Alat

Apakah Pertunjukan Gema Terkini? [Julai 2021]

Talian Echo Show Amazon adalah pembantu rumah yang sangat berguna dan popular. Sama seperti teknologi lain, pelancaran Echo Show baru sangat menarik kerana terdapat ciri dan fungsi baru dengan setiap model. Amazon melakukan tugas yang sangat baik untuk menjadikan kehidupan pengguna lebih mudah, dan Echo Show adalah tambahan selamat datang.

Apakah Pertunjukan Gema Terkini? [Julai 2021]

Barisan Echo Amazon

Amazon Echo adalah alat pembantu peribadi yang popular dengan keupayaan untuk berinteraksi dengan peranti rumah pintar yang lain. Anda boleh membuat senarai runcit, mendengar muzik, mengawal kamera dan lampu, dan banyak lagi. Amazon menawarkan beberapa peranti pintar, tetapi Echo Show merangkumi skrin. Ini memudahkan membaca cuaca, berkomunikasi melalui sembang video, membaca resipi, dan mencari di web.

Kami telah menunggu kedatangan Amazon Echo 10 (generasi ketiga) dan pada tahun 2021 kami dengan bangga mengumumkan bahawa penantian kami sudah berakhir. Sebagai peranti Echo terbaru yang tersedia hari ini, ia dilengkapi dengan lebih banyak ciri daripada pendahulunya Echo 8. Dalam artikel ini, kami akan memberitahu anda semua mengenai peranti Echo terbaru Amazon, Echo Show 10.

Gambaran Keseluruhan Echo Show 10

Dengan harga runcit $ 249.99, Echo Show 10 boleh didapati di banyak peruncit terkenal termasuk Amazon.

Echo Show 10 adalah paparan pintar / pembesar suara terkini Amazon dengan skrin 10.1 inci. Layar LED-LCD 1,280X800 Pixel menawarkan resolusi yang sama dengan Echo Show Generasi ke-2.

Automasi Rumah

Dengan menggunakan kawalan suara, anda boleh menguruskan peranti lain di rumah pintar anda, dari kamera keselamatan dan pencahayaan hingga termostat. Ada pilihan untuk menampilkan album dari foto Amazon di layar Anda, sementara juga memungkinkan penyesuaian mendalam dari layar utama anda.

Echo Show 10 serasi dengan peranti pintar di rumah berikut:

 • hue - Jenama yang mengawal pencahayaan dalaman
 • sarang - Untuk automasi di rumah
 • ring - Terkenal dengan loceng pintu pintar dan sistem keselamatan mereka
 • SmartThings - Sistem automasi rumah
 • Wink - Automasi rumah pintar

Walaupun Echo Show 10 bukanlah "hub", ini membolehkan anda berkomunikasi dengan peranti ini melalui paparan atau dengan pembantu suara Alexa.

Ciri Memasak

Echo Show 10 dapat mengajar anda cara memasak! Menggunakan Rangkaian Makanan, Semua Resipi, dan bahkan Sedap untuk arahan langkah demi langkah, anda akan mempunyai guru yang sempurna untuk memastikan anda sentiasa berada di landasan yang betul. Alexa bahkan akan menambahkan item ke senarai runcit anda atau memesan bahan yang anda perlukan dengan perintah suara.

Untuk memanfaatkan sepenuhnya Alexa di dapur, anda boleh mengatakan perkara seperti:

 • "Alexa - Dapur Rangkaian Makanan Terbuka."
 • "Alexa - Tunjukkan, kelas memasak."
 • "Alexa - Tunjukkan resipi."
 • "Alexa - Beritahu saya bagaimana membuat Tiramisu!"

Senarai ini tidak berkesudahan tetapi sesuai untuk dapur, Echo Show 10 sangat sesuai untuk mereka yang gemar memasak!

Pembantu peribadi

Alexa dan Echo Show 10 (sama seperti peranti Echo yang lain), dapat memastikan jadual anda tetap berjalan dan membantu anda mempersiapkan hari ini. Peranti ini akan membolehkan anda menetapkan peringatan kalendar, memeriksa cuaca dan laluan lalu lintas, dan bahkan memulakan kereta anda!

Pertunjukan Gema untuk Hiburan

Dengan ciri Pembantu Suara; anda boleh meminta Alexa memainkan filem, rancangan TV, berita, permainan sukan atau muzik.

Alexa akan memainkan stesen radio, podcast, dan juga buku audio kegemaran anda. Terdapat arahan untuk membuat rakan anda melakukan panggilan video, selagi mereka mempunyai aplikasi Alexa dan peranti yang serasi.

Echo Show 10 - Menjaga Anda Sentuhan

Alexa menawarkan ciri seperti panggilan suara dan video. Kamera 13 megapiksel adalah peningkatan serius dari model sebelumnya. Dengan fungsi kamera dan skrin, anda boleh berbual video dengan perintah suara yang sederhana.

Yang harus anda lakukan ialah mengatur fitur menggunakan telefon anda dan anda boleh berbual video dengan sesiapa sahaja yang mempunyai aplikasi telefon pintar yang serasi atau Echo Show.

Untuk menyediakan ciri ini:

 • Buka aplikasi Alexa pada telefon pintar anda
 • Klik pada tab Panggilan / Pemesejan di bahagian bawah skrin
 • Beri kebenaran untuk memautkan kenalan

Setelah persediaan selesai, anda boleh mengucapkan "Alexa - Call Mom" ​​untuk memulakan panggilan.

Menambah Privasi

Apa yang sangat hebat mengenai Echo Show 10 yang baru adalah ciri privasi yang lebih baik. Anda kini boleh melepaskan mikrofon dan kamera dengan menekan butang dan menggunakan rana terpasang untuk menutup kamera.

Echo Show 10 Ciri-ciri Terkenal

Sudah tentu, Echo Show berfungsi dengan baik dengan Alexa. Tetapi, ia juga menawarkan beberapa ciri yang sangat kemas yang tidak akan anda dapat dengan peranti Echo lain.

Pertunjukan Gema Bukan Hanya untuk Dapur

Apabila kita memikirkan Echo Show 10, kita memikirkan pembantu dapur kita. Tempat utama kebanyakan rumah, Echo Show dapat memberi anda resipi semasa anda memasak (yang bagus untuk mengelakkan pencemaran silang untuk menerangi skrin telefon anda atau memutar halaman dalam buku masakan). Ia dapat memastikan keluarga anda tetap teratur dengan peringatan cepat sambil membantu anda melakukan pelbagai tugas dengan menambahkan ramuan ke dalam senarai belanja anda atau menetapkan pemasa.

Tetapi, ia dapat memberi nilai tambah pada setiap ruangan di rumah anda. Contohnya, Echo Show 10 sangat sesuai untuk bilik darjah rumah atau bilik permainan. Dengan ciri ET FreeTime, anda boleh membolehkan Alexa bekerja hanya untuk anak-anak! Menjaga mereka teratur, terhibur, dan bahkan membantu mereka menyelesaikan tugas tepat pada waktunya, FreeTime mudah diakses melalui aplikasi Alexa pada telefon pintar anda.

Echo Show 10 juga dapat membantu anda tidur, bangun tidur, dan bahkan memulakan hari anda yang sangat sesuai untuk bilik tidur. Dengan ciri peredupan skrin dan Jangan Ganggu, siapkan di meja anda. Apabila Alexa membangunkan anda pada waktu pagi, katakan "Alexa, tambahkan 5 minit lagi untuk penggera saya!"

Pamerkan Pertunjukan Gema Anda

Dengan skrin digital, anda boleh memilih pelbagai latar termasuk album foto kegemaran anda. Reka bentuk Sleek kurang besar daripada pendahulunya yang bermaksud ia akan kelihatan bagus di ruangan apa sahaja yang anda pilih untuk memasangnya.

Yang perlu anda lakukan untuk mengubah latar belakang anda ialah membuka aplikasi Alexa pada telefon pintar anda, klik pada peranti, kemudian klik pada Echo Show yang ingin anda kemas kini. Semak senarai pilihan, pautkan akaun Facebook anda, atau tambahkan album.

Sekarang, setiap kali berjalan melewati Gema, anda akan dapat melihat perkara yang paling anda gemari!

Pertunjukan Gema Menjadi Hijau

Echo Show 10 tidak hanya mempunyai lebih banyak ciri. Amazon menunjukkan usaha syarikat itu untuk terus berusaha menggunakan peranti ini. Dengan lebih banyak bahan kitar semula, pembungkusan yang lebih baik, dan mod kuasa rendah, Echo Show 10 adalah peranti bebas rasa bersalah yang melindungi alam sekitar.

Sekiranya saya membeli Echo Show 10 atau 8?

Walaupun Echo Show 8 mempunyai tanda harga yang lebih rendah, terdapat beberapa ciri serius dalam 10 yang anda akan ketinggalan. Dengan lanskap skrin yang lebih banyak dan resolusi yang lebih baik, Echo Show 10 adalah pilihan yang lebih baik.

Keupayaan audio yang meningkat menjadikan 10 pilihan yang lebih baik bagi mereka yang menggunakan peranti untuk membuat panggilan atau muzik. Peningkatan kualiti kamera adalah kelebihan utama memilih peranti terbaru. Sekiranya anda mencari Echo Show yang lebih kecil untuk meja malam atau meja pejabat anda, maka simpan wang dan pergi dengan 8.

Soalan Lazim

Bagaimanakah saya mengetahui bahawa Rancangan saya sedang mendengar?

Nasib baik, peranti Echo Show akan menunjukkan bar biru di bahagian atas. Sekiranya Alexa mendengarkan anda atau ada "bangun palsu", anda akan melihat petunjuk rakaman.

Bolehkah saya mematikan kamera semasa saya tidak menggunakannya?

Tentunya. Echo Show mempunyai butang untuk mematikan kamera jika anda prihatin dengan privasi anda.

Bilakah Pertunjukan Gema saya akan mula mendengarkan saya?

Perisian Echo Show dirancang hanya untuk merakam dan mendengarkan kandungan setelah diminta. Contohnya, mengatakan "Alexa ..." adalah perintah bangun khas anda. Setelah diaktifkan, Alexa akan merakam audio anda dan menyimpannya ke awan. Anda boleh memadam rakaman ini melalui aplikasi Alexa di telefon anda.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found