Alat

Cara Menghantar Mesej ke Tablet Api Amazon

Siri tablet Amazon Fire lebih daripada sekadar pembaca e-book, itulah sebabnya Amazon menjatuhkan moniker Kindle pada bulan September 2014. Hari-hari ini mereka hadir dengan sambungan Wi-Fi, yang membolehkan penghantaran dan penerimaan pesanan SMS dan MMS, dan juga e-mel.

Cara Menghantar Mesej ke Tablet Api Amazon

Teks dan e-mel adalah bahagian penting dalam kehidupan kita, jadi dengan dapat mengirim dan menerima mesej di tablet anda menjadikan kehidupan menjadi lebih mudah. Mari kita lihat pelbagai cara untuk menerima mesej di tablet Fire anda, serta maklumat berkaitan yang perlu anda ketahui untuk dapat melakukannya.

Menerima E-mel pada Tablet Kebakaran

Sekiranya anda ingin mendapatkan e-mel anda di Fire, maka anda perlu menyediakan aplikasi e-mel yang disertakan dengan tablet. Ini adalah proses yang cukup mudah - inilah yang perlu anda lakukan:

 1. Buka aplikasi E-mel dari skrin utama Fire. Sekiranya anda tidak melihat aplikasinya, ketik pada Aplikasi di bahagian atas, dan anda seharusnya dapat mencarinya di sana.
 2. Sekiranya ini pertama kalinya anda membuka aplikasi, secara automatik ia akan meminta anda memasukkan alamat e-mel yang ingin anda gunakan dengannya. Ketik kotak teks di bawah Alamat e-mel.
 3. Taipkan e-mel yang ingin anda gunakan dengan aplikasi ke dalam kotak.
 4. Ketik Seterusnya.
 5. Masukkan kata laluan untuk akaun e-mel itu.
 6. Ketik Seterusnya.
 7. Sekiranya anda ingin menambahkan lebih banyak akaun untuk menerima e-mel dari tablet anda, ketik pada butang Tambah Akaun Lain, dan kemudian ikuti langkahnya sekali lagi.

Aplikasi sekarang harus memuat turun mesej yang telah dikirim ke alamat yang telah anda sambungkan dengannya, dan Anda dapat mengaksesnya di bahagian Peti masuk aplikasi.

tablet api

Menerima Mesej SMS dan MMS pada Tablet Kebakaran

Untuk dapat mengirim dan menerima mesej teks dan multimedia di tablet Fire, anda perlu memasang aplikasi pihak ketiga dari Amazon App Store. Salah satu pilihan yang lebih baik dan mesra pengguna adalah TextMe, aplikasi freemium yang dapat mengirim dan menerima pesanan teks percuma di AS dan Kanada.

Anda bahkan boleh mengatur pelbagai nombor telefon yang berbeza, sehingga rakan dan keluarga antarabangsa anda masih dapat menghubungi anda dengan mudah. Anda juga boleh menggunakan nombor ini untuk membuat dan menerima panggilan telefon, yang semuanya menambahkan fungsi yang sangat diperlukan pada peranti anda.

Untuk menetapkan nombor agar orang dapat mengirimi anda pesan, Anda harus mengambil langkah-langkah berikut:

 1. Buka aplikasi TextMe dari skrin utama Fire anda.
 2. Ketuk Saya di bahagian kanan bawah skrin.
 3. Ketik Nombor Saya
 4. Ketik Dapatkan nombor telefon baru.
 5. Pilih nombor tempatan atau nombor antarabangsa untuk ditambahkan ke peranti anda.

Setelah nombor anda disiapkan, kirimkan kepada orang yang ingin Anda kirimi pesan kepada anda, atau kirimkan pesan kepada mereka menggunakan aplikasi, dan mereka akan dapat menghubungi anda melalui teks dan MMS.

mesej

Gunakan Skype untuk Menerima Mesej

Pilihan lain untuk menerima dan mengirim mesej pada tablet Fire anda ialah memuat turun Skype Kindle Edition. Anda boleh berkomunikasi melalui teks, suara, dan video menggunakan Skype dengan mana-mana kenalan Skype anda, serta dapat mengirim pesanan dan memanggil telefon orang jika anda menambahkan kredit ke akaun anda.

Ini adalah aplikasi yang lazim hari ini, anda mungkin dapat berkomunikasi dengan kebanyakan orang yang anda kenali, dan kerana ia bebas untuk menghantar mesej antara dua akaun Skype, tidak semestinya sukar untuk meyakinkan orang yang tidak mempunyai belum mendaftar akaun.

Mesej diterima

Ini adalah kaedah terbaik dan termudah yang kami temukan untuk menyiapkan tablet Amazon Fire anda untuk menghantar dan menerima mesej teks dan e-mel. Sekiranya anda mempunyai aplikasi lain untuk dicadangkan, atau kaedah yang kami lewatkan, sila teruskan dan kongsikannya dengan kami di bahagian komen di bawah!

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found