Hiburan

Cara Memperbaiki Kod Ralat Disney Plus 42

Sejak Disney melancarkan perkhidmatan streaming mereka, orang ramai berpusu-pusu untuk menonton semua tajuk popular, lama dan baru. Salah satu titik penjualan utama pelancaran adalah The Mandalorian - rancangan TV Star Wars yang baru.

Cara Memperbaiki Kod Ralat Disney Plus 42

Dengan begitu banyak gembar-gembur, permintaan untuk perdana siri ini membanjiri infrastruktur pelayan Disney. Ketika itulah kes-kes pertama Kod Ralat 42 muncul. Ternyata kemudian, ini bukan satu-satunya kali ralat ini menimbulkan masalah kepada penonton. Nasib baik, penyelesaiannya cukup mudah.

Apakah Kod Ralat 42?

Dengan Ralat 42 tidak banyak keraguan di mana masalahnya terletak. Kod ini pada dasarnya memberitahu anda bahawa peranti anda tidak dapat membuat sambungan ke perkhidmatan Disney Plus.

Salah satu sebabnya ialah perkhidmatan Disney mengalami beberapa masalah pelayan pada masa ini. Sebaliknya, sambungan Internet anda mungkin juga mempunyai beberapa masalah. Terlepas dari alasannya, ada penyelesaian untuk kedua-dua masalah tersebut.

Disney Plus

Pelayan Disney Berlebihan

Pada waktu puncak, pelayan Disney mungkin berlebihan. Ini pada dasarnya akan menghalang peranti anda menyambung ke Disney Plus, tidak kira seberapa cepat sambungan Internet anda.

Satu-satunya cara untuk menyelesaikannya adalah dengan menunggu sehingga pelayan kembali tersedia. Ini boleh berlangsung dari beberapa minit hingga beberapa jam.

Sambungan Internet Anda Mempunyai Masalah

Sebab lain untuk tidak dapat menyambung ke Disney Plus adalah ketika sambungan Internet anda mengalami masalah. Bergantung pada sebab di sebalik ini, anda mungkin atau tidak dapat melakukan sesuatu mengenainya.

Mungkin pengendali Internet anda menghadapi beberapa masalah rangkaian pada masa ini. Kelemahannya, tidak ada yang dapat anda lakukan mengenai perkara itu. Di sisi positifnya, ini bermaksud peralatan Internet anda berfungsi dengan baik dan anda hanya perlu menunggu sehingga sambungannya kembali aktif.

Sekiranya terdapat masalah dengan modem atau penghala Wi-Fi, ada beberapa perkara yang boleh anda lakukan untuk memulihkan sambungan. Pertama, mulakan semula modem Internet anda. Untuk melakukannya, cabut dari steker elektrik, tunggu kira-kira 20 saat, kemudian pasangkan semula. Dalam kebanyakan kes, ini harus menyelesaikan masalah yang mungkin anda alami dengan Internet anda.

Kod Ralat Disney Plus 42

Sekiranya anda mempunyai penghala Wi-Fi sebagai peranti berasingan, yang tidak disatukan dengan modem Internet anda, anda juga harus menghidupkannya semula. Ulangi prosedur mematikan / mematikan seperti yang disebutkan di atas.

Seterusnya, pastikan bahawa peranti yang anda gunakan untuk menonton Disney Plus berjaya menyambung ke Wi-Fi anda tanpa masalah. Sebelum anda mencuba masuk ke Disney Plus, pastikan sambungan berfungsi dengan baik. Anda boleh melakukannya dengan memulakan perkhidmatan lain pada peranti anda yang memerlukan Internet. Sekiranya ia berfungsi tanpa masalah, sudah tiba masanya untuk mencuba menyambung ke Disney Plus.

Sekiranya tidak ada cadangan ini yang membantu, satu-satunya perkara yang boleh anda lakukan ialah menghubungi perkhidmatan perkhidmatan pelanggan penyedia Internet anda. Terangkan masalah anda dan nyatakan semua yang anda lakukan sehingga ini. Mudah-mudahan, mereka berjaya menyelesaikan sebarang masalah yang anda hadapi dengan sambungan Internet anda.

Internet Anda Lambat

Seperti banyak perkhidmatan penstriman lain, Disney Plus juga menyediakan kandungannya dalam resolusi 4K. Sekiranya anda menghadapi masalah menontonnya dengan cara ini, sambungan Internet anda mungkin tidak cukup pantas. Sekiranya lebar jalur tidak mencukupi untuk 4K, anda mungkin mempertimbangkan untuk beralih ke resolusi 1080p Full HD. Ia menggunakan lebar jalur yang jauh lebih sedikit daripada 4K.

Untuk memastikan Internet anda cukup pantas, anda boleh menguji kelajuannya dengan menggunakan ujian kelajuan dalam talian yang popular seperti Ookla Speedtest. Anda juga boleh mengetik “speed test” dalam carian Google dan menggunakan versi ujian mereka. Apa sahaja yang anda pilih, ingatlah bahawa kelajuan minimum untuk menonton kandungan 4K ialah 5Mbps.

ujian kelajuan

Perkara lain yang boleh anda lakukan ialah memastikan bahawa tidak ada peranti lain yang menggunakan sambungan Wi-Fi atau Ethernet yang sama. Ini termasuk komputer desktop, komputer riba, konsol, dan sebarang peranti mudah alih lain seperti telefon pintar dan tablet. Sekiranya ada di antara mereka yang mula mengemas kini perisiannya, itu boleh menghalang pengalaman Disney Plus anda.

Sekiranya anda menggunakan penyemak imbas web untuk menonton Disney Plus, pertimbangkan untuk membersihkan cache-nya. Anda boleh mendapatkan pilihan ini di menu tetapan penyemak imbas. Biasanya di bahagian privasi dan keselamatan.

Satu perkara terakhir yang boleh anda cuba ialah mengemas kini firmware pada penghala Wi-Fi anda. Untuk melakukannya, log masuk ke penghala dan periksa sama ada terdapat kemas kini firmware terkini yang boleh anda pasang. Semasa berada di sana, Anda juga dapat mengubah tetapan DNS penghala ke salah satu pilihan ini: OpenDNS, Google, atau Cloudflare.

Sekiranya tiada cadangan ini yang membolehkan anda mencapai 5Mbps atau lebih, mungkin anda harus mempertimbangkan untuk meningkatkan rancangan Internet rumah anda menjadi yang lebih pantas.

Mendapatkan Disney Plus Kembali Dalam Talian

Setelah anda menjalin semula hubungan dengan Disney Plus, sudah tiba masanya untuk bersantai, bersantai, dan menikmati rancangan TV atau filem kegemaran anda. Dengan begitu banyak kandungan yang tersedia, anda mempunyai ratusan jam hiburan yang tersedia di hujung jari anda.

Adakah anda berjaya menyelesaikan Kod Ralat 42? Apakah sebab di sebalik itu? Sila kongsi pengalaman anda di bahagian komen di bawah.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found