PC & Mudah Alih

Cara Merakam Tayangan di Hulu Live

Kita mungkin hidup dalam era streaming, tetapi TV langsung belum mati sepenuhnya. Salah satu contoh utama yang menunjukkan TV langsung masih hidup dan menendang adalah populariti ciri TV langsung di Hulu.

Sekiranya anda sekolah lama dalam hal ini, anda mungkin mahu merakam pertunjukan jika anda tidak dapat menontonnya. Huluhas berusaha keras untuk memberikan anda ciri-ciri terbaik di jabatan ini.

Namun, ramai orang masih tidak menyedari ciri ini. Oleh itu, dengan pertimbangan ramai ini, mari kita lihat bagaimana anda boleh merakam rancangan di Hulu secara langsung.

Pelbagai Peranti

Anda mungkin menyedari bahawa perkhidmatan dalam talian terdapat dalam pelbagai bentuk dan saiz untuk pelbagai platform. Versi TV langsung Hulu tersedia di pelbagai jenis peranti, dari iPhone dan iPad hingga Android dan Apple TV.

Nasib baik, rakaman langsung berfungsi sama di semua platform yang disokong.

Cara Merakam Hulu untuk TV Langsung

Rakaman langsung di Hulu memerlukan penambahan program TV langsung ke Barangan saya. Jadi, tidak perlu bersusah payah merakam program secara manual. Semua yang anda tambahkan pada barang Saya akan direkodkan secara automatik semasa disiarkan. Selain itu, anda akan dapat menstrimnya kemudian pada bila-bila masa (lebih lanjut mengenai ini kemudian). Buat masa ini, mari kita lihat cara merakam Hulu untuk TV Langsung.

 1. Buka aplikasi Hulu (iOS), Hulu untuk TV Langsung (kebanyakan peranti lain yang disokong), atau buka di dalam penyemak imbas
 2. Lihat pilihan program Live TV dan cari program yang ingin anda rakam
 3. Navigasi ke Penerangan skrin program tersebut
 4. Pilih Barangan saya atau Episod saya(bergantung pada apa yang dipaparkan pada peranti anda)

Setelah selesai, program ini akan dirakam secara automatik semasa siaran. Rakaman disimpan dalam DVR Cloud anda.

Pilihan Rakaman

Kenyataan bahawa anda telah menambahkan sekeping kandungan pada Item saya / Episod saya tidak bermaksud anda perlu merakam. Bahagian ini sebenarnya berfungsi sebagai akses cepat ke kandungan tersebut.

Setiap kali anda menambahkan program ke Item saya / Episod saya, ia akan merakam kandungan baru secara automatik setelah ditayangkan. Walau bagaimanapun, anda boleh menukar Rakaman siri pilihan untuk mengelakkan kekacauan Cloud DVR (lebih lanjut mengenai ini kemudian).

Perkara yang sama berlaku untuk pasukan sukan kegemaran anda. Tambahkan pasukan anda ke Item saya / Episod saya dan Hulu akan merakam secara automatik setiap permainan pasukan anda. Matikan Rakam permainan tampilkan dan ikuti acara pasukan anda.

Menstrim Kandungan yang Dirakam

Sememangnya, setelah acara tayangan / filem / sukan anda dirakam, anda pasti ingin mengakses dan menontonnya. Selagi kandungannya tetap ada di Cloud DVR anda (anggap sebagai ruang penyimpanan awan peribadi anda buat masa ini), anda boleh mengakses program yang dirakam dan mengalirkannya pada bila-bila masa. Inilah cara mengakses kandungan yang dirakam anda.

 1. Buka aplikasi Hulu
 2. Pergi ke Barangan saya/Episod saya. Lokasi ciri ini bergantung pada peranti, tetapi cari ikon yang mewakili kotak putih dengan tanda semak
 3. Anda akan mendapat dua pilihan yang tersedia - rancangan TV dan Wayang (program sukan dan berita dan sebagainya terdapat di bawah rancangan TV)
 4. Sekarang, cukup pilih kandungan yang dirakam yang ingin anda tonton dan mainkan

Memadam Kandungan

Ruang penyimpanan Cloud DVR anda terhad. Oleh itu, jika anda merancang untuk merakam banyak TV langsung, anda mesti mula memadamkan perkara dalam masa terdekat. Nasib baik, menghapus kandungan semudah merakam.

 1. Buka aplikasi Hulu
 2. Navigasi ke Barangan saya/Episod saya
 3. Pergi ke kanan pada menu mendatar dan pilih Urus DVR
 4. Pada senarai kandungan yang telah anda rakam, pilih Keluarkan di sebelah program yang ingin anda padamkan
 5. Sahkan penghapusan
 6. Ulangi untuk lebih banyak lagi

Perlu diingat bahawa anda tidak akan mendapat pemberitahuan "ruang penyimpanan" di Hulu. Aplikasi ini secara automatik akan memulakan pemadaman kandungan tertua yang dirakam kerana ia merakam sesuatu yang baru. Ini adalah perkara yang baik jika anda tidak terlalu peduli dengan kandungan yang dirakam setelah anda melihatnya. Walau bagaimanapun, jika anda mahu menyimpan permainan yang tidak dapat dilupakan, pertimbangkan untuk memuat turunnya dari Cloud DVR Hulu.

Apa itu Cloud DVR

Setiap akaun TV Hulu Live mendapat sejumlah ruang simpanan dalam talian, tidak seperti cakera keras DVRmachine lama.

Akaun TV Hulu Live asas mendapat 50 jam storan di Cloud DVR. Ini untuk langganan yang berharga $ 40 sebulan. Bagi kebanyakan orang, kandungan 50 jam lebih dari cukup, kerana anda boleh menghapus program sesuka hati, dan aplikasi secara automatik menimpa kandungan lama.

Namun, dengan tambahan $ 15 sebulan, anda mendapat 200 jam dengan rancangan Enhanced Cloud DVR untuk kapasiti penyimpanan empat kali ganda.

Sokongan Cloud DVR

Selain mempunyai langganan Hulu Live TV, anda memerlukan peranti yang menyokong Cloud DVR untuk merakam kandungan dan menyimpannya dalam talian. Walaupun terdapat banyak peranti yang disokong, berikut adalah senarai terperinci, agar selamat.

 1. Android TV (model terpilih)
 2. Telefon / tablet Android
 3. Chromecast
 4. Fire TV dan Fire TV Stick
 5. Tablet Kebakaran
 6. Pertunjukan Gema
 7. Peranti iOS
 8. Apple TV (generasi ke-4 atau lebih baru)
 9. TV LG (model terpilih)
 10. Samsung TV (model terpilih)
 11. TV VIZIO SmartCast
 12. Nintendo Switch
 13. PlayStation
 14. Xbox
 15. Peranti Roku
 16. Kotak TV Streaming Xfinity Flex
 17. Kotak TV Xfinity X1

Soalan Lazim Tambahan

Bolehkah anda memulakan rancangan di Hulu Live TV?

Malangnya, melainkan jika anda merakam episod pertama rancangan ketika ia disiarkan secara langsung, anda tidak akan dapat menontonnya kemudian. Anda dapat mengawasi ulang, tetapi pastikan untuk menambahkan rancangan itu ke item Saya atau episod Saya, seperti yang dijelaskan dalam panduan ini. Walau bagaimanapun, sekiranya peluang itu tersedia di platform streaming Hulu, anda boleh mencarinya di senarai streaming biasa Hulu.

Mengapa Hulu hanya memainkan episod akhir?

Ini adalah masalah berterusan dengan beberapa pengguna Hulu. Tidak jelas mengapa masalah ini berlaku, tetapi ada jalan penyelesaian yang akan membantu anda menikmati masa Hulu anda tanpa terganggu oleh masalah yang mengecewakan ini. Yaitu, masalah ini berlaku semasa anda mencuba menonton semula siri yang pernah anda tonton sebelumnya. Jadi, pergi ke siri yang menyebabkan masalah ini dan buka sub-menu. Navigasi untuk menguruskan siri (diwakili oleh ikon roda gigi) dan teruskan menghapus keseluruhan sejarah tontonan siri ini. Ini akan membantu anda menyingkirkan masalah.

Adakah Hulu bertanya adakah anda masih menonton?

Anda mungkin menyedari bahawa beberapa perkhidmatan penstriman menjeda aliran secara automatik setelah beberapa episod. Sebagai contoh, untuk Netflix, jumlah ini adalah tiga episod. Ramai pengguna tidak tergila-gila dengan ciri ini, seperti yang anda bayangkan. Nasib baik, Hulu tidak bertanya kepada anda sama ada anda masih menonton. Ia terus memainkan episod secara automatik sehingga anda menghentikannya.

Bolehkah anda merakam dua rancangan sekaligus di Hulu secara langsung?

Ciri Cloud DVR Hulu bukan sahaja membolehkan anda merakam dua pertunjukan sekaligus, tetapi juga membolehkan anda merakam sejumlah pertunjukan yang tidak terhingga. Selagi anda menambahkan rancangan / filem / siaran ke kandungan Saya atau episod Saya (bergantung pada peranti), ia akan dirakam ke penyimpanan awan Hulu. Namun, ingatlah bahawa apabila had penyimpanan terlampaui, perkhidmatan akan mula merakam kandungan anda secara automatik.

Berapa banyak peranti yang dapat menonton Hulu pada masa yang sama?

Sekiranya anda melanggan Hulu dengan Iklan atau rancangan bebas iklan Hulu, anda terhad kepada dua aliran serentak pada satu masa. Ini bermaksud bahawa hanya dua peranti yang dapat menggunakan Hulu pada masa yang sama. Walau bagaimanapun, sebarang pakej yang termasuk Hulu Live TV memberi anda pilihan untuk membelanjakan $ 9,99 tambahan sebulan untuk menghilangkan had menonton serentak. Betul, jika anda membayar pakej $ 9.99 di atas mana-mana rancangan TV Hulu Live, anda dapat melakukan streaming Hulu pada seberapa banyak peranti yang anda mahukan.

Rakaman TV Hulu Langsung

Hulu menjadikan rakaman kandungan di TV Langsung sangat mudah. Anda juga tidak perlu memikirkannya, selagi anda menambahkan filem, rancangan, atau permainan ke senarai barang Saya atau episod Saya. Ikuti panduan ini dan anda akan terbiasa dengan sepenuhnya.

Kami harap kami memberi anda jawapan untuk semua soalan yang anda ada mengenai rancangan TV Hulu Live. Sekiranya anda mempunyai lebih banyak perkara untuk ditambahkan atau diminta, pergi ke bahagian komen di bawah dan baca. Komuniti kami dengan senang hati akan membantu.