PC & Mudah Alih

Cara Mengurus Sari Kata untuk HBO Max [Semua Peranti Utama]

HBO Max mempunyai salah satu menu yang paling mudah digunakan untuk mengaktifkan dan mematikan sari kata. Ia berfungsi dengan baik pada kebanyakan peranti dan penulisan ini memberikan panduan terperinci untuk beberapa alat streaming paling popular yang ada.

Cara Mengurus Sari Kata untuk HBO Max [Semua Peranti Utama]

Terlebih lagi, HBO Max mempunyai rangkaian pilihan penyesuaian untuk menjadikan pengalaman membaca dan menonton anda lebih menyenangkan. Sudah tentu, artikel ini akan merangkumi mereka juga.

Cara Menghidupkan atau Mematikan Subtitle Maksimum HBO

Perkara yang hebat ialah mengaktifkan dan mematikan sari kata HBO Max adalah sama pada semua peranti penstriman yang tersedia. Yang perlu anda lakukan ialah menavigasi ke ikon CC, memilihnya, dan anda boleh pergi.

hbo maks

Walau bagaimanapun, ada perkara tertentu yang harus anda ketahui mengenai alat streaming, peranti mudah alih dan TV yang berbeza. Plus, HBO Max tidak tersedia di semua alat streaming dan TV pintar.

Menguruskan Sari Kata pada Peranti Firestick

amazon

HBO Max baru-baru ini tersedia di Firestick Amazon. Tetapi untungnya, ia sudah mempunyai fungsi sari kata penuh. Mengaktifkan Sari Kata pada HBO Max adalah mudah.

Yang perlu anda lakukan ialah tekan main pada tajuk yang ingin anda tonton, kemudian lakukan ini:

 1. Tekan Butang menu pada alat kawalan jauh Firestick anda, ia kelihatan seperti tiga jalur mendatar. Alat TV jauh
 2. Seterusnya, klik Sarikata dan Audio.
 3. Akhirnya, pilih bahasa yang anda mahu lihat sari kata.

Sudah tentu, anda juga boleh mengklik arah bawah pada alat kawalan jauh, memilih Kapsyen Tertutup, dan memilih bahasa yang muncul (misalnya CC Inggeris).

Setelah berjaya menghidupkan sari kata, kembali ke video anda dengan menekan butang menu sekali lagi.

Anda tentu saja dapat mengubah teks anda untuk menjadikannya lebih baik untuk anda juga.

Pengurusan Sari Kata pada Peranti Roku

Urus Sari Kata untuk HBO Max [Peranti Utama]

Roku adalah peranti lain yang baru untuk HBO Max, tetapi tentu saja, ia tetap menawarkan pilihan untuk sari kata juga.

Sama seperti arahan Firestick di atas, mengaktifkan sari kata untuk rancangan HBO Max kegemaran anda di Roku adalah mudah.

 1. Tekan main pada tajuk yang ingin anda tonton, tekan butang bintang di alat kawalan jauh Roku. Jauh Roku
 2. Sekarang, klik pada Kapsyen tertutup dan hidupkan sari kata anda. Tetapan kapsyen Roku
 3. Klik butang kembali di kiri atas alat kawalan jauh anda untuk kembali ke rancangan anda.

Sebagai alternatif.

 1. Klik Butang rumah pada alat kawalan jauh Roku anda untuk memunculkan menu utama. Jauh Roku 2
 2. Seterusnya, tatal ke bawah dan klik Tetapan. Laman Utama Roku
 3. Dari sini, tatal ke bawah dan klik Kebolehcapaian. Menu Tetapan Roku
 4. Kemudian, pilih KapsyenMod, Bahasa pilihan kapsyen, atau Gaya kapsyen untuk mengubah kapsyen anda, menghidupkan dan mematikannya, atau untuk mengedit penampilannya. Tetapan Kapsyen Roku.

Menguruskan Sari Kata pada Android atau iPhone

Salah satu perkara terbaik mengenai peranti mudah alih adalah keupayaan untuk menonton rancangan kegemaran anda. Sudah tentu, anda perlu memuat turun dan memasang aplikasi pada peranti mudah alih anda terlebih dahulu. Setelah dipasang, mudah berlayar dari sana ke luar.

Cara Mengurus Sari Kata untuk HBO Max [Peranti Utama]

Sebaik sahaja anda menemui filem atau rancangan, anda ingin menonton tekan butang main dan ikuti arahan berikut:

 1. Semasa main balik, ketik pada skrin (tidak masalah di mana anda mengetuk), dan kemudian pilih CC ikon yang muncul.

2. Tindakan ini menghidupkan atau mematikan sari kata secara langsung. Perlu diperhatikan bahawa mereka dimatikan secara lalai. Anda akan melihat CC ikon di sudut kiri bawah akan berubah dari hitam dan putih menjadi ungu dan hitam apabila sari kata anda dihidupkan.

Seperti yang anda lihat, versi aplikasi mudah alih HBO Max tidak menawarkan pilihan penyesuaian sari kata. Untuk mengubah pilihan kapsyen tertutup, anda perlu mengunjungi penyemak imbas web.

Menguruskan Subtitle HBO pada PC atau Mac

Masih belum ada aplikasi desktop untuk HBO Max, tetapi pelanggan web perkhidmatan sukar ditandingi. Oleh itu, lancarkan penyemak imbas pilihan anda, log masuk ke perkhidmatan penstriman, dan cari kandungan yang ingin dimainkan.

Urus Sari Kata untuk HBO Max [Semua Peranti Utama]
 1. Semasa main balik video, arahkan tetikus anda ke atas video untuk memunculkan menu asas.

2. Anda seharusnya dapat melihat CC ikon di sebelah, atau tepat di atas garis masa video.

3. Klik padanya untuk mengaktifkan atau mematikan sari kata. Di sini anda boleh mengakses lebih banyak tetapan sari kata jika anda ingin menukar saiz atau gaya fon.

Pengurusan Subtitle HBO pada TV Pintar (Samsung, LG, Panasonic, Sony, Vizio)

Untuk streaming HBO Max melalui TV pintar anda, terdapat batasan tertentu. Pertama, perkhidmatan / aplikasi tersedia di TV Samsung, model dari 2016 dan seterusnya. Selain itu, anda juga boleh memasang perkhidmatan di kebanyakan TV Android, termasuk Sony.

Bahagian berikut menggariskan pilihan untuk setiap jenama TV yang disenaraikan.

Samsung

Menggunakan sari kata HBO Max di TV Samsung adalah berjalan-jalan di taman.

 1. Yang perlu anda buat hanyalah menjeda main balik, arahkan ke CC ikon dengan alat kawalan jauh anda, dan hidupkan atau matikan sari kata.
 2. Dengan begitu, anda mungkin ingin memastikan bahawa sari kata diaktifkan di TV itu sendiri. Lancarkan tetapan Samsung, pergi ke Kebolehcapaian, dan pilih Tetapan Kapsyen. Sebelah Kapsyen, terdapat lingkaran hijau yang menandakan sari kata dihidupkan.
mod kapsyen lalai

Sekiranya anda mahu melumpuhkannya, pilih Kapsyen dan matikan sari kata - bulatan hijau akan bertukar menjadi kelabu.

LG

Pada masa penulisan, TV LG adalah antara yang tidak menyokong HBO Max. Ini berlaku walaupun Google Play Movies & TV tersedia dengan jenama tersebut. Tetapi adakah cara untuk memainkan kandungan HBO Max pada LG anda tanpa membeli dongle streaming?

hbo

Mulai tahun 2019 dan seterusnya, LG mula menyertakan sokongan untuk AirPlay 2. Ini bermakna anda dapat menghantar skrin peranti iOS anda terus ke TV - dan ini adalah satu-satunya cara untuk menonton HBO Max di LG. Sekurang-kurangnya, sehingga ada sokongan asli.

Sekiranya anda memutuskan untuk mencuba hack ini, pengaktifan dan penonaktifan sari kata dilakukan pada telefon pintar anda seperti yang dijelaskan sebelumnya. Dan tidak, anda tidak akan kehilangan kualiti gambar apa pun.

Panasonic

Oleh kerana Panasonic menggunakan OS TV pintar eksklusif, tidak ada sokongan untuk HBO Max. Namun, ada pilihan untuk mencerminkan layar telefon pintar Android atau iOS anda.

 1. Agar berfungsi, telefon dan TV perlu berada dalam rangkaian yang sama.
 2. Kemudian, anda perlu menekan APLIKASI butang pada alat kawalan jauh dan pilih Mencerminkan.
 3. Sekarang, pergi ke Tetapan menu telefon pintar anda dan pilih Cermin Skrin.
 4. Harus ada nombor model VIERA TV anda, ketuk padanya, kemudian tekan okey pada alat kawalan jauh Panasonic, dan pastikan YA dipilih.
Urus Sari Kata untuk HBO Max [Peranti Utama]

Perkara yang menjengkelkan ialah anda mungkin perlu menunggu sebentar sebelum sambungan terjalin. Dan tentu saja, anda menetapkan sari kata melalui telefon pintar anda.

Sony

uruskan sari kata untuk hbo max

Seperti yang ditunjukkan, TV pintar Sony berjalan di Android dan anda boleh memuat turun dan memasang HBO Max dari Play Store.

 1. Setelah anda log masuk dan memilih kandungan yang akan ditonton, anda hanya perlu memilih CC ikon di tetingkap main balik.
 2. Anda mungkin juga perlu menghidupkan sari kata di TV, tekan butang utama di alat kawalan jauh, dan kemudian pilih Tetapan.
 3. Seterusnya, masukkan Persediaan Digital menu.
 4. Di sana, pilih Penyediaan Sari Kata dan pastikan pilihan dihidupkan. Dalam menu yang sama, anda boleh mengubah pilihan paparan sari kata seperti ukuran teks, fon, gaya, warna, dan lain-lain.

Vizio

Ya, Vizio adalah salah satu jenama yang tidak berjalan di Android, jadi anda tidak dapat memasang aplikasi HBO Max ke TV. Walau bagaimanapun, pengeluar TV dengan cepat mengungkapkan peretasan. Seperti di laman web rasmi mereka, anda dapat menikmati kandungan HBO Max melalui Apple AirPlay atau Chromecast.

Untuk tujuan artikel ini, kami akan memberikan penjelasan untuk AirPlay.

 1. Lancarkan HBO Max pada peranti iOS anda, dan mainkan filem atau Rancangan TV.
 2. Kemudian, ketik pada Main Udara ikon - terletak di sudut kanan atas skrin.
 3. Ketik TV anda di menu pop timbul dan anda sudah bersedia. Untuk mengingatkan anda, anda menukar tetapan sari kata melalui telefon pintar atau tablet.
iPhone

Soalan Lazim Tambahan

Walaupun terdapat kebiasaan kebolehaksesan, HBO Max masih merupakan salah satu perkhidmatan streaming yang paling menjanjikan. Bahagian FAQ berikut merangkumi penyesuaian sari kata berguna dan beberapa masalah main balik yang mungkin anda hadapi.

kelab buku hbo max

Bolehkah Saya Menukar Bahasa Subtitle?

Untuk menyelesaikan satu perkara, ketersediaan sari kata HBO Max bergantung pada bahasa asal kandungan. Jadi, filem Studio Ghibli akan ditulis dalam bahasa Jepun dan judul asli dalam bahasa Inggeris. Bahagian kandungan Latino di platform mengikuti logik yang sama - audio Sepanyol, sari kata Inggeris.

Studio Ghibli

Oleh itu, sari kata tertentu tersedia dalam dua atau lebih bahasa. Anda seharusnya dapat memilih input bahasa dari menu CC, dan ini juga berlaku untuk audio. Bahasa yang boleh anda pilih biasanya merangkumi bahasa Sepanyol, Inggeris, Portugis, Jepun, dll.

Sari Kata Terus Dikembalikan. Apa yang boleh saya lakukan?

Subtitle yang berterusan boleh menjengkelkan, tetapi ada penyelesaian yang cepat.

 1. Pertama, tentukan sama ada CC butang dalam main balik diaktifkan atau tidak.
 2. Kemudian, teruskan ke HBO Max Settings, pilih Kebolehcapaian, dan masukkan Menu sari kata & kapsyen.

Sekiranya sari kata juga dilumpuhkan, anda perlu menyemak tetapan di TV atau alat streaming anda. Ideanya adalah untuk mematikan sari kata di mana sahaja anda boleh supaya tidak muncul lagi. Tetapi anda mungkin juga perlu keluar dan masuk semula perkhidmatan streaming agar perubahan tersebut berlaku.

Saiz Teks Boleh Diselaraskan

Tidak ada pilihan untuk menambah hanya ukuran teks dalam HBO Max, tetapi mungkin ada satu pada dongle streaming dan peranti lain. Contohnya, menu Aksesibilitas pada Mac menampilkan menu penyesuaian Kapsyen dan anda boleh memilih Teks Besar.

kapsyen

Ciri serupa terdapat pada Windows 10 dan ia harus mempengaruhi semua sari kata yang dimainkan di komputer tersebut. Sekiranya ini tidak berjaya, selalu ada pilihan untuk meningkatkan saiz fon di HBO Max.

Bolehkah Saiz Font Diubah?

Anda boleh memilih antara enam tetapan dari saiz fon Kecil hingga Ekstra Besar. Anda mengaksesnya dari menu Tetapan utama. Semasa streaming melalui TV atau alat streaming yang disokong, Captioning Tertutup muncul di bahagian atas skrin.

kawalan

Gunakan butang anak panah pada alat kawalan jauh anda untuk mengakses Teks Tertutup dan tekan butang OK untuk mengesahkan pilihan anda.

Sari Kata Saya Tidak Disegerakkan dengan Betul. Apa yang boleh saya lakukan?

Selagi anda menggunakan sari kata asli, tidak ada alasan untuk risau tentang penyegerakan. Tetapi jika ia berlaku, jeda main balik, kemudian mainkan semula untuk melihat apakah jeda sementara membantu. Anda juga boleh mencuba untuk melumpuhkan, kemudian mengaktifkan sari kata untuk menjadikannya mengikut rentak.

Cara Mengurus Subtitle untuk HBO Max [Semua Peranti Utama]

Sekiranya ini tidak berjaya, keluar dari perkhidmatan HBO Max, kemudian mulakan semula peranti penstriman anda. Apabila anda menggunakan klien web, mulakan semula penyemak imbas anda dan kosongkan cache sebelum bermain video lagi.

Maksimumkan Sari Kata Anda

Apabila semuanya sudah selesai dan selesai, anda hanya memerlukan beberapa ketukan atau klik untuk mengaktifkan dan mematikan sari kata HBO Max. Perkhidmatan ini masih muda, dan anda boleh mengharapkan penambahbaikan lebih lanjut untuk meningkatkan pengalaman menonton anda.

Adakah anda pernah menggunakan perkhidmatan streaming HBO sebelum ini? Bagaimana pengalaman anda dibandingkan dengan HBO Max? Beri kami dua sen anda di ruangan komen di bawah.