PC & Mudah Alih

Cara Menghapus Lingkaran dalam Kehidupan360

Aplikasi Life360 membolehkan anda berkongsi lokasi dengan keluarga dan rakan anda. Dengan membuat Kalangan dengan kumpulan orang yang berbeza, anda dapat menyesuaikan siapa yang dapat melihat lokasi anda. Setelah anda berkongsi lokasi anda dengan Lingkaran, semua orang di dalamnya dapat melihat di mana anda berada.

Cara Menghapus Lingkaran dalam Kehidupan360

Sekiranya anda tidak menggunakan atau tidak memerlukan salah satu daripadanya, perlu mengetahui cara menghapus Circle in Life360. Dalam artikel ini, kami akan mengajar anda semua yang perlu anda ketahui mengenai Kalangan. Selain itu, kami akan memberikan maklumat mengenai menukar dan menyesuaikannya.

Cara Menghapus Lingkaran di Life360 pada Aplikasi iPhone

Sekiranya anda pengguna iPhone, anda boleh menghapus Circle in Life360 melalui aplikasi mudah alih. Perlu diingat bahawa anda hanya boleh menghapus Lingkaran jika anda adalah pentadbir. Ini caranya.

 1. Buka aplikasi Life360.

 2. Ketuk "Tetapan" di sudut kanan bawah.

 3. Ketuk Circle Switcher dan pilih Circle yang ingin anda padamkan.

 4. Ketik "Pengurusan bulatan."

 5. Ketik "Padam Ahli Lingkaran."

 6. Tandakan semua anggota Bulatan.

 7. Setelah Lingkaran kosong, aplikasi akan menghapusnya secara automatik.

Cara Menghapus Lingkaran di Life360 pada Aplikasi Android

Sekiranya anda seorang pengguna Android, anda dapat menggunakan Life360 anda untuk menghapus lingkaran yang tidak lagi anda inginkan. Namun, ini hanya mungkin dilakukan jika anda seorang pentadbir. Sekiranya tidak, anda tidak akan mempunyai pilihan untuk membuang ahli, jadi mustahil untuk menghapus bulatan.

 1. Buka aplikasi Life360.

 2. Ketuk "Tetapan" di sudut kanan bawah.

 3. Ketuk Circle Switcher dan kemudian ketuk "Circle" yang ingin anda hapus.

 4. Ketik "Pengurusan bulatan."

 5. Ketik "Padam Ahli Lingkaran."

 6. Pilih semua ahli dari senarai.

 7. Setelah anda memadamkan semua orang, Life360 akan menghapus Lingkaran.

Soalan Lazim Tambahan

Berapa Banyak Ahli Yang Boleh Ada Dalam Satu Kalangan?

Menurut laman web Life360, terdapat 99 ahli dalam satu Lingkaran. Walau bagaimanapun, aplikasi akan berjalan dengan lancar dan tepat hanya jika terdapat kurang daripada 10 ahli dalam Kalangan. Sekiranya anda menambahkan lebih daripada itu, aplikasi mungkin mengalami gangguan, dan prestasi keseluruhan tidak akan bagus.

Adakah Orang Dimaklumkan Apabila Saya Mengeluarkannya dari Lingkaran?

Orang mendapat pemberitahuan dari Life360 setiap kali mereka dikeluarkan dari Lingkaran. Walaupun mereka sedar bahawa mereka tidak lagi berada dalam Kalangan tertentu, mereka tidak mengetahui identiti orang yang membuangnya.

Namun, jika orang yang dihapus mengetahui bahawa anda satu-satunya pentadbir Lingkaran, mereka secara automatik akan mengetahui bahawa anda yang membuangnya.

Hidupkan Hidup360 Anda

Kita tidak selalu boleh berada di sebelah orang yang kita sayangi. Tetapi kita sentiasa dapat mengetahui lokasi mereka dengan menggunakan aplikasi seperti Life360. Sekiranya anda ingin mengetahui sama ada orang yang anda sayangi selamat dan terus mengetahui lokasi mereka, muat turun aplikasinya dan cubalah. Buat Lingkaran, lacak lokasi masing-masing, dan tetap berhubungan dengan satu aplikasi. Dan jika keadaan berubah dan anda tidak perlu lagi mengawasi kumpulan tertentu, belajar bagaimana menghapus Bulatan dapat menjimatkan ruang simpanan dan memastikan aplikasi anda berjalan dengan lancar.

Adakah anda pernah menggunakan Life360? Ciri apa yang paling anda sukai? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.