Alat

Bolehkah Anda Mengubah Kata Bangun di Laman Utama Google? Tidak!

Mengatakan: "Hai Google" dan "OK Google" sangat mudah diingat, tetapi mungkin sedikit membosankan selepas beberapa ketika. Sekarang anda ingin mencuba beberapa kata bangun baru, kerana yang sekarang semakin basi.

Bolehkah Anda Mengubah Kata Bangun di Laman Utama Google? Tidak!

Sejauh mana penyesuaian Google anda boleh disesuaikan? Adakah mungkin untuk menukar kata bangun? Baca artikel untuk mengetahui.

Keupayaan Hebat Pembantu Google

Semasa Pembantu Google menjangkau setiap peranti teknologi di sekitar kita, kemampuannya hampir tidak berkesudahan. Google terus meningkatkan dan mengembangkan senarai semua perkara luar biasa yang dapat dilakukan oleh Pembantu. Ini dapat menjadikan hidup kita lebih mudah dengan memberi kita peluang untuk melakukan banyak perkara dengan perintah suara yang sederhana.

Contohnya, anda boleh meminta Pembantu Google untuk menyalakan atau mematikan lampu atau menyesuaikan suhu di rumah anda. Anda boleh melayari aplikasi yang tersedia dengan mudah, baik pada telefon pintar dan PC anda, semuanya dengan butang penerokaan yang mudah.

Dan bagaimana anda memanggil Pembantu Google peribadi anda? Dengan menggunakan frasa "Hai Google" atau "OK Google" yang terkenal. Sayangnya, dengan semua pilihan penyesuaiannya, Google masih belum memberi kita pilihan untuk mengubah kata bangun untuk Google seperti yang akan kita bahas lebih lanjut di bawah.

rumah google

Menggunakan Pembantu Google pada Telefon Pintar Anda

Pembantu Google dapat membantu anda menyelesaikan sejumlah tugas di telefon pintar anda, walaupun tangan anda sudah penuh. Sekiranya anda memotong sayur-sayuran untuk makan malam atau jika anda sedang berusaha memperbaiki TV anda, itu tidak bermakna anda tidak dapat menghubungi seseorang, atau menggunakan beberapa ciri telefon, seperti Bluetooth.

Yang perlu anda katakan ialah "Hai Google, panggil Catherine", atau "OK Google, tutup telefon", walaupun telefon anda terkunci. Perkataan bangun ajaib mengaktifkan Pembantu dengan segera. Walau bagaimanapun, anda perlu menghidupkan ciri ini terlebih dahulu. Untuk melakukannya, ikuti langkah berikut:

Lancarkan aplikasi Google Assistant.

Ketik ikon profil anda di sudut kanan atas skrin.

Ketik ‘Pembantu’

Ketik Google Home atau mana-mana peranti yang ingin anda gunakan.

Ketuk Akses dengan Suara dan hasil kunci skrin peribadi dari menu itu.

Sekiranya Google tidak bertindak balas terhadap suara anda, klik ‘Model Suara’ seperti yang dilihat pada tangkapan skrin di atas. Anda boleh melatih semula perkhidmatan untuk memahami suara anda dan memperbaiki kebanyakan kesalahan.

Ciri-ciri Hebat Lain

Anda boleh bersenang-senang dengan Pembantu Google anda. Anda juga boleh menukar suaranya agar terdengar seperti John Legend. Sekiranya seluruh keluarga anda menggunakan Pembantu Google pada peranti Google Home, anda boleh menetapkan suara yang berbeza untuk setiap individu dan Pembantu akan memberi respons kepada anda semua menggunakan suara yang telah anda pilih.

Pembantu Google juga memahami soalan berkaitan, walaupun anda tidak selalu spesifik. Contohnya, jika anda bertanya: Siapa yang menyanyikan "Hubungan Cinta Remaja"? dan kemudian katakan Mainkan album pertamanya, Pembantu anda akan memainkan album pertama Alicia Keys. Anda juga boleh memberikan tiga arahan berturut-turut dan mengharapkan Pembantu melakukannya jika lebih mudah untuk membuat rutin. Rutin adalah sekumpulan tugas berturut-turut yang dilakukan oleh Pembantu Google apabila dipicu oleh frasa yang telah anda siapkan.

Sebagai contoh, jika anda mahu menghidupkan TV, menyesuaikan suhu, dan membuka kunci pintu depan, anda boleh menamakan rutin "Selamat pagi" dan mulakan dengan mengatakan "Hai Google, selamat pagi".

Sekiranya rumah anda dwibahasa, Pembantu Google dapat membantu anda dalam dua bahasa pada masa yang sama. Bahasa yang disokongnya sekarang ialah Bahasa Inggeris, Sepanyol, Perancis, Jerman, Itali dan Jepun.

Bolehkah Anda Menukar Kata Bangun menjadi Sesuatu Yang Lain?

Pada masa ini, tidak mungkin mengubah kata bangun "Hai Google" dan "OK Google" menjadi yang lain.

Menurut Google, tidak banyak minat ditunjukkan dalam menambahkan kata bangun baru. Yang mengatakan, kemas kini baru mungkin menawarkan pilihan kata bangun khusus pada masa akan datang. Kami mengatakan bahawa kerana ada satu perkara yang dapat dilakukan untuk mendorong Google melaksanakan ciri ini. Pilihan Maklum Balas Google.

Terdapat banyak sebab mengapa Google merasakan kata-kata bangun sekarang sudah cukup pada masa ini.

Menambah kata-kata tersuai akan meningkatkan kemungkinan Pembantu Google tidak memahami dengan tepat apa yang anda minta, sehingga membuat kesalahan. Juga, beberapa pengguna telah menyatakan minat untuk menamakan Pembantu Google mereka. Tetapi ini mungkin menimbulkan kekeliruan jika seseorang di rumah tangga yang menggunakan Pembantu mempunyai nama yang sama.

Di samping itu, kata-kata bangun tetap tidak jantina. Sebab ketiga adalah kenyataan bahawa frasa dua perkataan berfungsi lebih baik daripada satu perkataan yang mudah muncul dalam perbualan rawak dan oleh itu, bangunkan Pembantu walaupun itu bukan niat anda.

Cara Menukar Suara Pembantu Google

Sekiranya anda ingin mengubah suara Pembantu Google di peranti Google Home anda, berikut cara melakukannya:

  1. Buka aplikasi Google Home pada telefon pintar anda.
  2. Terdapat ikon Akaun di bahagian bawah skrin anda. Ketik untuk membuka.
  3. Ketik pada Tetapan.
  4. Ketik pada Assistant dan kemudian pada Assistant Voice.
  5. Pilih suara dari senarai.

Anda Masih Boleh Memperibadikan Pembantu Anda

Namun, jangan kecewa kerana anda tidak dapat mengubah kata bangun Pembantu Google anda. Nasib baik, anda boleh mengubah suaranya dan aksennya sehingga anda tidak perlu mendengar nada lama yang sama setiap hari. Terdapat sebilangan pilihan untuk membantu anda menjadikan Pembantu Google menyeronokkan dan menarik. Apabila anda tidak lagi memerlukan bantuan Google, anda boleh mematikan kata-kata bangun dan menghidupkannya semula apabila anda memerlukannya lagi.

Adakah anda menggunakan Pembantu Google? Apakah suara dan loghat kegemaran anda? Beritahu kami di bahagian komen di bawah!

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found