasa.