Media Sosial

Cara Disahkan di Twitter [Januari 2021]

Twitter adalah salah satu kaedah termudah untuk berhubung dengan orang lain, jenama, dan organisasi. Untuk membantu meningkatkan khalayak anda, anda mungkin ingin mengesahkan akaun Twitter anda. Ini akan membantu anda membina kredibiliti sebagai jenama digital atau, paling tidak, memberitahu orang lain bahawa anda adalah orang yang sebenar.

Cara Disahkan di Twitter [Januari 2021]

Akaun Twitter awam yang disahkan mempunyai lencana biru dengan tanda semak di sebelahnya di sebelah nama pengguna. Begitulah cara anda memberitahu bahawa Twitter telah memastikan akaun tersebut dijalankan oleh orang atau organisasi yang diwakili di profil. Sama seperti laman media sosial yang lain, akaun yang disahkan adalah tanda semak yang didambakan yang menunjukkan kepada pengikut anda bahawa anda adalah perkara sebenar.

Bagaimana seseorang dapat disahkan di Twitter? Kami akan memecahkannya untuk anda langkah demi langkah. Kami akan melengkapkan anda dengan semua yang anda perlukan untuk mengesahkan akaun Twitter anda sebagai individu atau jenama. Setelah anda disahkan, akaun Twitter anda mempunyai tahap perlindungan yang lebih tinggi dari pelanggaran Terma dan Syarat. Ini membolehkan anda meningkatkan pertumbuhan minat awam anda di platform.

Twitter secara rasmi mengumumkan dasar Pengesahan baru pada bulan Disember 2020. Kononnya, kami akan mengemas kini artikel tersebut setelah disiarkan secara langsung. Sehingga itu, tidak ada pilihan untuk memohon pengesahan akaun. Tetapi, kami akan mengulasnya lebih jauh dalam artikel ini.

Prasyarat Pengesahan Twitter

Dalam pengumuman Twitter pada Disember 2020, syarikat itu menyatakan bahawa akan ada pilihan layan diri baru untuk pengesahan. Anda perlu mengikuti pautan dan memberikan bukti siapa anda sebelum mendapatkan lencana biru anda. Kami telah memasukkan arahan sebelumnya dalam artikel ini kerana sangat serupa dengan yang kami harapkan untuk melihat ketika pengesahan tersedia lagi.

Anda perlu melakukan beberapa perkara sebelum anda meminta untuk disahkan melalui Twitter. Setelah selesai, anda akan menunjukkan lencana pengesahan Twitter di profil Twitter anda. Inilah yang anda perlukan

Contoh akaun Twitter yang disahkan
 • Anda memerlukan nombor telefon yang telah disahkan oleh Twitter sebagai beroperasi dan sah.
 • Pastikan anda telah mengesahkan alamat e-mel yang dikaitkan dengan akaun Twitter anda. Alamat e-mel anda harus dihubungkan dengan akaun, jenama, atau organisasi Twitter peribadi anda.
 • Tarikh lahir anda perlu dikaitkan dengan akaun Twitter anda. Ini tidak berlaku untuk halaman yang dibuat untuk syarikat, jenama, atau organisasi.
 • Anda perlu memautkan laman web yang sesuai dengan akaun anda.
 • Tweet mesti dilihat oleh orang ramai. Ini boleh diubah dalam tetapan tweet.

Adakah anda meminta pengesahan profil akaun Twitter peribadi? Kemudian, anda juga perlu menyerahkan salinan kad pengenalan rasmi rasmi yang sah. Ini boleh menjadi lesen atau pasport pemandu anda. Ini digunakan untuk mengesahkan permintaan anda dan dihapus setelah selesai.

Syarat Profil Akaun Twitter yang disyorkan

Dalam perjalanan untuk mendapatkan akaun Twitter yang disahkan, beberapa syarat harus dibuat untuk mewujudkannya.

 • Sekiranya anda menggunakan akaun Twitter peribadi untuk mewakili anda, maka nama pengguna anda adalah nama sebenar atau nama pentas anda.
 • Semasa anda mewakili syarikat, kerjasama, atau jenama, akaun Twitter juga harus menggambarkannya dalam nama.
 • Foto profil dan tajuk anda relevan dan mewakili anda dan atau syarikat atau jenama anda.
 • Bio yang dikaitkan dengan akaun Twitter menyatakan misi, niat, atau kepakaran anda.

Berikut adalah beberapa petua dan peringatan untuk membantu prosesnya. Ini dapat membantu akaun Twitter anda mendapat hasil penerimaan pengesahan yang lebih tinggi.

Langkah berjaga-jaga keselamatan yang disyorkan

Di luar maklumat apa yang anda berikan untuk pengesahan, anda juga perlu memerhatikan maklumat keselamatan. Akaun yang diretas cenderung untuk disahkan. Halaman maklumat Twitter mencadangkan perkara berikut:

 • Hidupkan pengesahan log masuk supaya pemeriksaan keselamatan kedua diperlukan sebelum anda boleh log masuk.
 • Tetap aktifkan ciri pendaftaran automatik pengesahan.
 • Berhati-hati dengan aplikasi pihak ketiga mana yang dibenarkan mengakses Twitter anda.
 • Selamat e-mel yang berkaitan dengan akaun anda.

Bilakah Twitter meminta lebih banyak maklumat?

Twitter boleh meminta lebih banyak maklumat untuk mengesahkan akaun anda. Sebaiknya berikan Twitter maklumat tambahan yang mereka minta sekiranya diperlukan. Anda mempunyai peluang yang lebih baik untuk mengesahkan Twitter jika anda mematuhi.

Apabila anda memutuskan untuk mengesahkan akaun Twitter anda, anda mesti masuk ke akaun yang meminta pengesahan. Kemudian, anda perlu mengisi borang permintaan pengesahan. Anda akan menerima e-mel dari Twitter setelah permintaan anda diserahkan.

Perkara apa yang akan membuatkan saya kehilangan status yang disahkan?

Pada masa ini, beberapa tindakan laman web mungkin membatalkan anda dari pengesahan. Penting untuk mencatatnya sebelum meneruskan.

 • Dengan sengaja menyesatkan anggota lain dengan menukar nama, bio, atau gambar yang tidak menggambarkan identiti anda.
 • Kekerasan, tingkah laku berbahaya, mencederakan diri sendiri, gangguan, atau ucapan benci.
 • Imej yang tidak sesuai.
 • Terlibat dalam tindakan yang melanggar dasar terma dan syarat.

Pengesahan Twitter pada tahun 2021

Terdapat banyak perubahan dalam dasar kelayakan media sosial sejak siaran ini pertama kali diterbitkan. Maklumat palsu dan penipuan pancingan data menyebabkan Twitter dan yang lain mengetatkan sekatan pengesahan akaun.

Periksa semula dengan kerap, kerana pada awal tahun 2020 Twitter telah menangguhkan sementara proses pengesahan. Oleh itu, pengesahan serba baru telah dijeda.

Sekiranya anda ingin mencuba pengesahan, cukup lawati laman web pengesahan akaun Twitter untuk memulakan prosesnya.

Dalam beberapa kes, pencipta YouTube juga mungkin lebih sukar untuk mengekalkan status pengesahan semasa mereka di platform hos mereka. Ini mungkin mencerminkan akaun Twitter mereka yang berkaitan. Penting untuk menyimpan versi terkini pengesahan Twitter yang tersimpan atau mudah diakses. Rujuklah dengan kerap.

Sekiranya percubaan pengesahan pertama saya gagal, apa yang perlu saya lakukan?

Anda boleh meminta pengesahan Twitter lain untuk akaun yang sama 30 hari setelah permintaan pertama anda ditolak. Twitter mungkin meminta bahagian tertentu dari profil akaun Twitter anda disunting, atau mungkin memerlukan maklumat tambahan.

Ikuti arahan Twitter untuk menjadikan akaun Twitter anda memenuhi standard pengesahan. Kemudian, hantar semula permintaan anda untuk pengesahan Twitter.

Itu sahaja. Anda kini dapat keluar dan mengesahkan akaun Twitter anda. Cukup ikuti langkah-langkah yang disyorkan yang telah kami gariskan dan kemudian silangkan jari anda.

Sekiranya terdapat penolakan dasar pengesahan baru

Adakah pengesahan yang diluluskan sebelumnya ditolak? Dasar pengesahan berubah. Begitu juga peraturan untuk menghantar semula. Sekiranya status pengesahan anda telah diubah, anda mungkin perlu menghubungi pemegang perkhidmatan pelanggan Twitter untuk mendapatkan persetujuan semula. Rujuk ke Pusat Bantuan Twitter untuk mengetahui bagaimana anda boleh menghubungi seseorang di pentadbiran untuk mendapatkan bantuan. Sentiasa merujuk kembali ke Pusat Bantuan Twitter sekiranya terdapat kemas kini dasar.

Soalan Lazim

Bagaimana cara mengesahkan akaun Periscope?

Sekiranya anda mempunyai akaun Twitter yang disahkan, akaun Periscope yang berkaitan juga akan mendapat pengesahan secara automatik.

Mengapa Twitter tidak mengesahkan akaun?

Walaupun tidak ada kemas kini mengenai jeda pengesahan semasa, Twitter mengumumkan jeda yang sama pada tahun 2018. Alasannya, seperti yang dinyatakan, adalah bahawa tanda semak biru kehilangan nilai dan eksklusifnya.

Adakah saya memerlukan akaun yang disahkan?

Walaupun ia tidak akan menghalangi anda dari salah satu ciri aplikasi, atau membangun penonton, akaun Twitter yang disahkan memberitahu pengikut anda bahawa anda sah. Sekiranya boleh, selama ini akaun yang belum disahkan, cuba tambahkan @thereal sebelum pemegang Twitter anda.u003cbru003eu003cbru003eJika anda mempunyai Tanda Dagangan atau seseorang menyamar sebagai anda di Twitter, anda masih boleh memfailkan laporan kepada syarikat tersebut. Lawati Halaman Bantuan Twitter dan pilih salah satu topik yang anda perlukan bantuannya. Sekiranya seseorang cuba mencuri identiti anda di platform, atau mereka cuba meniru jenama anda, Twitter akan membuang akaun tersebut dengan andaian anda memberikan cukup maklumat.