Alat

Bila telefon anda akan mendapat kemas kini Android 6 Marshmallow Google

Google telah mengumumkan bahawa, mulai 5 Oktober, ia akan mula melancarkan Android 6 Marshmallow ke peranti Nexusnya. Walaupun Nexus 5X dan Nexus 6P akan dilancarkan dengan Marshmallow di dalamnya, Google mengemas kini Nexus 5, 6, 7 (model 2013), 9 dan Nexus Player untuk menyokong OS mudah alih barunya. Ya, ini bermaksud jika anda menggunakan Nexus 4, model 2012 Nexus 7 atau Nexus 10, anda tidak akan layak untuk versi Android yang baru.

Bila telefon anda akan mendapat kemas kini Android 6 Marshmallow Google Lihat berkaitan Cara menaik taraf dari Android Lollipop ke Android 10 Android 6 Marshmallow ulasan: Sejumlah penambahbaikan kecil

Secara tradisinya, Google melancarkan pembangunan Android baru melalui kemas kini melalui udara berdasarkan wilayah ke wilayah untuk memastikan prosesnya lancar. Ini menjadikannya sukar untuk diramalkan kapan anda akan melihat Marshmallow tiba di telefon anda, tetapi mereka yang menggunakan peranti Nexus harus ditingkatkan sepenuhnya pada akhir Oktober.

Bagaimana jika anda tidak menggunakan peranti Nexus?

Bilakah anda boleh menggunakan Marshmallow jika anda tidak mempunyai peranti Nexus? Sejauh ini tidak ada pengeluar yang mengesahkan kapan mereka akan melancarkan versi baru dari binaan Android tersuai mereka, tetapi dengan melihat siaran sebelumnya, kami dapat memperoleh idea yang baik tentang betapa seriusnya setiap pengeluar mengenai peningkatan telefon bimbit tepat pada masanya.

Berdasarkan buku sejarah, inilah masanya kami menjangkakan telefon dari Samsung, Sony, HTC dan LG akan mula melancarkan Android Marshmallow.

Kemas kini Android Marshmallow untuk Samsung

Ulasan Samsung Galaxy S6 Edge +

Samsung agak pantas dengan pelancaran Android Lollipop, jadi harapkan Marshmallow sama.

Tidak jelas telefon mana yang akan menerima peningkatan, tetapi anda pasti dapat mengharapkan Galaxy S6 dan S6 Edge, bersama dengan Note 5 dan Galaxy S6 Edge + diberi rawatan Marshmallow. Di sisi tablet, Galaxy Tab S2 Samsung juga diharapkan dapat menerima kemas kini juga.

Kemungkinan besar kita akan melihat apa-apa lebih awal daripada Galaxy Note 3 dan Galaxy S4 yang dikemas kini, kerana perkakasan lama yang berjalan di bawah kapal induk yang sakit ini.

Kami menjangkakan anda akan mula melihat Android Marshmallow pada peranti Samsung pada akhir tahun ini.

Tarikh dijangka: Oktober / November

Kemas kini Android Marshmallow untuk Sony

Ulasan Sony Xperia Z5: Tembakan utama, dari depan

Sony mempunyai kebiasaan melancarkan kemas kini untuk peranti Androidnya secara perlahan. Lollipop tidak sampai pada rangkaian peranti Xperia sehingga separuh pertama tahun 2015, menyebabkan ramai pengguna tertanya-tanya sama ada mereka akan mendapatkannya sama sekali. Dengan Marshmallow, kami hanya dapat berharap agar Sony melancarkan kemas kini dengan lebih pantas.

Sebagai perdana baru Sony, Xperia Z5, Z5 Compact, dan Z5 Premium semuanya dilancarkan dengan Lollipop, mereka pasti akan meningkatkan ke Marshmallow. Oleh kerana Sony tidak cenderung meninggalkan peranti unggulan yang lebih tua, kemungkinan setiap telefon bimbit Sony yang menjalankan Lollipop akan ditingkatkan ke Marshmallow.

Tarikh dijangka: S1 2016

Kemas kini Android Marshmallow untuk LG

LG G4

LG adalah pengguna awal untuk Lollipop, jadi kemungkinan kita akan melihatnya membawa Marshmallow ke LG G4 sebaik sahaja menerima pembangun OS mudah alih Google.

Perlu diingat bahawa LG memutuskan untuk tidak mengemas kini LG G3 ke Lollipop 5.1, yang bermaksud ia juga akan kehilangan Marshmallow.

Tarikh dijangka: Oktober / November

Kemas kini Android Marshmallow untuk HTC

Ulasan HTC One M9: Pembesar suara stereo yang menghadap ke depan memastikan HTC One M9 terdengar sama baiknya

Kami sudah tahu bahawa HTC akan mengemas kini telefon bimbit One M9 dan M9 + ke Android Marshmallow pada satu ketika terima kasih kepada tweet dari Jeff Gordon, pengurus komunikasi dalam talian global HTC.

Tidak jelas apakah HTC akan bersusah payah untuk mengemas kini kapal induknya yang lebih lama ke Marshmallow, walaupun, dengan M8 yang serupa dengan M9, kemungkinan mereka berdua akan menerima OS baru. Telefon pertengahan dan anggaran HTC juga harus melihat kemas kini jika sudah berjalan di Lollipop.

Tarikh dijangka: Menjelang akhir tahun

Kemas kini Android Marshmallow untuk Motorola

Ulasan Motorola Moto X Play: Paparan 5.5in mempunyai resolusi 1.080 x 1.920

Oleh kerana telefon bimbit Lenovo Motorola pada dasarnya menjalankan Android dengan beberapa modifikasi selamat datang, kemungkinan kita akan melihat Moto X Play dan Style yang baru, bersama dengan Moto G dan Moto E terbaru semuanya ditingkatkan ke Marshmallow sejurus dilancarkan.

Tidak jelas apa yang akan berlaku pada telefon bimbit Android Motorola yang lebih tua, tetapi kemungkinan mereka juga akan menaik taraf ke Marshmallow juga.

Tarikh dijangka: Oktober

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found