Permainan

Cara Buka Kunci Semua Ejen di Valorant

Riot Games "Valorant" akhirnya melepasi tahap beta dan tersedia untuk pecandu penembak orang pertama (FPS) di seluruh dunia. Apabila lebih ramai pemain memasuki peringkat persaingan, sudah tiba masanya untuk serius dengan ejen yang anda gunakan dalam perlawanan anda. Memiliki ejen yang tepat untuk perlawanan sama pentingnya dengan memahami mekanisme permainan.

Cara Buka Kunci Semua Ejen di Valorant

Oleh itu, teruskan membaca untuk mengetahui lebih lanjut mengenai ejen percuma, mana yang anda perlukan dan bagaimana mengumpulkan semuanya.

Cara Membuka Kunci Semua Ejen di Valorant

Sehingga kemas kini 1.02, terdapat 14 ejen di Valorant dengan lebih banyak lagi yang akan datang dalam kemas kini pada masa akan datang. Dua ejen pertama anda percuma setelah anda melengkapkan kontrak pengenalan. Menyelesaikan kontrak juga membuka lebih banyak kontrak ejen dan memberi anda lima peringkat pertama secara percuma untuk ejen yang anda pilih dalam perkenalan.

Selepas itu, ia menjadi sedikit rumit.

Salah satu perkara yang harus anda ingat ialah anda perlu sampai ke Tingkat 5 dengan ejen yang dikunci untuk membukanya sebagai pilihan yang sesuai untuk senarai anda. Terdapat beberapa cara untuk melakukannya:

Kaedah 1 - Membayar Cara Anda kepada Ejen yang Tidak Berkunci

Cara pertama dan paling mudah adalah membeli jalan melalui senarai nama. Sekiranya anda ingin membelanjakan wang dunia nyata, anda boleh membeli ejen yang anda mahukan tanpa penggilingan yang tidak perlu. Seperti transaksi mikro yang lain untuk permainan jenis ini, bil akhir tidak murah:

200 mata keberanian setiap tahap = $ 2 USD

Tahap 1-5 = 1000 mata Valorant atau $ 10 USD

Anda akan membayar kira-kira $ 10 setiap ejen untuk membuka tahap kontrak mereka.

Kaedah 2 - Grind XP

Sekiranya anda agak pemalu wang tunai atau tidak percaya dengan "bayar untuk bermain", anda boleh membuka kunci ejen dengan hanya menyelesaikan kontrak. Ini adalah proses yang memakan masa tetapi pada akhirnya, anda mendapatkan ejen anda tanpa menghabiskan sedikit pun.

Lihat cara memulakan:

  1. Pergi ke "KOLEKSI" dari Menu Utama.

  2. Pilih "Ejen" untuk melihat semua ejen yang ada terkunci dan tidak dikunci.

  3. Pilih ejen yang ingin anda buka kunci dan tekan butang "AKTIFKAN" di bawah avatarnya.
  4. Pergi ke sudut kanan bawah dan pilih "LIHAT KONTRAK".

Setelah menyelesaikan langkah-langkah di atas, anda akan melihat kontrak untuk ejen yang dikunci. Terdapat sejumlah 10 tahap untuk setiap ejen, yang dapat dibuka pada Tahap 5 dengan mengumpulkan XP dalam bermain permainan.

Berkonsentrasi untuk menyelesaikan Cabaran Harian kerana mereka memberikan peningkatan XP untuk membuka kunci Ejen. Namun, ingatlah bahawa beberapa cabaran mempunyai had masa, jadi cubalah menyelesaikannya terlebih dahulu untuk mendapatkan semua XP yang anda dapat sebelum anda terkunci.

Anda memerlukan sekitar 25,000 XP untuk menyelesaikan Tahap 1 kontrak Ejen dengan 25,000 mata tambahan untuk setiap Tahap dan seterusnya.

Jadi, XP anda untuk satu Ejen hingga Tahap 5 akan kelihatan seperti ini:

Tahap 1 = 25,000 XP

Tahap 2 = 50,000 XP (25,000 + tambahan 25,000)

Tahap 3 = 75,000 XP (50,000 + tambahan 25,000)

Tahap 4 = 100,000 XP (75,000 + tambahan 25,000)

Tahap 5 = 125,000 XP (100,000 + tambahan 25,000)

Tambahkan semua poin pengalaman yang diperlukan bersama-sama dengan jumlah 375,000 XP setiap Ejen.

Cara Membuka Kunci Semua Ejen dengan Berpuasa

Cara terpantas untuk membuka kunci semua Ejen di Valorant adalah membayarnya dari poket. Walau bagaimanapun, terdapat 14 ejen yang kini tersedia untuk permainan pada masa cetakan, dengan lebih banyak lagi dalam perjalanan.

Sekiranya anda tidak mahu membayar $ 120 untuk membuka kunci semua ejen, tolak dua yang anda dapat secara percuma, anda harus bermain.

Unlocking Agents bergantung pada XP yang anda kumpulkan semasa permainan. Sekiranya anda ingin membuka kunci ejen anda dengan pantas, cuba ambil sebanyak mungkin Cabaran Harian dan bersiaplah untuk sesi penggilingan yang panjang. Perlu diingat bahawa XP yang anda perolehi dari misi biasa jarang akan menghasilkan lebih dari 5,000 XP setiap permainan, jadi anda perlu menggabungkannya dengan Cabaran untuk mendapatkan hasil maksimal dari setiap sesi permainan.

Cara Membuka Kunci Semua Ejen di Valorant secara Percuma

Sekiranya anda tidak mahu mengeluarkan wang untuk membuka kunci semua Ejen Valorant, anda perlu meluangkan masa untuk bermain permainan.

Anda memerlukan 375,000 mata pengalaman untuk mencapai Tahap 5 bagi setiap watak untuk membukanya. Anda boleh melakukannya melalui permainan biasa dan dengan menyelesaikan Cabaran Harian.

Cara Dapatkan Kunci 2 Ejen Pertama Anda di Valorant

Anda hanya perlu menyelesaikan Kontrak Pengenalan untuk membuka kunci dua Ejen pertama anda. Mengumpulkan mereka melebihi tahap itu memerlukan sedikit lebih banyak kerja.

Soalan Lazim Tambahan

Mengapa Saya Tidak Boleh Buka Kunci Semua Ejen dalam Valorant?

Terdapat beberapa syarat yang perlu anda penuhi untuk membuka kunci semua Ejen di Valorant. Ia merangkumi:

• Mengaktifkannya dengan menekan butang "AKTIFKAN" di menu Ejen

• Mengumpulkan XP yang cukup untuk sampai ke Tahap 5 setiap Ejen yang anda mahu dibuka kuncinya

• Membelanjakan 1000 mata Valorant untuk mendapatkan Ejen yang terkunci dari Tahap 1 hingga 5 (pilihan)

Bolehkah Anda Membuka Semua Ejen di Valorant secara Percuma?

Anda boleh membuka kunci semua Ejen di Valorant secara percuma, tetapi akan memakan masa sedikit. Setiap Ejen yang dikunci layak mendapat kunci setelah mereka mencapai Tahap 5 dan naik level bergantung pada mengumpulkan poin pengalaman. Sekiranya anda tidak mahu mengeluarkan wang sebenar, anda perlu meluangkan masa untuk mengumpulkan mata.

Bolehkah Anda Membuka Lebih Dari Dua Ejen di Valorant?

Ya, anda boleh membuka lebih daripada dua Ejen di Valorant. Anda boleh melakukannya dengan melaburkan masa dan mengumpulkan cukup XP untuk memenuhi syarat untuk membuka kunci atau anda membeli ejen secara langsung.

Berapa lama masa yang diperlukan untuk membuka kunci ejen di Valorant?

Tempoh masa sebenar untuk membuka Ejen di Valorant bergantung kepada anda, berapa banyak masa yang anda habiskan untuk bermain, dan berapa banyak misi dan cabaran yang anda lengkapkan setiap permainan.

Anda memerlukan 375,000 XP untuk mendapatkan Ejen yang terkunci dari Tahap 1 hingga Tahap 5 di mana anda boleh membukanya. Itu memerlukan sedikit masa, tetapi menyusun strategi permainan anda, seperti fokus pada Cabaran Harian, dapat meningkatkan XP dan membantu meminimumkan waktu itu.

Apakah Ejen dalam Valorant?

The Agents in Valorant adalah watak yang digunakan pemain untuk mengambil bahagian dalam pertempuran FPS 5vs5 di pelbagai peta. Sehingga kemas kini 1.02, kini terdapat 14 Ejen yang tersedia:

• Raze

• Phoenix

• Pelanggaran

• Petanda

• Jett

• Killjoy

• Batu belerang

• Reyna

• Cypher

• Skye

• Sova

• Sage

• Anda

• Viper

Setiap Ejen mempunyai empat kebolehan unik yang unik, termasuk satu gerakan serangan utama. Kebolehan ejen boleh berkisar dari keistimewaan gaya tempur khas seperti bom tangan asap hingga kebolehan yang lebih esoterik seperti anak panah sonik dan dinding penyambung.

Apakah Ejen Terbaik di Valorant?

"Ejen terbaik" di Valorant bergantung pada anda dan gaya permainan anda. Tanyakan kepada mana-mana dua pemain Berani siapa Ejen terbaik dan anda mungkin akan berakhir di tengah perbahasan yang hangat.

Beberapa pilihan S-Tier yang popular termasuk:

• Sage

• Jett

• Raze

• Sova

Ejen A-Tier yang popular merangkumi:

• Killjoy

• Pelanggaran

• Cypher

• Phoenix

• Petanda

Ingat bahawa senarai berjenama yang anda dapati dalam talian adalah subjektif. Ini bermakna kebaikan dan keburukan untuk satu pemain tidak semestinya sesuai dengan gaya permainan anda. Memeriksa senarai berjenama adalah titik permulaan yang baik, tetapi anda semestinya perlu mencuba Ejen sendiri untuk mendapatkan idea yang baik tentang kesesuaian.

Juga, ingat bahawa Riot akan menambahkan lebih banyak Ejen dengan kemas kini pada masa akan datang supaya senarai berjenama itu dapat berubah dari masa ke masa.

Luaskan Pilihan Anda dan Kumpulkan Semuanya

Anda tidak pernah tahu Ejen mana yang anda perlukan untuk misi tertentu di Valorant, jadi penting untuk membuka kunci sebanyak mungkin Ejen, terutama pada awal permainan. Anda ingin memastikan bahawa anda mempunyai Ejen yang betul dengan kebolehan yang betul untuk setiap perlawanan yang diberikan.

Kecuali anda bersedia berpisah dengan wang tunai yang anda hasilkan, mengumpulkan XP untuk membuka kunci semua orang akan memerlukan sedikit masa. Oleh itu, mungkin adalah idea yang baik untuk memberi tumpuan kepada membuka kunci Ejen yang sangat anda minati kerana anda akan terjebak dengan mereka sebentar.

Berapa lama masa yang anda perlukan untuk membuka kunci semua Ejen di Valorant? Adakah anda menggunakan laluan XP atau membayar untuk membukanya? Beritahu kami mengenainya di bahagian komen di bawah.