PC & Mudah Alih

13 permainan Android terbaik 2018: Ambil sesuatu untuk dimainkan

Kita semua telah melihat gelombang kejutan itu Pokémon Go dihantar melalui dunia permainan peranti mudah alih. Sejak makhluk-makhluk itu mendarat, ada minat baru di pasaran permainan mudah alih dengan lebih banyak pembangun yang berganda untuk membawa tajuk berkualiti tinggi ke telefon bimbit.

Sebilangan besar permainan ini, terutamanya di Android, bebas dimainkan. Namun, mereka yang tidak memerlukan anda untuk mengeluarkan wang tunai terlebih dahulu. Kami telah melengkapkan semua permainan yang benar-benar bernilai untuk anda habiskan dengan susah payah, jadi anda tidak akan ditinggalkan oleh beberapa perkembangan yang lebih rendah.

BACA SETERUSNYA: Cara melihat aplikasi Android mana yang mengintip anda

Sementara itu, perlu diperhatikan bahawa, tidak seperti banyak permainan di iOS, lebih banyak judul ditawarkan secara percuma di Android. Anda akan mendapati banyak yang mengandungi pembelian dalam aplikasi (dilambangkan sebagai IAP dalam senarai kami) atau menambah muat turun percuma mereka dengan iklan dalam aplikasi. Walaupun Google selalu memberi amaran kepada anda mengenai perkara-perkara ini sebelum memasang, selalu perlu diingat semasa membeli tajuk.

Jadi, tanpa basa-basi lagi, berikut adalah pilihan permainan Android terbaik yang tersedia untuk telefon atau tablet anda pada tahun 2018.

Ada cadangan aplikasi pembunuh? Ping kami di @alphr di Twitter atau tinggalkan komen di bawah

Permainan Android terbaik 2018:

Permainan teka-teki terbaik di Android

Lembah Monumen 2 (£ 4.99)

Berikutan kejayaan UsTwo yang hebat Lembah Monumen, Lembah Monumen 2 membawa kembali semua teka-teki dan kegembiraan yang terdapat dalam yang asli tetapi sekarang dengan lebih banyak platform ilusi optik yang berpusatkan fikiran. Ini adalah kisah indah ibu dan anak perempuan yang saling mencari setelah berpisah. Ini juga kisah tentang pertumbuhan, dengan gadis muda itu semakin dewasa dalam peranannya sebagai penyelamat sebagai sebahagian daripada perjalanan solonya.

Seperti yang diketahui oleh sesiapa sahaja yang memainkan yang asli, ia penuh dengan beberapa idea dan penceritaan yang agak abstrak, jadi apa yang saya katakan jelas terbuka untuk ditafsirkan, tetapi tanpa menghiraukan bagaimana anda mempercayai cerita ini, ini adalah permainan teka-teki yang tidak dapat dinafikan untuk Android.

Bahan Sudoku (Percuma, dengan pek teka-teki tambahan dari 59 p)

best_android_apps_material_sudoku

Walaupun jauh dari glamour, Jamie McDonald's Material Sudoku telah menjadi tumpuan utama perjalanan pagi saya sekurang-kurangnya dua tahun terakhir. Ini adalah pendekatan yang tidak masuk akal untuk permainan Sudoku yang sangat mengasyikkan yang bermaksud sangat mudah untuk hanya memusatkan perhatian anda ke papan dan beralih dari satu teka-teki ke yang lain. Terdapat juga satu set pencapaian berkat integrasi Permainan Google Play dan pembelian teka-teki baru dalam permainan anda dilakukan di semua peranti anda.

Semasa memuat turun, anda mendapat 40 teka-teki secara percuma - 10 di setiap tahap kesukaran - dan pek tambahan 400 teka-teki hanya menjadikan anda kembali 59p setiap tahap kesukaran. Oleh itu, dengan jumlah keseluruhan £ 2.36, anda boleh mempunyai lebih dari 1.600 teka-teki dan lebih banyak Sudoku daripada yang anda dapat.

Bilik Tiga (£ 3.99)

best_android_games _-_ the_room_three

Bilik Tiga jauh lebih besar daripada pendahulunya. Bekerja dengan templat penyelesaian teka-teki titik dan klik yang sama seperti sebelumnya, Bilik Tiga sebenarnya berlaku di pelbagai dunia dan bilik yang luas. Terdapat juga empat ujung ganti yang harus dikerjakan, menjadikan permainan pengembaraan teka-teki gelap ini lebih besar daripada apa pun yang ada sebelumnya dalam siri ini.

Sekiranya anda menyukai pelik dan misteri, mahu bermain permainan teka-teki yang sangat digilap, dan gembira dapat membayar kandungan berkualiti, Bilik Tiga adalah mustahak mutlak.

Permainan arked terbaik di Android

Hexagon Super (£ 1.99)

best_android_games _-_ super_hexagon

Permainan paling mudah sering kali menjadi ketagihan, dan begitulah dengan tajuk aksi beroktan tinggi ini. Anda mengawal anak panah yang bergerak di sekitar segi enam di tengah-tengah skrin. Ia perlu dilayari dengan selamat melalui dinding yang berpusing dan menghampiri.

Anda ditugaskan untuk bertahan selama 60 saat untuk mengatasi halangan yang melanggar. Sekiranya anda melakukannya, mereka berubah bentuk dan mempercepat - yang meningkatkan tekanan. Soundtrack tekno memadankan iramanya dengan dinding berdenyut permainan. Tidak banyak permainan yang menimbulkan kemarahan dan ketagihan dalam ukuran yang sama, tetapi Hexagon Super memikatnya - dan itu membuat kita kembali untuk mendapatkan lebih banyak lagi.

Bertiga! (£ 2.39, percuma dengan iklan)

best_android_games _-_ bertiga

Dicipta oleh Asher Vollmer, Bertiga adalah permainan teka-teki arked sederhana yang mencabar anda untuk memadankan jubin bernombor untuk mengejar skor tinggi.

Permainan berakhir apabila anda mengisi grid 4 x 4, tetapi ada tangkapan: anda hanya boleh mengalihkan keseluruhan baris atau lajur jubin pada satu masa, jadi anda tidak boleh memindahkan kepingan individu ke tempat yang anda inginkan. Anda juga boleh memadankan nombor yang sama (atau jubin 1 dan 2) untuk membuat 3 jubin putih. Dengan setiap pergerakan, sekeping baru bergabung dengan papan, jadi anda perlu terus mencocokkan dan menanggalkan jubin secepat mungkin.

Kedengarannya membingungkan, tetapi ini adalah salah satu permainan yang anda akan faham sesaat. Berkat daya tarikannya yang unik, anda akan cepat terpikat.

Sega Selamanya (Percuma)

Sega Forever, secara teknis, bukan permainan Android - ini adalah inisiatif baru dari Sega yang menghadirkan permainan Sega retro sepenuhnya ke Android. Setakat ini anda boleh bermain Sonic the Hedgehog, Phantasy Star II, Ristar, Revenge ofShinobi dan banyak lagi, semuanya sia-sia. Sekiranya anda tidak menyukai kaedah yang disokong iklan, anda boleh menurunkan £ 1,99 setiap tajuk dan anda tidak akan lagi melihat iklan. Sega juga merancang untuk melepaskan model langganan di mana anda membayar sedikit bayaran setiap bulan dan mempunyai akses tanpa iklan tanpa had ke katalog kemas kini bulanannya. Tidak teruk sebenarnya, anda boleh membaca lebih lanjut mengenai apa itu Sega Forever - dan permainan apa yang termasuk di dalamnya, di sini.

Permainan pengembaraan terbaik di Android

Grim Fandango Remastered (£ 8.20)

best_android_games _-_ grim_fandango_remastered

Pemulihan semula yang tulus dari salah satu permainan pengembaraan yang paling terkenal dan disukai sepanjang masa, Grim Fandango Remastered dipenuhi dengan watak-watak yang berwarna-warni, teka-teki yang menarik dan banyak daya tarikan komik, anda akan tertanya-tanya mengapa anda tidak mengambilnya lebih awal.

Bermain sebagai Manny Calavera, ejen pelancongan di Department of Death yang tidak dapat berehat, Geng Fandango membawa anda dalam perjalanan empat tahun yang liar dan indah di Tanah Orang Mati. Tetapi bukan semua senyuman dan lelucon Mexico: ada sesuatu yang menjadi inti masyarakat, dan Calavera ingin menghentikannya.

Anda mungkin menggerogoti harganya, tetapi Grim Fandango Remastered bernilai setiap sen.

Samorost 3 (£ 3.99)

Dari pencipta permainan petualangan point-and-click yang hebat Machinarium, cmenghilangkan kemasukan ketiga ke dalamnya Samorost seri. Jangan bimbang jika anda tidak pernah mendengarnya, atau memainkan dua yang pertama, kisah mereka tidak berkaitan. Dalam Samorost 3 anda harus menyelesaikan teka-teki muzik dan penentu akal logik untuk membongkar misteri legenda yang sudah lama dilupakan. Amanita Design telah, sekali lagi, mengalahkan diri mereka dengan persekitaran buatan tangan yang sangat indah, berkahwin dengan dunia yang sangat baik yang penuh dengan watak. Dengan harga £ 4, anda pasti mendapat banyak wang anda dengan banyak rahsia untuk dicungkil di samping waktu operasi yang sudah besar. Sekiranya anda mencari permainan teka-teki yang menyeronokkan dengan sedikit cerita, ini sesuai untuk anda.

BACA SETERUSNYA: Aplikasi yang mesti ada untuk telefon dan tablet Android anda

Pokémon Go (Percuma)

Lihat yang berkaitan 70 aplikasi Android terbaik pada tahun 2020: Dapatkan yang terbaik dari telefon anda Telefon pintar terbaik pada tahun 2018

Bukan rahsia lagi Pokémon Gotelah mengalahkan dunia dengan ribut. Bukan hanya menjadi salah satu permainan mudah alih yang paling banyak dimuat turun dan dimainkan yang pernah dibuat, ia juga menjadi fenomena budaya tidak seperti yang pernah diketahui oleh dunia (yang mungkin tidak benar). Walaupun permainannya sebenarnya tidak begitu revolusioner atau terlalu menyeronokkan, ada sesuatu yang tidak dapat disangkal lagi Pokémon Go. Sebaik sahaja anda mula bermain, anda akan mula tertanya-tanya Pokémon mana yang mungkin ada di sekitar anda dan mula menjelajah bahagian kampung halaman yang belum pernah anda lihat sebelumnya. Haha, setelah anda membuka dan memahami potensi di sebalik pertempuran di Gim, anda tidak akan pernah mahu menyerah.

Perjalanan pelatih Pokémon tidaklah mudah. Ia memerlukan masa, dedikasi dan keinginan untuk menangkap banyak Pidgey. Tetapi tidak seperti banyak permainan koleksi-em-semua yang lain, Pokémon Go akan membuat anda kembali.

Permainan strategi terbaik di Android

Pemerintahan (£ 2.79)

Raja sudah mati. Itu adalah premis Reigns, permainan pengurusan monarki yang rawan di mana keputusan para pendahulu anda mempengaruhi bagaimana pemerintahan anda akan berjalan. Mekanik permainannya yang sederhana memungkinkan pengurusan kerajaan yang sangat mendalam di mana satu-satunya cara untuk menjalani kehidupan yang bermanfaat sebagai Raja adalah menyeimbangkan empat tonggak masyarakat anda secara merata. Sekiranya gereja, warganegara, tentera atau kewangan anda tidak seimbang, permainan akan berakhir. Sama seperti ulasan kami, Rign mengambil Tinder dan mengubah politik abad pertengahan menjadi permainan swipe.

Hearthstone: Heroes of Warcraft (percuma, dengan IAP)

Batu Gigi adalah permainan Blizzard yang memerangi kad perdagangan dan, kerana mengganggu masa dan dompet anda, ia berjaya menghasilkan sesuatu yang agak hebat.

Dengan mengambil peranan sebagai pahlawan dan penjahat Warcraft, anda akan memasuki duel epik, memanggil sekutu dan binatang untuk membantu mengalahkan lawan anda. Sangat mudah diambil, dan Blizzard secara berkala melancarkan pengembangan, pek dan cabaran baru untuk memastikan segala sesuatu tetap segar. Anda juga boleh bermain melawan lawan PC dan iOS, jadi anda boleh mencabar semua rakan anda, di mana sahaja mereka berada.

Tidak seperti banyak pemain kad lain di luar sana, Batu Gigi tidak bertujuan untuk dompet anda, membolehkan anda bermain tanpa membayar sepeser pun jika anda mahu. Masalahnya adalah, anda akan tersekat sehingga akhirnya anda akan menghabiskan sejumlah wang.

Permainan main peranan terbaik di Android

Bola Sepak Bintang Baru (percuma; dengan IAP)

Baiklah, ini bukan permainan paling menarik dalam koleksi Android anda, tetapi anda mungkin kehilangan waktu paling banyak untuknya. Cuma mereka tidak akan merasa seperti berjam-jam - percayalah pada yang satu ini.

Ini pada asasnya adalah satu siri permainan mini yang hebat yang disatukan untuk menjadi RPG penuh yang menggambarkan kehidupan dan perjalanan pemain bola sepak profesional: menembak, lulus dan menuju direplikasi di lapangan. Lakukan dengan baik dan pemindahan wang besar.

Ini mengandungi urus niaga mikro, tetapi jika anda ingin mencobanya dan tetap tidak terikat dengan perkara seperti itu, versi kilat penuh tersedia dalam talian.

Fantasi Akhir Mobius (Percuma, IAP)

Bagi mereka yang tidak mahu batuk dengan harga yang agak tinggi yang diminta oleh Square Enix untuk banyak RPG hebatnya, anda boleh memilih yang mudah alih Fantasi Akhir Mobius secara percuma.

Walaupun kisahnya sebahagian besarnya diselimuti misteri - dan saya tidak akan merosakkannya kerana itulah sebahagian daripada kegembiraan bermain Mobius - anda bermula sebagai lelaki yang tidak disebutkan namanya di pantai Palamecia. Anda, bersama-sama dengan 'orang kosong' lain yang mencuci darat memulakan perjalanan ke pedalaman ketika mereka berusaha mengungkap masa lalu mereka dan berusaha untuk menjadi 'Pahlawan Cahaya' yang sangat diperlukan oleh tanah Palamecia.

Fantasi terakhir peminat pasti gembira mengetahui perkara itu Mobius membawakan kembali Sistem Pekerjaan yang banyak dilengkapkan dan merupakan salah satu permainan mudah alih yang paling menakjubkan di pasaran sekarang. Malah pertempuran berdasarkan giliran berfungsi dengan baik dan mempunyai tahap kerumitan yang anda harapkan dari Fantasi terakhir tajuk - walaupun ia berada di telefon bimbit.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found