Permainan

Cara Menunjukkan Ping di League of Legends

Anda telah duduk untuk meluangkan masa yang berkualiti untuk bermain League of Legends, tetapi juara anda tidak bergerak ketika anda memberitahu mereka, sementara semua orang di sekitar peta nampaknya melakukan teleportasi? Apa yang memberi?

Cara Menunjukkan Ping di League of Legends

Langkah pertama untuk menyelesaikan masalah yang berpotensi dengan LoL adalah melihat ping anda dan melihat bagaimana anda dapat memperbaikinya. Syukurlah, RIOT telah membuat data analisis mudah, seperti FPS dan ping, cukup mudah untuk ditampilkan dalam permainan, tanpa perlu memuatkan kelajuan dalam talian dan ping-tester untuk melakukannya untuk anda.

Inilah cara anda dapat menampilkan ping dan FPS anda di League of Legends.

Cara Menunjukkan Ping dan FPS di League of Legends

Secara lalai, permainan ini mempunyai pengikat kunci sederhana untuk menampilkan nombor ping dan FPS semasa anda di kanan atas skrin anda. Cukup tekan "Ctrl + F" untuk menukar paparan ping / FPS. Sangat mudah.

Cara Memperbaiki Ping Tidak Menunjukkan di League of Legends

Permainan ini mempunyai pengikat kunci lalai tertentu, tetapi beberapa program dan tetapan dapat menimpa atau melepaskannya sepenuhnya. Beberapa pemain mungkin menggunakan pengikat kunci yang berbeza untuk permainan, dan jalan pintas papan kekunci lalai mungkin bertentangan dengan niat mereka.

Sekiranya ping anda tidak ditunjukkan semasa anda memotong jalan pintas papan kekunci, pengikat kunci mungkin diset dengan tidak betul. Inilah yang boleh anda lakukan untuk mengubah ikatan kunci ini:

 1. Log masuk ke pelanggan Liga.

 2. Pada pelanggan, klik pada ikon roda gigi di kanan atas untuk memasukkan tetapan.

 3. Masuk ke tab "Hotkeys" di menu sebelah kiri, di bawah "Dalam permainan".

 4. Tatal sedikit ke bawah dan klik pada bahagian "Paparan".

 5. Anda akan melihat garis yang disebut "Toggle FPS display." Klik pada sel pertama di sebelah kanan untuk menukar pengikat kunci. Secara lalai, sel harus membaca "Ctrl + F."

 6. Sebaik sahaja anda mengklik sel, menu pop timbul akan dibuka dengan peruntukan pengikat kunci. Masukkan kunci pengikat yang ingin anda gunakan, kemudian tekan "Simpan."

  Sebagai alternatif, anda boleh menekan "Buka Ikatan" untuk membuang pengikat kekunci semasa dan biarkan kosong. Ini berguna jika anda tidak mahu mempunyai dua kombinasi papan kekunci yang berbeza untuk tindakan yang sama.

 7. Klik "Selesai" untuk mengesahkan perubahan.

Cara Menunjukkan Ping dalam Permainan di League of Legends

Sekiranya anda sudah berada di dalam permainan, anda masih boleh mengakses tetapan untuk membuat hotkey berubah:

 1. Tekan "Escape" untuk memasukkan tetapan.
 2. Ikuti Langkah 3-7 di atas untuk menukar hotkey.

Kami mengesyorkan menukar tetapan panas dan tetapan permainan di luar permainan, hanya kerana beberapa perubahan memerlukan sedikit masa untuk dilaksanakan, sehingga permainan Anda mungkin terganggu jika Anda terlalu lama bermain-main dengan tetapan. Sekiranya anda ingin menguji bagaimana tetapan permainan anda berfungsi di dalam permainan dan membuat perubahan lebih lanjut, kami mengesyorkan masuk ke mod Latihan untuk mengujinya:

 1. Klik "Main" di kiri atas.

 2. Pilih tab "Latihan" tepat di bawah butang "Main".

 3. Pilih "Alat Latihan."

 4. Klik "Sahkan" di bahagian bawah.

 5. Permainan akan memaparkan lobi latihan. Anda boleh mengatur lawan yang dikendalikan AI dan menekan "Mulakan permainan" apabila anda sudah bersedia.

 6. Pilih juara di layar pilihan dan bersiaplah untuk menguji tetapan, item, atau strategi.

Cara Menunjukkan Ping dalam Sembang di League of Legends

Terdapat beberapa sebab anda mungkin ingin menunjukkan betapa tinggi atau rendahnya ping anda dalam sembang pasukan. Yang paling penting adalah memberi perhatian kepada rakan sepasukan sekiranya anda menghadapi beberapa masalah teknikal. Adalah tidak bijaksana untuk memasuki pertarungan penentuan pertandingan ketika semua orang melakukan teleport di sekitar anda dan anda sama sekali tidak dapat bertindak balas.

Sebagai alternatif, anda boleh menunjukkan ping anda untuk mendapatkan nasihat atau bantuan daripada ahli pasukan. Beberapa pemain bahkan menggunakan pilihan untuk membual tentang seberapa rendah ping mereka dan seberapa lancar permainan mereka sebagai hasilnya.

Apa pun alasannya, ada pilihan mudah untuk menampilkan ping anda dalam sembang permainan. Inilah yang perlu anda lakukan:

 1. Togol pada paparan FPS anda. Secara lalai, pengikat kunci adalah "Ctrl + F", tetapi anda boleh mengikuti arahan di atas jika tidak berfungsi dan perlu diubah.

 2. Tahan "Alt" dan kemudian klik kiri pada nombor ping anda. Anda harus agak tepat dengan yang ini, kerana permainan akan melakukan ping peta di bawah jika anda tidak mendapatkannya dengan betul.

 3. Sembang permainan akan memaparkan mesej dengan nama pengguna, juara, dan nombor ping anda sekarang.
 4. Musuh tidak akan melihat mesej ini.

Cara Menunjukkan Hanya FPS di League of Legends

FPS anda menunjukkan seberapa pantas permainan anda menyegarkan keadaan semasa. FPS yang baik (di atas 60) bermaksud bahawa anda melihat gambar di skrin anda dalam masa hampir nyata dan boleh bertindak balas dengan sewajarnya.

Satu-satunya cara untuk menunjukkan FPS anda adalah dengan menggunakan pintasan papan kekunci "Toggle FPS display". Ini adalah "Ctrl + F" secara lalai, dan ia juga akan menunjukkan ping semasa anda bersama FPS anda di layar kanan atas. Saat ini, tidak ada cara untuk hanya menampilkan FPS.

Soalan Lazim Tambahan

Apa itu Ping?

Ping adalah jumlah masa yang diperlukan oleh paket untuk melakukan perjalanan antara peranti anda dan pelayan yang cuba dicapai. Dalam kes LoL, ping menjejaki masa perjalanan antara PC anda dan lokasi pelayan wilayah anda. Ping dipaparkan dalam milisaat (ms).

Ping di bawah 60 ms akan menghasilkan permainan yang lebih lancar. Anda tidak akan melihat perbezaan besar antara 30 dan 50 ping. Walau bagaimanapun, jika ping anda mulai naik di atas 100 ms, anda akan melihat pergeseran segera bagaimana permainan yang kikuk menjadi permainan dan berinteraksi dengannya. Apa-apa yang melebihi 100 ms tidak digalakkan sekiranya anda ingin mengekalkan prestasi permainan teratas.

Jangan mengelirukan istilah ini dengan permainan permainan. Makluman ping dalam permainan digunakan oleh pemain untuk berkomunikasi antara pasukan dan tidak mempunyai kaitan dengan subjek artikel ini.

Apa yang Boleh Mempengaruhi Ping Saya?

Beberapa perkara boleh mempengaruhi peningkatan ping secara tiba-tiba:

• Paling ketara, ping berkadar dengan jarak fizikal antara rumah dan pelayan anda. Semakin lama paket perlu bergerak secara fizikal, semakin tinggi ping anda.

• Ping anda juga bergantung pada bagaimana anda tersambung ke internet. Sambungan Ethernet berkabel lebih stabil daripada Wi-Fi isi rumah.

• Sekiranya anda menggunakan lebih banyak program yang memerlukan sambungan internet untuk berfungsi, mereka dapat menyedot lebar jalur anda jauh dari LoL dan menyebabkan lonjakan ketinggalan.

• Sekiranya beberapa orang di rumah anda disambungkan ke rangkaian yang sama, setiap ping anda akan meningkat sedikit kerana hanya satu talian yang disambungkan ke ISP anda dan semua peranti yang bersaing dengannya.

• Keadaan cuaca dan kesulitan teknikal boleh memberi kesan negatif kepada ping anda. Kadang kala, salah satu platform penghalaan tempatan akan hancur kerana alasan di luar kawalan anda dan paket anda perlu dialihkan melalui pelayan yang lebih jauh, yang akan meningkatkan ping anda. Kejadian ini jarang berlaku tetapi telah diketahui berlaku sekali-sekala.

Bagaimana Saya Boleh Mengurangkan Ping Saya di League of Legends?

Sekiranya anda melihat lonjakan ping secara tiba-tiba, terdapat beberapa cara untuk menyelesaikan masalah dan cuba mengatasinya:

• Tutup program lain yang menggunakan internet. Program dan platform yang memuat turun fail atau streaming kandungan biasanya babi lebar jalur terburuk dan mungkin menyebabkan permainan bermasalah.

• Periksa sama ada permainan mengalami masalah teknikal. Anda boleh pergi ke halaman status pelayan RIOT, kemudian klik pada gambar LoL dan masukkan lokasi pelayan anda untuk memeriksa masalah semasa.

• Sambungkan PC anda ke modem rangkaian anda dengan kabel Ethernet. Sambungan Wi-Fi dapat melambatkan atau terganggu oleh dinding dan jarak, di mana sambungan kabel lebih dipercayai dan lebih pantas. Sekiranya anda tidak dapat menggunakan kabel, bergerak lebih dekat ke modem.

• Tetapkan semula sambungan internet anda. Ini akan mengganggu permainan anda untuk sementara waktu sehingga anda menyambung semula, tetapi ia boleh menjadi pilihan yang tepat untuk menghilangkan cegukan tiba-tiba dalam penyambungan dan menetapkan semula laluan penghalaan anda ke yang lebih efisien.

• Tukar ke pelayan yang lebih dekat. Ini mungkin bukan pilihan terbaik, termudah, atau termurah, kerana menukar wilayah pelayan di LoL akan dikenakan biaya RP, tetapi mungkin satu-satunya cara untuk mendapatkan penurunan ping secara kekal. Gunakan ini hanya sebagai salah satu resort terakhir, kerana anda tidak boleh mengembalikannya tanpa membayar lagi.

• Tukar pembekal atau pakej internet anda. Penyedia dan pakej moden menawarkan sambungan yang lebih pantas dan lebih dipercayai yang agak kebal terhadap cuaca buruk dan tidak mempunyai banyak waktu henti.

Ping It untuk Menang

Di League of Legends, hasil pertandingan dapat diputuskan oleh pemain yang mempunyai hubungan yang paling dapat dipercayai dan dapat bertindak balas terhadap acara dengan cepat. Sekiranya anda melihat penurunan prestasi permainan secara tiba-tiba, mudah untuk beralih pada paparan FPS dan ping dan mula menyelesaikan masalahnya. Sekiranya permainan kembali berfungsi dengan sempurna, anda akan lebih dekat dengan kemenangan.

Apa ping anda semasa bermain League of Legends? Adakah anda mempunyai petua untuk menurunkan ping yang belum kami bahas dalam artikel? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found